Nekaj začetniških vprašanj o BB

Stric

Slojoomla boss
21. jul 2007
143
14
18
Pozdravljeni

Razmišljam o mojem prvem nakupu aparata BB (Storm)
Gre za paket trizame BB, kjer je navedeno, da je omogočen neomejen dostop prek dostopovne točke APN: blackberry.net

Kaj pomeni ta neomejen dostop - je to le za uporabo e-pošte?
Lahko ta dostop uporabim tudi za brskanje po spletu?
Kako je z dostopom do različnih social network strani?
Kaj v praksi pomeni 100MB prek ostalih dostopnih točk - je to veliko ali malo?
Se da na BB namestiti kakšno GPS programsko opremo?
Se da namestiti kakšen ssh client - recimo Putty?

Če se kakšnemu znalcu da odgovorit na teh nekaj vprašanj, se vnaprej zahvaljujem.

lp

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Če se ne motim, ko BB dostopa do Interneta preko BB browserja vedno dostopa preko blackberry.net APN-ja nisem pa 100%

Stric

Slojoomla boss
21. jul 2007
143
14
18
Še eno dummy vprašanje:

Večino mojega epoštnega prometa poteka prek gmaila, ker imam tako nekakšno bazo vseh emailov.
Če razmem, lahko BB pregleduje pošto v gmail predalu in jo posreduje na mobilni aparat.

Se da urediti tako, da bo moj odgovor prek BB zabeležen tudi v gmail mapi Poslano.

Sorry za taka začetniška vprašanja, ampak do sedaj se nisem zanimal za te teme.

lp

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik Stric pravi:
Še eno dummy vprašanje:

Večino mojega epoštnega prometa poteka prek gmaila, ker imam tako nekakšno bazo vseh emailov.
Če razmem, lahko BB pregleduje pošto v gmail predalu in jo posreduje na mobilni aparat.

Se da urediti tako, da bo moj odgovor prek BB zabeležen tudi v gmail mapi Poslano.

lp
Meni se maili, poslani preko BB beležijo tudi v gmail mapi poslano (brez kakšnih dodatnih nastavitev).

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
1. za prebiranje e-pošte in brskanje preko BB-browserja
2. preko BBjal lahko, da bi pa BBja uporabil kot modem pa gre ves promet preko javnega APN, ne APN:blackberry.net
3. komot dostopaš, in gre vse preko APN:blackberry.net, ker greš preko BB-browserja
4. je dovolj,če ne nameravaš uporabljati BBja kot modem
5. trenutno ni nič pametnega, obstaja Garmin, vendar samo za USA trg, obstaja tudi navigacija posameznih operaterjev, vendar je plačljiva, za Storma pa ne vem če že obstaja sploh....
6. še nisem poskusil...

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Citat:
Uporabnik Stric pravi:
Še eno dummy vprašanje:

lp
Meni se maili, poslani preko BB beležijo tudi v gmail mapi poslano (brez kakšnih dodatnih nastavitev).

tudi meni....dobra stvar je ta, da imaš lahko več mailov, vse pregleduješ na BBju, ko pa odgovarjaš pa je lahko vedno naveden samo en e-naslov (pač osnovni, kateri je glavni)...

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik godfather pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Stric pravi:
Še eno dummy vprašanje:

lp

tudi meni....dobra stvar je ta, da imaš lahko več mailov, vse pregleduješ na BBju, ko pa odgovarjaš pa je lahko vedno naveden samo en e-naslov (pač osnovni, kateri je glavni)...
Ja, ampak to itak lahko spremeniš - lahko sam (med pisanjem) izbiraš iz katerega naslova boš mail poslal
smile-1.gif

Stric

Slojoomla boss
21. jul 2007
143
14
18
Še eno osnovno vprašanje

Nastavljeno imam, da mi BB bere pošto računa, ki ga imam na Gmailu.
Deluje super, le ena stvar me moti

Če jaz napišem mail v Gmailu in ga pošljem, mi na BB pride obvestilo o poslanem mailu, ker se mi zdi nepotrebno.
Kako bi nastavil, da mi bere le prejeto pošto in ne tudi poslane?

thx

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik Stric pravi:
Še eno osnovno vprašanje

Če jaz napišem mail v Gmailu in ga pošljem, mi na BB pride obvestilo o poslanem mailu, ker se mi zdi nepotrebno.

thx
Si pri M@ ali S!?
Pri M@ je tako, da greš mobitel.blackberry.com (tam kjer lahko urejaš nastavitve
smile-1.gif
), se prijaviš, pri izbranem računu klikneš oznako Filters in pri "When no filters apply" izbereš opcijo "Do not forward messages to device".

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Citat:
Uporabnik Stric pravi:
Še eno osnovno vprašanje

thx
Si pri M@ ali S!?
Pri M@ je tako, da greš mobitel.blackberry.com (tam kjer lahko urejaš nastavitve
smile-1.gif
), se prijaviš, pri izbranem računu klikneš oznako Filters in pri "When no filters apply" izbereš opcijo "Do not forward messages to device".

hmmm, tole je malo čudno. Če izberem tole tvojo opcijo, potem ne dobim nobenega maila več, poslanega na naslov mojmail@gmail.com, kar pa ni v redu. Ker mam nastavljene filtre, da naj mi od posameznikov ne fw na BB (dnevno preveč spama), od ostalih ki so izven filtrov pa dela lepo, dobim vse maile. Me pa res moti, da v primeru ko pošljem iz BBja mail preko gmail-računa pač komurkoli, mi vedno pošlje še kopijo na gmail račun na BB, v gmail v explorerju pa ne....

tako da je nekje drugje haklc, kako se nastavi, da mi ne pošilja kopije na BB!!!Kakšna ideja....
confused-1.gif

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik Stric pravi:
Še eno osnovno vprašanje

thx
Si pri M@ ali S!?
smile-1.gif

hmmm, tole je malo čudno. Če izberem tole tvojo opcijo, potem ne dobim nobenega maila več, poslanega na naslov mojmail@gmail.com, kar pa ni v redu. Ker mam nastavljene filtre, da naj mi od posameznikov ne fw na BB (dnevno preveč spama), od ostalih ki so izven filtrov pa dela lepo, dobim vse maile. Me pa res moti, da v primeru ko pošljem iz BBja mail preko gmail-računa pač komurkoli, mi vedno pošlje še kopijo na gmail račun na BB, v gmail v explorerju pa ne....

tako da je nekje drugje haklc, kako se nastavi, da mi ne pošilja kopije na BB!!!Kakšna ideja....
confused-1.gif
Meni je opisano pomagalo. Je pa res, da nimam nastavljenih nobenih filtrov.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik Stric pravi:
Še eno osnovno vprašanje

thx
Si pri M@ ali S!?
smile-1.gif

confused-1.gif
Meni je opisano pomagalo. Je pa res, da nimam nastavljenih nobenih filtrov.

Sem rešil zadevo. Ustvaril sem še dodaten filter in sicer, ko pride mail iz "mojmail@gmail.com", da mi ne FW na BB...kar je logično...k enkrat sprobaš...pa razmisliš
wink-1.gif

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
hja kot si vzameš, ker če pogledaš v Gmail prek Explorerja, ti vse maile združi v enega, se pravi prejetega, poslanega eni in isti osebi, zato pa potem misli BB, da je to spet nov mail.....skratka, da se pomagat s filtrom, mojstrom iz Kanade se pa malo zgleda bl k ne hebe, glede na to da je BB v uporabi po vsem svetu, Gmail prav tako, pa še niso zrihtal tega.....
uf-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Mojstri s Kanade verjetno skrbijo predvsem za BES odjemalce in ne BIS, po moje jim rahlo dol visi za fizične uporabnike, ki mislijo, da nujno potrebujejo BB storitev. Sicer res, da je njihova napaka, saj lahko vpliva na prodajo, po drugi strani pa imajo prav.