Nemške upravne enote

psytoma

Pripravnik
2. feb 2010
251
1
18
Lep pozdrav, mi lahko nekdo napiše kako se imenujejo upravne enote v Nemčiji oz. kjerkoli se že urejajo dokumenti. Iščem tudi kakšne podatke o številu le teh in nasploh o tem, kako delujejo. Primerjal bom delovanje slovenskih in nemških upravnih enot. Sam sem že našel nekaj gradiva, vendar bi bil zelo vesel kakšnega dodatnega linka.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Pomoje tale članek preberi (je pomoje vse not opisano). Ich wollte nicht beamte werden (A. Hitler).

Ko za silo se naučiš nemščino, so mi rekli da moraš s klasiko začet.
cheer.gif

http://www.welt.de/politik/deu...Beamtentum.html

Drugače pa bi verjetno nemci za naše rekli.... die banditen Hausen

Nazadnje urejeno:

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik psytoma pravi:
Lep pozdrav, mi lahko nekdo napiše kako se imenujejo upravne enote v Nemčiji oz. kjerkoli se že urejajo dokumenti. Iščem tudi kakšne podatke o številu le teh in nasploh o tem, kako delujejo. Primerjal bom delovanje slovenskih in nemških upravnih enot. Sam sem že našel nekaj gradiva, vendar bi bil zelo vesel kakšnega dodatnega linka.

Hm raziskoval boš nekaj, kar ne znaš niti poimenovat...o tem sprašuješ tukaj...

A se ti ne zdi, da bi najprej obiskal knjižnico in si izposodil slovar?
Poiščeš UDK o rečeh, ki jih želiš, raziščeš in izločiš plevel...

Ne morem verjet, da se loti človek raziskave na osnovi nekaj linkov...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Ne morem verjet, da se loti človek raziskave na osnovi nekaj linkov...
Včasih smo v šoli temu rekli referat.
Žal pa so današnje raziskave vse pogostoeje res en tak šmorn. In še bolj ne moreš verjeti, da so marsikatere takšne raziskave bogato plačane iz državnega proračuna.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik psytoma pravi:
in pol boš na Alterju pametoval, "v Nemčiji imajo pa drugače"
Predlagam, da se prvo točno pozanimaš, kako državi aparat deluje v Slo. Potem pa drugje. Sam dvomim, da obstaja kje kakšen "biser", ki bi dobro poznal nemško in slovensko upravo na vseh področjih.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.136
113
Torej človek naj gre v šolo in študira tisto kar že zna
bonk.gif
.
Nekje je treba začeti. Morda bo zaradi malo predznanja potreboval malo več časa, da pogrunta sistem, ampak bo vsaj lahko rekel, da se je v procesu naučil nekaj o čemer prej ni imel pojma.

psytoma

Pripravnik
2. feb 2010
251
1
18
Saj knjižnice so že v akciji, prosil sem samo že za kakšen link, ki bi ga sam mogoče zgrešil.