Na oddelku v eni izmed regionalnih bolnišnic smo medicinske sestre po naključju izvedele, da nam glavna medicinska sestra cca 5 let ni obračunavala 15 minut v nočni izmeni, ki nam pripada za predajo službe - na ostalih oddelkih so imeli plačljivo. Preračunali smo, da nam za 5 let dolgujejo približno 400 euvrov. Povedano nam je bilo tudi, da naj si ne mislimo, da bomo dobile kaj denarja za nazaj. Kolikor nam je znano, za ta neljubi dogodek ne ve nihče od vodilnih kot je npr glavna sestra bolnišnice ali direktor in imamo občutek, da želijo to pomesti pod predprogo.
Zanima me, na katero službo oz kam naj se obrnemo, da bi se ta zaplet razrešil v naše dobro in če je sploh kakšna možnost, da dobimo povrnjen denar. Mogoče inšpektor za delo? Nihče izmed sodelavcev se noče javno izpostavit, saj se vsi bojimo, da bomo "tiho" kaznovani ali z razporedom mesečnega urnika ali z nezmožnostjo napredovanja na drugo delovno mesto znotraj bolnišnice, ali kako drugače. Ali je možna anonimna prijava? Kakšne sankcije bi doletele odgovornega za nastalo situacijo?
Mi zna kdo pomagat in me usmerit?
Zanima me, na katero službo oz kam naj se obrnemo, da bi se ta zaplet razrešil v naše dobro in če je sploh kakšna možnost, da dobimo povrnjen denar. Mogoče inšpektor za delo? Nihče izmed sodelavcev se noče javno izpostavit, saj se vsi bojimo, da bomo "tiho" kaznovani ali z razporedom mesečnega urnika ali z nezmožnostjo napredovanja na drugo delovno mesto znotraj bolnišnice, ali kako drugače. Ali je možna anonimna prijava? Kakšne sankcije bi doletele odgovornega za nastalo situacijo?
Mi zna kdo pomagat in me usmerit?