Nekaj mi polni disk

Spot

Pripravnik
2. apr 2008
48
0
6
Torej. Sistem je: prenosnik Acer, Intel pentium M 1,73 Ghz, 1Gb rama, 60 Gb disk, Windows XP, SP3.

Zadnje čase se mi večkrat zgodi, da se disk C po celodnvneme delu do konca zapolni. To delo zajema brskanje po internetu in urejanje dokumetov v Office-u. Po navadi se pojavi windowsovo sporočilo, ki javi, da se disk poln in mi priporoča Disk Cleanup, ki pa ne najde nobene omembne vredne nesnage, ne v temporary internet files mapi, ne kjerkoli druge. Če takrat poženenem recimo CC cleaner tudi ta ne najde nič bistvenega, mogoče kakih par 10 Mb temporary filov. Pomaga samo ponovni zagon in takrat je na disku C zopet 4,7 GB kakor bi naj tudi dejansko bilo.

Nameščeni so programi za pisarniško delo, nič posebnega. Nod 32 ne najde ničesar.
Imam mogoče kdo kakšen koristni nasvet, kaj bi lahko bil vzrok, da se to dogaja.

LP

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
pagefile mogoče? ali pa recycle bin. To preveri in nastavi lastno omejitev.

lp

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Velikost odstranjevalne datotele lahko določiš sam:

lqm-ram.jpg

Glej rdečo puščico.
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.857
686
113
S te slike se nič ne vidi (ali pa ne najdem linka do večje). Pa datoteka ni odstranjevalna, ampak ostranjevalna.
Drugače pa je to pod nadzorna plošča / sistem / zavihek dodatno / gumb nastavitve pri "Učinkovitost delovanja" / zavihek dodatno / gumb spremeni. Če ti na C zmanjkuje prostora, se splača pagefile dati na kakšno drugo particijo (po možnosti še na drugem disku).

Spot

Pripravnik
2. apr 2008
48
0
6
@ merdzo Za recycle bin sem že pred tem preveril. Nastavljenega imam na 1,3 Gb ali 5% diska C.

@Mare2 in Philips sem šel preverit page file. Nastavljen je na 756MB.

Med pisanjem posta sem se spomnil na program Free disk analyze. Ugotovil sem, da se v mapi C:\WINDOWS\system32\LogFiles\WMI nahaja datoteka trace.log, ki je velika kar reci in piši 4 GB !! Kolikor sem ugotovil s pomočjo Googla je to file programa Bootvis, v katerega se beležijo vsi dogodki na sistemu.

Bootvis sem pred časom (kakšna 2 meseca nazaj) uporabil in mi je konkretno pohitril zagon XP-jev , ki je bil pred tem obupno počasen (okrog 3 minute). Kar naenkrat pa mi ob zagonih začel javljati errorje o neuspelem zagonu in zato sem ga zato odstranil. Očitno pa je ostal ta "tracing", ki sedaj polni disk. Z Bootvisom nisem ekserimetiral, uporabil sem samo Trace Next Boot + Drivers Delay in nato Optimize system. Na domačem PC-ju se je obnesel odlično, tukaj pa so se pojavili problemi.

Še ima kdo kakšno idejo, kako ustaviti tracing, čeprav je program odstanjen in ali izbrisati trace.log? Verjetno pa se bo pri naslednjem zagonu zopet pojavil.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.398
6.166
113
Ponovno poženi BootVis in izberi Trace - Stop Tracing.

Druga možnost je, da poženeš regedit in spremeniš vrednost HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\WMI\GlobalLogger iz 1 v 0.

Spot

Pripravnik
2. apr 2008
48
0
6
Po neštetih poskusih in zagonih mi je končno uspelo uspešno pognati Bootvis, še enkrat od začetka pognati tracing, ki se je uspešno zaključil in zagon se je optimiziral. Danes že celi dan deluje vredu in ne polni diska več. Upam da bo tako tudi ostalo vnaprej.

@erikson ta trik z regedit sem zasledil tudi na enem drugem forumu, pa ga še nisem poskusil. Pa ne vem točno katero vrednost bi bilo potrebno spremeniti. - glej priponko.

Hvala in lep pozdrav
617288-regedit.jpg

Priponke

• 617288-regedit.jpg
    617288-regedit.jpg
    24 KB · Ogledi: 343