net.tcp port sharing

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Ker mi v firmi ne znajo pomagat ne lokalno ne v tujini, google ne najde pametnih rezultatov, se obračam na vas, če je slučajno že kdo kdaj imel tak problem.

V firmi imamo neko aplikacijo, ki za delovanje potrebuje service net.tcp port sharing. Problem je, ker ga imam jaz skoz v modu starting, ne morem pa ga spremeniti v start ali stop. Sem ga že probal disablati v msconfigu in potem spet enablati, ampak ob zagonu dobim error 1053 - the service did not respond to the start or control request in a timely fashion. Če ima kdorkoli kakšrnokoli idejo kaj bi še lahko naredil, bom zelo hvaležen.

LP

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Win XP SP3

Naj dodam, da sem edini v firmi, ki mu to ne dela.

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.109
1.887
113
Emona / Carnium
Preveri, če pot, ki kaže na executable datoteko tudi zares obstaja in je enaka:
Pri meni npr:
c:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.0\Windows Communication Foundation\SMSvcHost.exe
ali
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\SMSvcHost.exe

Morda poskusiš z novejšo verzijo frameworka. Ne vem, ugibam. Se v event viewerju kaj zgodi (ID dogodka), ko poskušaš zagnati service?

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Pot je prava. C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\SMSvcHost.exe

Startup type imam na manual, vseskozi piše starting, start/stop pa ne morem pritisniti. Sem poizkusil tudi povečati recovery time pa tudi to ne pomaga.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Hm, očitno se je nekaj s temle fajlom zgodilo. Naj dodam še, da se to dogaja od upgrada ene naše programske opreme.

Application: SMSvcHost.exe
Framework Version: v4.0.30319
Description: The process was terminated due to stack overflow.

Naj dodam še, da se to dogaja od upgrada ene naše programske opreme. Sicer razmišljam o uninstall/install, samo ne vem, kako bi to vplivalo na windows service.

Service uporablja local user, poiskusil sem ga štartati/ugasniti tudi kot administrator.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zgleda, da je napaka v aplikaciji. Bodo morali programerji pogledat. Stack overflow je tipična programerska napaka, ko se koda zacikla.