Neki ne štima - vsuvanje...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ekola, pa sem spet pridelal eno težavo...

Pred kakim tednom sem malo upgradal komp, zamenjal sem proc za dvojedernika in dal notri 2gb rama. Vzel sem še nov napajalnik, ker ne vem če bi prejšnji zmogel... no, da se je xpjem trgalo sem si rekel ok, se zgodi. Potem sem postavil vse skup v kot in pred par dnevi postavil na novo, na eno particijo winXP, na drugo pa win7. Oba sistema imata inštalirane vse driverje in neko osnovno programje.

Oba sistema se mi vsuvata. Ali napake procesov (slika) ali blue screen. Pa ne počnem nič "posebnega", sistem sem postavil ker rabim v nekaj dneh sestavit en movie v adobe premiere, tak da gre za velke fajle...

Poganjal sem memtest za ram, našel ni nič. Kako naprej? Kaki pametni testi, da bi izločil mamaplato/procesor?

Lp
Peter
663655-P1010006.JPG

Priponke

• 663655-P1010006.JPG
    663655-P1010006.JPG
    105,3 KB · Ogledi: 232

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
sklepam da si memorytest pognal čez noč.

Kakšna pa je drugače konfiguracija tega sistema ?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Mamaplata: asus m2npv-vm
Napajalnik: LC5550 550W 120mm
RAM: 1x OCZ DDR2 2GB 800MHz
Procesor: AMD Athlon 64 5600+ X2 Dual-Core
Diskovje: 1x seagate sata2 160gb + 1x WD sata 160gb
Tv tuner
NEC dvdpekač
folppy

To je to
grin1.gif

Hja... memtest je laufal kar nekaj cajta, je več ko samo enkrat čez prišel. Pa itq, a ni blo včasih tak da če so napake na ramu so se itq zlo kmal pokazale?

Lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
memtest sem opazil, da včasih ne dela dobro.

Svetujem tistega, ki je v visti, dela bolje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Ima tudi win7 ja.

Start - run: memory, potem se pa boota in laufa nekaj cajta, meni je že tole našlo težavo, medtem ko memtest ne, čeprav dvomim da e v tem problem, če bi bil ram tako zjeban, ti verjetno tudi OSa ne bi do konca instaliralo. Jaz bi rekel, da je problem s plato in novim CPU, morda nista najbolj kompatibilna.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
sicer ni nujno da so krivi rami. lahko je misconfigured BIOS:
Citat:
Advanced users may also want to check their BIOS configuration. Some motherboards allow system and video BIOS settings to be cached. While this caching is intended to speed up processing, it often causes system instability. On unstable systems, we recommend that the following list be disabled:

Palette snooping
Snoop ahead
Read around write
Video BIOS shadowing
Video BIOS caching
Video RAM caching
Video ROM BIOS shadow
System BIOS caching
Not all of the above options will be available on all motherboards. Generally speaking, most users will find an option to Load BIOS defaults or to Load Failsafe defaults. If you are experiencing any errors, use one of the above default settings or contact your motherboard manufacturer.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Ok, bom izklopil tole...

Sem pa odprl kišto in malo pogledal komponente... kaj vse naj bi blo na south bridge-u? ker se nenormalno greje. North ima pasivni hladilnik, south nima pa nič.
rolleyes-1.gif

Lp