nepravilno parkiranje - tujina

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
pozdravljeni,

zanima me kako je s kaznijo za nepravilno parkiranje v tujini - Zagreb.

Dejansko sem prepozno placal parkirnino (preko GSM z SMS) in sem dobil poloznico na vetrobransko steklo.

Je kaksen nacin da se izognem placila kazni? V kolikor sam ne poravnas, ti bojda posljejo na domaco adreso poloznico, povisano za dodatne stroke, ki so nastali z iskanjem lastnika avtomobila.

Torej potrebujem nasvet ali se je mozno kako izogniti placila kazni - naprimer, da je avto vozila kaksna 3 oseba znana, mogoce neznana ali kako drugace?

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Jaz imam kakih 100 neplačanih kazni iz Hr. (še malo pa bom lahko z njimi oblepil steno v WC-ju) pa že 3 leto ne prihaja nič za plačat.
Pazi pa na turistične kraje ker natikajo lisice in odvažajo vozila - predvsem tujcev - ker niso mogli izsterjat kazni.
Pazi pa na eno malenkost naslednjič - če si parkiral avto in si siguren da boš fasal kazen se pred približevanju vozilu prepričaj, če ni redar kje v bližini - ti zna zatežit (beri klicat policijo), če ga bo komjuterček opozoril, da si neplačnik.
Tudi v Bih (BLuka, Tuzla, Brčko, Bjelina) in Srbiji (BG, NS, Vršac, ) znaš dobiti lisice ali pa iskati avto na varovanih parkiriščih v lasti policije.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Sem priletel na primer ko je pred domačinom parkiral madžar(cela ulica ima prepovedano parkiranje).. In prideta oba hkrati, domačin se lepo vsede in odpelje. Madžar je imel pa pogovor... nakar pridem nazaj(cca 1 ura) policaj še vedno čaka ostale
stupid-1.gif

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
torej, jaz sem že srečno doma, vendar ne vem kaj bi naredil s kaznijo - ali jo naj plačam 250 kun ali preprosto ignoriram.

slišal, sem da pošiljajo kazne domov pri čemer še zaračunajo stroške odvetniške pisarne - zato pa me zanima, če lahko sploh od mene terjajo denar, če pa niti ne vedo, če sem jaz vozil?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
torej, jaz sem že srečno doma, vendar ne vem kaj bi naredil s kaznijo - ali jo naj plačam 250 kun ali preprosto ignoriram.

slišal, sem da pošiljajo kazne domov pri čemer še zaračunajo stroške odvetniške pisarne - zato pa me zanima, če lahko sploh od mene terjajo denar, če pa niti ne vedo, če sem jaz vozil?

Kako ti bodo pa pošiljali kazen na dom? Saj nimajo tvojega naslova
smirk-1.gif

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
izmenjava podatkov?

Vem, da v Nemcijo posiljjao - za SLO pa nimam nobene informacije

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
jaz sem dobil tistega redarja hrvaškega,ki mi je glih kazen napisal pa mi je rekel ,da je ne more izbrisat ker ,da je že poslal po tistem elekronskem čudu......je pa rekel ,da je za kazni tako......oni vodijo evidenco o tujcih ki niso plačali in potem ,če te dobijo pri naslednem vstopu v državo na meji da ti vzamejo dokumente in da moreš plačat.

Itak pa tisti ki hodite čez ,že sami veste kako te pogledajo...praktično nič.

No jaz sem vseeno plačal ,ker nimam sreče s policaji pa moram imet vedno vse urejeno.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
sej ravno glede tega me zanima kako je - namrec ali dobi kazen avto ali oseba? Kaj ce jaz podam izjavo, da nisem vozil jaz in si zmislil 3-o osebo?

Bodo meni izstavili kazen ali kako?

Sploh majo podatke o lastniku avtomobila ali pa preverjajo registerske?

Mam pa obcutek, da se mi vseeno bolj splaca placat pa pozabit na zadevo - da nebom na koncu v ZG se dobo lisice, ko bom parkiral :D

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Kaj se zgodi če te slika radar ko greš prehitro pa ne glede čigav je avto?

Poznam enga tipa ,ki je prodal avto in ga niso prepisali....pa je lepo domov dobival kar lep kup položnic za prekrške take in onake....in JA jih je moral plačat...mu ni pomagalo da je reku da je avto prodal (čeprav ga je prodal).

Ma če sem dobro razumel...ti si plačal preko sms-a ,samo z zamudo?Če je tako potem ,poskusi jim pokazat tisti sms...pa bo zadeva rešena...saj ti pišejo da si shrani sms za primer če bi blo kaj narobe.Mogoče bodo kar sami pobrisali zadevo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Ne rabiš tega plačati, to je kršenje ustavnih pravic. Že velikokrat opevana tema.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Poznam enga tipa ,ki je prodal avto in ga niso prepisali....pa je lepo domov dobival kar lep kup položnic za prekrške take in onake....in JA jih je moral plačat...mu ni pomagalo da je reku da je avto prodal (čeprav ga je prodal).

Ce ga je prodal, bi moral narediti prepis ...
grims-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne rabiš tega plačati, to je kršenje ustavnih pravic. Že velikokrat opevana tema.

Pa dejansko poznas koga, ki je s tem uspel? Rabis kar dosti casa in denarja... pa poznavanje raznih clenov (najbolje kar dovetnika, ki pri teh zadevah se najvec zasluzi
smile-1.gif
) ... da tako zadevo resis...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Vsekakor, ampak če je sila, tudi denarja ni premalo...ampak tu igra "policija" na karto.."komu pa se da jebat s tem" in kasirajo lepo. Čerav ne vem, kako bi bilo, če bi recimo nekdo šel pred EU sodišče, češ da so naši zakoni v nasprotju z ustavo.

ampak..komu se da
wink-1.gif

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Še 1x, če te tišči denar me raje povabi na pir in ne plačuj - če pa že hočeš pa pošlji naslov ti bom še svoje poslal, ravno sem pogledal prvo, ki jo še hranim in je datirana 3 2 2006. Pa mimogrede sem vsaj 1x na 14 dni v hrčariji.
lp
r

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
ksz

ravno v tem je problem, kr me ne tišči denar in mi je problem, če bo prišla naknadno višja kazna, zato pa sem v dvomih kaj naj naredim
confused-1.gif