Neizplačilo regresa v celoti

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Torej manjše podjetje, poleti smo dobili izplačano samo polovico (minimalnega) regresa. Druga polovica bi morala biti izplačana do 1.11. če firma nima likvidnostnih težav. Naša firma nima likvidnostnih težav, vendar ga vseeno nismo dobili izplačanega. Direktor je na vprašanje kako to, odgovoril z: edino tožite me lahko. Ker sem dal na firmi sedaj odpoved me zanima če kdo ve koliko časa traja od vložitve tožbe do razsodbe v takem primeru in ali je sploh varianta, da tožbo izgubim in kakšni so kaj stroški take tožbe, torej ali je tukaj spet tako, da se navaden delavec lahko obriše pod nosom v tej naši banana republiki? Hvala za odgovore.
uf-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Sodišče se vedno postavi na stran delavca in ne delodajalca (če recimo ni dokazov in so samo ena beseda proti drugi, bo sodišče vedno razsodilo v prid delavca, ker je šibkejša stranka)...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Kdo ve, koliko časa to traja in kakšni bi bili vsaj približno stroški zame, ker to je bila kaplja čez rob in tukaj grem do konca.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Kdo ve, koliko časa to traja in kakšni bi bili vsaj približno stroški zame, ker to je bila kaplja čez rob in tukaj grem do konca.

odvetnik te stane full. Iz izkušenj en mali postopek se je vlekel 1 leto prišlo do poravnave kjer se je rešilo račun odvetnika 2000 evrov. Vrednost tožbe 18.000 evrov.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Če ti je res močno stopil na žulj ga toži, moraš ga , naj mu zamre cinični nasmeh. Pa če je € , klinc ga gleda

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Ja, saj ga nameravam. Gre se za to, da firmi ne gre ravno slabo, zlati casi so res mimo v nasi panogi vendar se vedno kar dobro delamo. Glede na to da sem dal odpoved pa pac ne bom pustil, da tega ne dobim izplacanega.

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Ja, saj ga nameravam. Gre se za to, da firmi ne gre ravno slabo, zlati casi so res mimo v nasi panogi vendar se vedno kar dobro delamo. Glede na to da sem dal odpoved pa pac ne bom pustil, da tega ne dobim izplacanega.

Izkušnja od lani --> enaka situacija lani decembra - neizplačan regres, odpoved. Zalegel je dopis odvetnika, regres je bil nakazan takoj januarja.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
A odpoved si dal, ker nisi dobil druge polovice regresa?

Kako je bilo pa prejšnje leto(leta)? Je bilo kakor je moralo biti ali ne?

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
Še pred tožbo bi znala prijava na delovno inšpekcijo bolj pomagati, da ga oni malo pritisnejo. Vsaj pojasniti bo moral, zakaj regresa ni izplačal in dati neki rok do kdaj ga bo moral. Škodi ti nič, itak si dal odpoved, stane pa tudi ne.
S tožbo boš sicer najverjetneje uspel, ampak kot je bilo že omenjeno trajalo bo in ne bo zastonj...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
A odpoved si dal, ker nisi dobil druge polovice regresa?

Kako je bilo pa prejšnje leto(leta)? Je bilo kakor je moralo biti ali ne?

Odpoved sem nameraval dati ze prej, samo se nisem bil cisto siguren, ce bi sel drugam. To neizplacilo regresa pa je bil en od kamenckov v mozaiku ja.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Prejsnja leta je bil regres vedno poleti (sicer vedno minimalen, tudi kadar je firma imela veliko denarja). Delovna inspekcija pa pride in nalozi kazen firmi 750 eur in direktorju 100 eur, prisilit k izplacilu regresa ga pa ne more, zato se jim to bolj izplaca, da placajo kazen kot pa da izplacajo regres. Super pravna drzava res. Ne me narobe razumet, ce bi firma imela tezave in ne bi meli denarja se prvi odpovem regresu, ampak tole je pa cisto zajebavanje delavcev zato, ker pac lahko.
bonk.gif

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Odvetnik te stane enih 100 eur (če govoriš o 380 eur prikrajšanja), sodne takse pa ni. konča se lahko v dveh mesecih ali dveh letih.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
No sej to, tudi če plačam 370 eur da dobim 380 eur bom šel v to, ker to je pač navadna svinjarija in se ne pustim...

I

Izbrisan uporabnik #488

No, ne čudno pisati.

Če ti firma dolguje razliko regresa 370 eur, vloži tožbo za 370 eur + zakonske zamudne obresti.
Najdi odvetnika, ki ti bo računal po tarifi, ne po procentu ali pavšalu in v primeru 100% zmage, v kar ni dvomiti, dobiš povrnjene tudi vse pravdne stroške.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Saj tistih 370 boš tud nazaj dobil. Potem bodo pa nekaj let zamudne obresti tekle
evil.gif
, tako da boš zaslužil še kak€
Drugač pa samo GO, GO, GO
cheer.gif