Nepremičnina Levji dvorec - Trebnje

brett

Zelenc'
25. dec 2010
17
0
1
Lep pozdrav!

Z boljšo polovico nameravava kupiti stanovanje in med drugim se nama je pogled ustavil na trebanjskem Levjem dvorcu ( http://www.metropola.si/si/novogradnje/levji_dvorec/predstavitev.html ).
Predstavljena stanovanja (v večini tlorisov) nama ustrezajo v velikosti, razporeditvi in nenazadnje cenovno (max. do 90.000 EUR). Ogled bo prišel na vrsto po praznikih, zaenkrat pa imava vprašanje glede vaših izkušenj, mnenja o omenjeni stanovanjski gradnji (kakovost gradnje, okolica: železniška proga v bližini!?, ipd.) in TUDI nepremičninski agenciji Metropola, ki oglašuje to stan. sosesko. Kakšne izkušnje imate z njimi?!

Vsi komentarji bodo zelooo dobrodošli
:D

Hvala zaenkrat

A

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Ž. postaja je 5min hoda stran, proga je pa kar blizu-občasno kakšna dizel lokomotiva zaštarta in tisto kar zaropota
evil.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Recimo, da je najdražje stanovanje v objektu tudi najboljše; potem lahko vidim:
- 1/3 površine je terasa (kar je sicer kul)
- terasa je na notranjem delu objekta, kar pomeni da ti 55 ostalih stanovanj bulji na roštilj oz. v bikini tvoje žene/punce
- stanovanje ima 1 (z besedo ENO) otroško sobo. Ne vem kako je pri tebi, ampak običajno je tak tloris dovolj za upokojence (spalnica + kabinet za popoldansko branje časopisa, da baba ne teži preveč)
- Eno lastniško parkirno mesto absolutno ni dovolj, ne rečem v centru LJ, ampak v Trebnjem pa ne. Počakaj prvo zimo, pa ti bo jasno.
- Glede na to, da je že najdražje stanovanje funkcionalno gledano krš, so ostala najbrž krš brez konkurence.

Ampak take so večinoma VSE novogradnje zadnjih 10 let. Jebiga.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
Še o podjetju - glede na Bonitete je bilo podjetje ustanovljeno maja 2000, redno plačujejo račune, 2008 33 zaposlenih, 2009 25 zaposlenih. Prihodki v letu 2009 2 milijona EUR. Račune imajo pri sedmih bankah in doslej še nikoli niso bili blokirani.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
To je gradilo trebanjsko podjetje Betonal, ki ga je na začetku tudi prodajalo, ampak je zaradi pohlepnosti vodstva in lastnikov šlo v stečaj. Dokler tega niso prevzele banke, se je našel natančno en kupec. Banke so nato prodale stanovanja po zelo znižanih cenah (mislim da nekje 1200 € po kvadratu). Nekaj stanovanj so po tej ceni dobili ljudje "pri koritu", ki so sploh vedeli za to, pa nepoplačani podizvajalci, velika večina stanovanj pa omenjena agencija Metropola, ki jih sedaj po višjih cenah prodaja naprej.

Za kvaliteto gradnje pa ne bi vedel, je pa verjetno v podobnem rangu kot razne druge hitre novogradnje iz nepemičninskega balona. Pač na hitro postavljen betonski skelet, streha in omet.

Lokacijo imaš tukaj:
http://geopedia.si/#T105_x500608.4375_y84744.81250000001_s18_b2_vT

Na levi je gasilni dom, na drugi strani ceste pa so sedaj zgradili še Rimske dvore (tudi več ali manj končani). No, trgovino imaš takoj čez cesto, bife pa pri cerkvi.
grin1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Sem si šel ogledat samo večja stanovanja pred časom. Sicer imajo nekaj pomankljivosti glede postavitev, za otroke imaš zunaj samo dve igrali tako da to je slabo tudi za obiskovalce ne bo parkrišč ker je poleg enega parkirnega mesta samo še okol 20 parkirišč ( se mi zdi da za okol 60 stanovanj).. V stanovanjih je tudi kje še kakšna napaka( v eem stanovanju je pri oknu zamakalo) ampak za tako ceno so stanovanja res poceni. Do lj imaš 25-30 min. Sicer pa v Trebnjem kar se infrastrukture razen bencinske in parih trgovin ni nič pametnega. Stanovanje za mlado družino dovolj veliko in pa tudi poceni glede na druge cene na trgu

brett

Zelenc'
25. dec 2010
17
0
1
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Recimo, da je najdražje stanovanje v objektu tudi najboljše; potem lahko vidim:
- 1/3 površine je terasa (kar je sicer kul)
- terasa je na notranjem delu objekta, kar pomeni da ti 55 ostalih stanovanj bulji na roštilj oz. v bikini tvoje žene/punce
- stanovanje ima 1 (z besedo ENO) otroško sobo. Ne vem kako je pri tebi, ampak običajno je tak tloris dovolj za upokojence (spalnica + kabinet za popoldansko branje časopisa, da baba ne teži preveč)
- Eno lastniško parkirno mesto absolutno ni dovolj, ne rečem v centru LJ, ampak v Trebnjem pa ne. Počakaj prvo zimo, pa ti bo jasno.
- Glede na to, da je že najdražje stanovanje funkcionalno gledano krš, so ostala najbrž krš brez konkurence.

Ampak take so večinoma VSE novogradnje zadnjih 10 let. Jebiga.

1. Se strinjam, da eno parkirno mesto ni dovolj, zato bi enega dokupila.
2. Glede tlorisov so nama ta še ok, napram ostalim, ki jih gledava v krogu 50 km od LJ in so nama cenovno dostopna
3. Ker sva sama in do nadaljnega ne načrtujeva družine (beri: morda nikoli), ne potrebujeva velikih stanovanj. Poleg tega veliko prostega časa preživiva izven štirih sten. Zato nama (zaenkrat) ustreza stan. z bivalnim delom, spalnico in kopalnico + hodnik. Seveda si bi želela še kak prostor več za delovno sobo in kak velik balkon ali atrij. No, pa to še pride kasneje, če bo vse ok. Za prvo, osamosvojitveno stanovanje, pa bo takšno kot ga ponujajo med drugim tu, kar primerno.
4. Če kje v radiju 50 km LJ veš (ali kdo drug) za OK stanovanje (bivalni del + spalnica + kopalnica) po ceni do 90000 EUR, pa s predlogi na dan! Lahko je rabljeno, le da ni starejše od cca. 30 let!

brett

Zelenc'
25. dec 2010
17
0
1
Se strinjam glede KR, vendar gre v tem primeru za stara stanovanja več kot 30, 40 let.

Glede Trebnjega: se komu kaj svita, zakaj je soseska Levji dvorec cenejši od soseske Rimski dvori in v Cvibljah t.i. Paradiž, kjer so pri obeh cene kar precej višje? Je kriva lokacija, kakovost gradje ali so le umetno navite cene in se jih da zbiti?
Koliko bi se dalo izpogajati za popust pri Levjem dvorcu oz. nasploh?! Bral + slišal sem že, da je odvisno od nepremčnine do nepremičnine. Lahko čez 20% pa do čiste nule, če se prodajalcu nikamor ne mudi; morda kdo ve kakšna je zgodba s trebanjskimi novogradnjami v zvezi s tem.

Hvala za vse napotke, misli

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Raje imam stanovanje zgrajeno v komunizmu, ko se je gradilo za ljudi, kot pa današnje novogradnje, kjer je bistvo čimvečji zaslužek. Se pravi za čimmanj denarja narediti in za čimveč prodati. Več o tem lahko vidiš v TV prispevkih, kjer ljudje jamrajo da ji zamaka v novogradnjah, odpadajo ploščice, pa tudi tukaj ti je nekdo napisal da nekatera okna zamakajo.

Sicer pa imaš tudi v kranju novogradnje samo ne poznam cene.

LP pa srečo pri nakupu
smile-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
Verjetno obstajajo neki razlogi, da se to doslej še ni prodalo, kljub nizki ceni.

Popoldne in ponoči gre glede na vozni red mimo deset potniških vlakov (za tovorne bo povedal kdo iz tistega konca). Ne vem koliko je še prometa po stari cesti in koliko se do sem sliši avtocesta.

Pojdi na ogled in v živo preveri situacijo.

Novogradnje v Kranju so precej dražje: novogradnje Gorenjska Kranj.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Poleg tega če je starejši blok, so se vse napake že pokazale in tudi (najverjetneje) odpravile. Sam tudi raje kupim stanovanje v bloku iz leta 1970 kot v novem. Na Teznem imamo stanovanje v bloku letnik 1964, na njem je prva fasada, ki je brez ene razpoke. So lani samo prebarvali in je blok kot nov. Me prav zanima kako bodo čez 40+ let izgledali tile novodobni instant bloki
rolleyes-1.gif

brett

Zelenc'
25. dec 2010
17
0
1
Koliko bi se dalo izpogajati za popust pri Levjem dvorcu oz. nasploh?! Kako mnenje?
Ima še kdo kakšno konkretno izkušnjo s temi stanovanji?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
O popustih nisem spraševal vendar dvomim da boš glede na cene dobil še kak popust. Greš samo preko ceste pa imaš stanovanja dvakrat dražja

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Popoldne in ponoči gre glede na vozni red mimo deset potniških vlakov (za tovorne bo povedal kdo iz tistega konca). Ne vem koliko je še prometa po stari cesti in koliko se do sem sliši avtocesta.
AC se ne sliši praktično nič, ker je postavljena višje, poleg tega pa je delno vkopana ali za protihrupnimi ograjami. Na stari cesti je ponoči zelo malo prometa, manj kot po cesti skozi Trebnje. Sredi noči med tednom je pa tako ali tako vse mrtvo.

Imajo pa tam tovorni vlaki pospeševanje in so kar precej hrupni, samo se s časom navadiš. Ponoči (torej med 10 in 4) jih je nekaj, okoli 3-5.

Citat:
Uporabnik brett pravi:
Koliko bi se dalo izpogajati za popust pri Levjem dvorcu oz. nasploh?! Bral + slišal sem že, da je odvisno od nepremčnine do nepremičnine. Lahko čez 20% pa do čiste nule, če se prodajalcu nikamor ne mudi; morda kdo ve kakšna je zgodba s trebanjskimi novogradnjami v zvezi s tem.
Sem vse napisal, kakšna je zgodba za temi Levjimi dvori. Še enkrat preberi moj prispevek zgoraj.

brett

Zelenc'
25. dec 2010
17
0
1
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
AC se ne sliši praktično nič, ker je postavljena višje, poleg tega pa je delno vkopana ali za protihrupnimi ograjami. Na stari cesti je ponoči zelo malo prometa, manj kot po cesti skozi Trebnje. Sredi noči med tednom je pa tako ali tako vse mrtvo.

Imajo pa tam tovorni vlaki pospeševanje in so kar precej hrupni, samo se s časom navadiš. Ponoči (torej med 10 in 4) jih je nekaj, okoli 3-5.

Citat:
Uporabnik brett pravi:
Sem vse napisal, kakšna je zgodba za temi Levjimi dvori. Še enkrat preberi moj prispevek zgoraj.

Sem prebral. Dvakrat. Samo nimam izkušenj na tem področju, zato pa tudi sprašujem, da si bom lažje ustvaril predstavo in se bova skupaj z mojo lažje odločila. Nenazadnje ne gre za kupovanje hladilnika ali TV-ja
smirk-1.gif

Vem pa, da se na večini področij kar se trgovine in prodaje tiče, ko gre za večje zneske, zadnje dve leti vrti okoli popustov in koliko si dober pogajalec. No, saj se je tudi prej, ampak odkar je ta famozna recesija, se je močno okrepilo.
Lansko leto sem kupoval nov avto in na koncu iztržil zelo (11,5%) dober poust na vozilo, ki sem si ga sam sestavil (konfigurator), čeprav si mi mnogi govorili, da bo težka. Pa se je le dalo. Malo "letanja", pritiska, razgovorov in VOILA.
Zato upam, da je tu zgodba podobna (enako z bankami, ko se bom šel pogajat za kredit oz. čimbolj ugodn pogoje). Glede na tvoj post bi sklepal, da se bi dalo ceno zbiti, ker so jo zopet malo navili, stanovanja pa ne gredo kaj preveč dobro v prodajo.
Ali pa se pač motim
rolleyes-1.gif

Aja: hvala za koristne info. glede hrupa. Se bova bolj osredotočila na stnovanja, ki so umaknjena od proge oz. stestirala kako je dejansko s hrupom!

Hvala zaenkrat za vse info!!