Neprestano prejemanje mms sporočil

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Na mobitelu nokia 5320 xpressmusic neprestano prejemam mmse od enega istega pošiljatelja(recimo vsakih 10 sekund). Rezultat tega je skoraj popolna ohromitev mobitela. Pošiljatelja so blokirali ampak sporočila prejemam še vedno.
Ma kdo kakšno idejo?

hvala in lep praznični pozdrav

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Operater? Mobitel?

Mama je vceraj kolegicam posiljala smse in ena izmed njih je najmanj 20x prejela ena in isti SMS..

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Mobitel ja.

Če bi jih blo 20 bi blo dobr. Sem dau kartico v 5800 in prejemam sporočila na vsaki 2 sekundi in sploh ne zgleda da se bo ustavil

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Kaj če bi šel na planet.si in si nastavil, naj ti mmsi pač hodijo na mail ?

Ali celo izklopil mms, ne spomnim se pa ukaza za to.

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Možno je tudi, da ima pošiljatelj v telefonu kakšen virus, ki samodejno pošilja. Opozori ga na to, da ga ne bo preveč bolela glava, ko bo dobil račun.

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Pošiljatelj ma mobitel ugašnjem in zablokirano sim kartico pa še vseeno pošilja. Na planetu mam nastavljeno da prejemam email, pa še vedno dobivam. Tko da nevem

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Verjetno omrežje ne dobi obvestila, da je zadeva že dostavljena in poskuša znova in znova. Nadležno, bo treba it na kak mobitel center zatežit.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Verjetno so sporocila se v cakalni vrsti... Najbolje bo, ce poklices svojega operaterja in naj oni poskusajo ustaviti zadevo...
Sporoci jim stevilko posiljatelja in svojo stevilko... pa naj raziscejo zadevo... Sam bos tezko karkoli storil...

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Na mobitelu nokia 5320 xpressmusic neprestano prejemam mmse od enega istega pošiljatelja(recimo vsakih 10 sekund). Rezultat tega je skoraj popolna ohromitev mobitela. Pošiljatelja so blokirali ampak sporočila prejemam še vedno.
Ma kdo kakšno idejo?

hvala in lep praznični pozdrav

Lahko ti povem, da od tega trenutka nisi edini s to težavo
wink-1.gif
, težava se je začela, ko sem pred nekaj trenutkov prejel mms iz IZI tel.št. .

Eden in isti mms na vsake toliko časa prihaja, kjer sledi takojšnje zmrzovanje mobilnika.

Rešitev, kot ostali svetujejo, klic pošiljatelja k svojemu operatrju. Za začetek pa brisanje samega MMS takoj na začetku, brez odpiranja slednjega.

Lp.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Je to kak virus, črv?
frown-1.gif

Meni je telefon normalno začel delovati, tisti trenutek, ko sem prejeto brisal. Oseba, katera je bila pošiljatelj pa uporablja mobilnik, kjer so možnosti virusa enake nuli
smile-1.gif
. Pri tej težavi je velika verjetnost na strani samega operaterja, verjamem, da se je to že uredilo.

Lp.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Nee poznam rešitve ampak mogoče bi pa pomagalo da preko kakega programa daš pošiljatelja na črno listo.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Veliko novejših Samsungov je imelo oz. ima težave z multipliciranjem SMS-ov ter s prikazovanjem nepopolnih SMSov.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Verjetno omrežje ne dobi obvestila, da je zadeva že dostavljena in poskuša znova in znova. Nadležno, bo treba it na kak mobitel center zatežit.

Meni se je to enkrat zgodilo z SMSi (prislo je nekaj deset kopij istega SMSa, poslan je bil preko ene od nasih internetnih strani, mislim da najdi.si) in takrat so mi na 700700 povedali, da ne morejo narediti nic (?!), da naj jih pac brisem ... ker je telefon bil ze tako bolj pocasne sorte, pa se kar nekaj klikov je trajalo, je bilo precej mukotrpno pocetje.

Razlaga za multiplikate pa je bila taka, kot si napisal.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
V takih primerih pomaga prestavit SIM v drug telefon - za kratek čas, potem pa ponovno nazaj v tvoj aparat.

domengost

Zelenc'
18. jan 2010
12
0
1
Včasih se to naredi, ko je kaka napaka s strežnikom in se ujame v "loop", tako da dobiš več istih sporočil. Jaz sem nekoč iz tujine dobil 20+ istih SMSov.