Nemogoča prijava v edavki ??

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Sem opazil da se enostavno ne morem več prijaviti v edavki.durs.si ??

Poizkusil sem v IE in CHROMe . Nikjer ne gre.

Ima , ali je imel še kdo drug podobne težave ?

Osebno nisem sam ničesar spreminjal v računalniku.

Hvala.lp

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
jaz sem se tudi zaj... tri dni, nalozil vse po navodilih ampak mi uspe notri priti le preko firefox, tista opozorila zgoraj se vedno ostajajo v edavke oa sedaj vseeno pridem,
lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
ročno moraš naložit njihove certifikate, ker so preškrti, da bi jih dali overit. sem se isto jajcal..

http://www.si-ca.si/podpisna_komponenta/korenski_potrdili.php

rabiš vsaj 1,4,5 in si jih naložiš v trusted shrambo. pa ie bi te moral spustit čez kljub jamranju, vsaj mene je.

Sem namestil te kompononte, sicer sam uporabljam ACNLB in Poštarca certifikate.

Težava ostaja ista ... Nemogoæa prijava.

To ne moreš verjeti kaj je to za ena šalajbajzerija..?

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Za popizd... blo včeraj, k sreči je firefox špilal, sicer pa so pravi šalabajzerji...

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Država pač želi biti sama svoj overitelj potrdil, brez da bi nekdo tretji jamčil, da je vredna zaupanja ...

I

Izbrisan uporabnik #488

Ok samo je nerodno, ko samo zalufaš edavki stran pa ne moreš not, nič jasno...

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Korenske certifikate so zamenjali, ker bi se stari verjetno kmalu iztekli. Zato jih je pač treba namestiti na novo. Samo pri uvozu je treba paziti, da, ga daš v pravi store.
2467545-2016-08-1717_30_18-Downloads.png

Priponke

• 2467545-2016-08-1717_30_18-Downloads.png
    2467545-2016-08-1717_30_18-Downloads.png
    19,5 KB · Ogledi: 606

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.832
5.933
113
Na edavki so 4 povezave:
[1] https://edavki.durs.si/OpenPor...-TRUST_Root.pdf
[2] http://www.si-ca.si/podpisna_komponenta/korenski_potrdili.php
[3] http://www.fu.gov.si/fileadmin...o_SI_edavki.pdf
[4] http://www.fu.gov.si/fileadmin...nsko_edavki.pdf

Dne 21. 07. 2016 smo na eDavkih nadomestili dosedanje strežniško potrdilo z novim. Dodatna pojasnila so na voljo na [1].
V primeru, da vam bo brskalnik ob prijavi na spletno stran eDavki javil, da ne zaupa potrdilu spletnega mesta, si namestite korenska digitalna potrdila na strani [2].
Navodilo za namestitev je objavljeno na [3].
Navodilo za ročno namestitev v primeru težav je objavljeno na [4].

I

Izbrisan uporabnik #488

Daj si dopovedat da ne moreš niti osnovne strani edavki odpret v chrome in ie, da bi lahko prebral obvestilo...

Zelo neprijetno presenečenje a ne.

Z firefoxom pa odpre stran in pol vidiš, da so se šli butle

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.832
5.933
113
Ja, to vem, zato sem prilepil besedilo in povezave na alter.
Tudi s firefoxom privzeto ne odpre strani.

I

Izbrisan uporabnik #488

Aja, sorry, hvala.

Je pa to res čista aroganca, bi lahko prej obvestili, prejšnji mesec, ko je blo po starem poslali obvestilo...

Porazno kaj se gredo za naš denar.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Rešeno...

Ja jedro problema je ker sploh do vstopne strani ne prideš da bi videl obvestilo.

Jaz sem klical na pomoæ od ACNLB ker imam njihov certifikat.
Mi je prijazna svetovalka poslala povezave do certifikatov in navodil na mail. Sem instaliral in kaj se je zgodilo ???

Zopet ni delovalo. Sem šel še enkrat skozi navodila in videl kje sem bil prehiter.

Kdor bo nameščal te korenske certifikate naj bo pozoren predvsem da jih shrani v pravilno mapo !! Obveznooo " Zaupanja vredni izdajatelji " ! ker če kar potrjuješ jih razpakira v neko svojo mapo in stvar ne funkcionira.

V glavnem rešeno..

lp

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.772
6.761
113
pri taščici
Za koliko dni, tednov, mesecev? Let je brez veze pisat. Ker sem bolj poredko v e davkih ali pa e upravi, ugotavljam da mojemu laptopu vedno nekaj manjka.

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
prides na page ki ni secure... in ti rece da nalozi njihov root cert. Totalni smeh, lih to je smisel certov da ves da si na pravi strani. (kar tu nisi siguren)

Zdej lahko nekdo ustvari fake *.gov.si rece nalozi si root cert in ....

prisparal so pa 300€ na leto

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
Vlada bo preko EU pritisnila na proizvajalce brskalnikov, da priznajo njeno certifikatno agencijo.

Dodatno pojasnilo MJU glede certifikatov SIGOV-CA in SIGEN-CA

Izdajatelja SIGOV-CA in SIGEN-CA izdajata kvalificirana potrdila v skladu z EU zakonodajo, s katero je bil v mesecu juliju uveden tudi nov tip digitalnih potrdil in sicer kvalificirana potrdila za spletna mesta (torej SSL potrdila), za katera Evropska Komisija predvideva, da jih bodo prej ali slej podprli tudi proizvajalci programske opreme (Microsoft, Mozilla itd.), ki morajo delovati skladno z EU zakonodajo. Tak primer je npr. zadnja različica programa Adobe Reader DC, ki poleg svoje shrambe korenskih potrdil podpira tudi seznam kvalificiranih potrdil v skladu e EU zakonodajo (Trust Service List). Do takrat pa bodo proizvajalci programske opreme še vedno določali svoje zahteve glede vključevanja korenskih potrdil, ki pa medsebojno žal niso povsem primerljive, zato tudi prihaja do razlik pri vključenosti korenskih potrdil v različnih brskalnikih. Vsekakor predvidevamo, da se bo stanje v roku enega leta uredilo z dosledno uveljavitvijo nove EU zakonodaje, a do takrat bo žal še vedno potrebno ročno vključevanje korenskega potrdila, bomo pa v kratkem zagotovili, da bo spletna povezava s korenskim potrdilom izdajatelja SI-TRUST Root v spletnih brskalnikih prikazana kot varna.

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
784
37
28
Ne razumem vsega tega.

Mami so nehali delat e davki, isti prioblem kot ga imaste vsi tukaj. Uporablja IE a pride v e davke a se na koncu pojavi zloglasno sporočilo. Ko grem gledati v nastavitve certifikatov imam pod zaupanja vredni overiteriji korenskih potrdil imam notri NLB certifikat? Sploh deluje z temu, ali si more urediti sigenco

Hvala

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Vlada bo preko EU pritisnila na proizvajalce brskalnikov, da priznajo njeno certifikatno agencijo.

Dodatno pojasnilo MJU glede certifikatov SIGOV-CA in SIGEN-CA

Izdajatelja SIGOV-CA in SIGEN-CA izdajata kvalificirana potrdila v skladu z EU zakonodajo, s katero je bil v mesecu juliju uveden tudi nov tip digitalnih potrdil in sicer kvalificirana potrdila za spletna mesta (torej SSL potrdila), za katera Evropska Komisija predvideva, da jih bodo prej ali slej podprli tudi proizvajalci programske opreme (Microsoft, Mozilla itd.), ki morajo delovati skladno z EU zakonodajo. Tak primer je npr. zadnja različica programa Adobe Reader DC, ki poleg svoje shrambe korenskih potrdil podpira tudi seznam kvalificiranih potrdil v skladu e EU zakonodajo (Trust Service List). Do takrat pa bodo proizvajalci programske opreme še vedno določali svoje zahteve glede vključevanja korenskih potrdil, ki pa medsebojno žal niso povsem primerljive, zato tudi prihaja do razlik pri vključenosti korenskih potrdil v različnih brskalnikih. Vsekakor predvidevamo, da se bo stanje v roku enega leta uredilo z dosledno uveljavitvijo nove EU zakonodaje, a do takrat bo žal še vedno potrebno ročno vključevanje korenskega potrdila, bomo pa v kratkem zagotovili, da bo spletna povezava s korenskim potrdilom izdajatelja SI-TRUST Root v spletnih brskalnikih prikazana kot varna.

ja, v mozilli pa dela...ne j... sistema

idiotsko glede edavkov, ja kdo pa ima tu intetres da bi kaj vdiral ipd.

to samo sporočaš podatke...

brezveze taki cirkus

nasj raje nasredijo namenski program, neodvisen od shiti browserjev, ki bo delal vsepovsod