NEPadanje cen, zaradi recesije

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Še, kar ne morem vrjet, da ljudje izgubljajo delo, nižajo se plače, odpuščanje delavcev iz nejasnih razlogov in še kaj.....cene v trgovina kljub temu NE padajo (Lidl je vsak dan poln kupcev-bolj starih tam so ugodne cene živil, kot pa >Mercator, Spar), nepremičnine (nimam pojma ali se dražijo ali padajo), mehaniki imajo še vedno isto ceno za eno uro, rezrvni deli za avte so še vedno iste cene, kot pred recesijo, zelenjava na tržnici še vedno visoka.......

imamo samo SOS trgovino pa še to samo v LJ.

Ali se bodo sploh, kdaj znižale cene npr. v trgovinah, servisih. Še vinjeto bi najraje podražili na 100 evrov.
bonk.gif

OFF: Očitno nam huda prede
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Sem skoraj sigurno da ne. Prebrisani trgovci, bodo najprej fejst podražili, potem pa dali SUPER AKCIJO
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Pričakovanja, da bo recesija prinesla pocenitve so milo rečeno neumna. Ne rečem da tu in tam kdo ne bo prisiljen prodati kaj pod ceno, ampak na splošno pa že ne. Sploh ne vem od kje ljudje pobirajo te ideje.

Zdaj ko je vsa industrija laufala na polno, se je delalo vse optimalno, na maso, so bile zadeve poceni. Zdaj je pa povpraševanja manj, se je pa proizvodnja ustrezno zmanjšala, zaradi manjše proizvodnje je vse kvečjemu dražje, ne pa ceneje.

Eni ljudje pa kar čakajo kot telički, z pestjo € v rokah. € vsak dan izgublja na vrednosti zaradi inflacije in čakanje se ne bo obrestovalo.

Je država odpustila kaj svojih zaposlenih ? Se je bencin pocenil ? So se davki kaj zmanjšali ? Je država ukinila kako predvideno brezvezno investicijo ? Ne. Tisti ki še delamo, bomo še bolj obremenjeni z vsem tem - rešitev ? Podražitev, ne pa pocenitev.

Jaz sem v gradbeništvu, noben material se ni pocenil, razen nekaj kovinskih zadev. Za nekaj malega. Nikakor ne za 50% kolikor je padlo železo. Vse ostalo je šlo gor.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Bencin se je pocenil je pa vlada trošarine nabila gor.

Avti so se pocenili orenk poglej od Renaulta akcijo ali Kia iz 13k na 10k se mi zdi.

Nepremičninski trg je zastal, pač ko bo folk rabil denar bodo prodajali, Zaenkrat pa noben ne bo prodajal ker so plačali 3300€ za meter sedaj je pa 2500k€ na prvo žogo in še bo padalo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Problem bo, ko veliko teh kupcev ne bo moglo več odplačevati kredita zaradi padca vrednosti hipoteke, no, pa marsikdo od teh bo gotovo imel manjše prihodke, takih je pa vse več.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Treba je tud vedt, da ni povsod drugo tako slaba kvaliteta življenja kot jo imamo pri nas. Ne govorim zdej za razne Indijce itd, tam je seveda dosti slabše.