Nemcem je jasno

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Za uspešno integracijo se je nujno potrebno naučiti in obvladati nemški jezik," je poudarila Merklova, ki je menila, da ne smemo zamolčati tudi težav pri integraciji.

Turkom pa nikakor ne potegne:

Citat:
Je pa bil Erdogan tudi kritičen do nemške vlade, zlasti do predpisov o znanju nemškega jezika. Ocenil je, da Berlin s predpisi, s katerimi zahteva, da ljudje obvladajo nemščino pred prihodom v državo, krši človekove pravice. Ponovil je tudi stališče, da bi Turki v Nemčiji svoje otroke najprej morali naučiti turščino, nato pa nemščino.

Mi lahko eden pove, kje piše o teh pravicah?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
verjetno kak nova fora AI, helsinškega monitorja itd
saj gnoji vedno najdejo kak člen, ki jim daje več pravic in manj dolžnosti, ko pa avtohtonemu prebivalstvu
in potem se bedaki čudijo, da raste nacionalizem, da je vedno več skrajnih desničarjev itd

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.980
40
48
To je popolna bedarija. Dediscina politicne korektnosti, ki je zelo uspela kot posledica grozot 2. svetovne vojne in povezanih zadev. Nemce pa potem se vedno jebejo z vseh strani (ze rahlo spominja na "obdobje med obema vojnama").
Imigrant je gost, dokler se popolnoma ne integrira (oz. asimilira) v novo druzbo. To, da pa zna jezik novega okolja, pa je najbolj osnovna stvar, ki sploh ni in ne more biti predmet debate. Razen ce samo odpira in zapira vrata v hotelu, pa bo sel cez nekaj mesecev nazaj v svojo izvorno domovino.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.094
6.283
113
blizu močvirne prestolnice
Ko sem to bral všeraj v Financah, sem se samo smejal, kako boš take usranete sploh sprejel medse, če pa še vedno ne priznajo poboj 1,5 miljona Armencev in zatiranje kurdov!

Floki

Guru
6. sep 2007
10.146
3.198
113
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
To je popolna bedarija. Dediscina politicne korektnosti, ki je zelo uspela kot posledica grozot 2. svetovne vojne in povezanih zadev. Nemce pa potem se vedno jebejo z vseh strani (ze rahlo spominja na "obdobje med obema vojnama").
Imigrant je gost, dokler se popolnoma ne integrira (oz. asimilira) v novo druzbo. To, da pa zna jezik novega okolja, pa je najbolj osnovna stvar, ki sploh ni in ne more biti predmet debate. Razen ce samo odpira in zapira vrata v hotelu, pa bo sel cez nekaj mesecev nazaj v svojo izvorno domovino.

Jaz bi vsakemu ki hoče živeti v izbrani državi dal da mora obvladati vsaj osnovno znanje jezika drugače nima kaj tam iskat

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.165
113
Nemci verjetno lahko zaprejo avtomobilsko proizvodnjo, če ne bi imeli priseljencev. Zato so jih pa imeli. Ampak sedaj so se pojavili ukrepi kot je selitev proizvodnje v druga področja sveta, robotizacija... in so tujci postali odveč in moteči. Do sedaj ni bilo tako važno, če Ahmed dobro govori nemško, da le vijak dovolj zategne.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.165
113
Dejstvo je, da so delali tam, kjer Nemci niso hoteli in so pomagali k dobremu BDP-ju Nemčije. Če so jim bili takrat všeč, jim morajo biti pa še sedaj. Takrat verjetno niso zahtevali faksa od Turka, ki je stal ob plavžu (ali kaj je že delal). Dovolj je bilo, da dobil nekaj 100 mark mesečno manj kot bi hotel Nemec za isto delo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.219
16.507
113
a sedaj pa zahtevajo faks ali samo da znajo govoriti jezik države, v kateri živijo?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
moj deda je 25 let delal v nemčiji, pa zna tekoče nemško

če se lahko janez nauči, se lahko pa še ahmed

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

Problematika je precej širša od "če lahko janez, lahko tud ahmet".

Dokaj zaprti socialni in kulturni krogi naredijo svoje, krivda pa pri tem načeloma ni enostranska.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.173
1.253
113
42
Citat:

Moj kolega zna Mađarsko, Angleško, Italjansko in malo Arabsko pa je star 23 pa ni bil še na nobenemu tečaju...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.219
16.507
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:

Moj kolega zna Mađarsko, Angleško, Italjansko in malo Arabsko pa je star 23 pa ni bil še na nobenemu tečaju...

hja, sam si je kriv, kaj pa ni turk
evil.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.219
16.507
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:

Problematika je precej širša od "če lahko janez, lahko tud ahmet".

Dokaj zaprti socialni in kulturni krogi naredijo svoje, krivda pa pri tem načeloma ni enostranska.

res je, takšni socialni in kulturni krogi naredijo svoje in točno tega se morajo turčini začeti zavedati in te kroge začeti malce odpirati...tako da ja, krivda pri tem načeloma JE enostranska.......

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:

Saj problem je samo z onimi južno od Kolpe...

Janezu se ni problem naučiti nemško, francosko ipd...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
res je, takšni socialni in kulturni krogi naredijo svoje in točno tega se morajo turčini začeti zavedati in te kroge začeti malce odpirati...tako da ja, krivda pri tem načeloma JE enostranska.......

Če ti tako praviš, pa že.
tongue-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.165
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
a sedaj pa zahtevajo faks ali samo da znajo govoriti jezik države, v kateri živijo?
Znanje jezika bi morali zahtevati takrat, ko so cenejšo delovno silo rabili in uvažali. Ne bi bilo v Nemčiji 4 mio Turkov, če Nemci ne bi imeli koristi od tega. Naj imajo še slabosti tega načina večanja BDP.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.219
16.507
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Če ti tako praviš, pa že.
tongue-1.gif

grin1.gif

...takšno mnenje pač imam
tongue-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.219
16.507
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Znanje jezika bi morali zahtevati takrat, ko so cenejšo delovno silo rabili in uvažali. Ne bi bilo v Nemčiji 4 mio Turkov, če Nemci ne bi imeli koristi od tega. Naj imajo še slabosti tega načina večanja BDP.

saj zato pa zahtevajo znanje šele od sedaj naprej, za turčine "iz preteklosti" pa bi bilo dovolj že če bi se vsaj malo poizkušali asimilirati in morda naučiti zraven še kaj nemško...v glavnem, da jim nebi hodile po glavah samo pravice ker so tako velika manjšina (učenje turškega jezika v šolah pred nemškim).... ampak ne. "mi imamo svojo kulturo pa to, kaj nam bodo teli nemci oz. evropejci sedaj določali kako bomo živeli pa tudi če smo mi prišli k njim" način razmišljanja se nadaljuje.......