Nepovratna sredstva, subvencije EU??

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Trenutno zgolj informartivno me zanima, če v teh časih obstajajo opcije pridobitve kakšnih sredstev recimo za nakup poslovnih prostorov ali strojev (če za oboje toliko boljše) v smeri širjenja podjetja? In če so kje na kratko obrazloženi pogoji. Vem, da je ogromno svetovalnih podjetij na tem področju, mene trenutno zanima ali so opcije in recimo do kakšne višine. Nekoč sem zasledil podatek za stroje, da obstajajo sredstva v višini do 50% ampak pogoj je investicija vsaj 70k eur ali več.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Naj bi bil zunaj nov razpis za subvencije v septembru, to je UKREP 312 - naj bi bil pa zato, ker je bil napovedan že za lanski september in potem prestavljen.
VIR

Bo pa to razpis za 60% subvencije za investicije v poslovne prostore (nakup/gradnja) in/ali stroje ter opremo.
Max dobiš 60% oz. 200.000 EUR, vsaj tako je bilo ob zadnjem razpisu.

Tukaj bo pisalo, ko bo razpis zunaj , sicer pa bodo vsi (wannabe) svetovalci in pripravljalci dokumentacije bombardirali z reklamo za ta razpis (eni to že počnejo vnaprej, čeprav še ni nič fiksnega).

Izabela

Zelenc'
20. nov 2013
1
0
1
Mene pa zanima, če obstaja kakšen razpis za nakup poslovnega prostora - nakup prostora za telovadnico v zasebnem vrtcu.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Da malce obudim temo, ve kdo za koga, ki se resno ukvarja s temi zadevami. Vem, da si menda vzamejo ca. 10%, kar ni noben problem, problem je, če nabašeš na ljudi, ki nimajo pojma.

Noni

Zelenc'
7. jan 2014
1
0
1
Tako bom rekla....kdorkoli se že prijavlja za nepovratna sredstva ali kakršne že olajšave oz. spodbude, mora dobro poznati poslovanje podjetja in izhajati iz le-tega! Saj le na ta način lahko narediš FINANČNI in POSLOVNI plan, ki ga zahr+tevajo...torej je pogoj brezpgojna zaupnost podatkov, ki jih pač oblikuješ v smeri ugodne rešitve!!!!
Le pogumno....