Nega opreme

WolfSLO

Pripravnik
20. avg 2007
183
0
16
Me zelo zanima kako vi negujete oz. skrbite za opremo. Sam sem kar malo alergičen postal na smeti in imam sindrom, ko sliko najprej pogledam, če se mi je zopet vtihotapila smet na mesta, kjer je sploh nebi smelo biti
evil.gif

Ali imate objektiv v kakšnem dodatnem etuiu, s čim čistite objektive in s čim body? Kako pogosto?

Zase lahko rečem, da poizkušam paziti na opremo, vendar kljub temu zgleda, da ne dovolj
uf-1.gif

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Kar se tiče prednje leče ne rabiš biti preveč pikolovski. Če se na njej znajde prah to še ne bo vplivalo na sliko. Prstni odtisi ali kakšni drugi madeži so druga zgodba. Na sliko vpliva predvsem prah, ki se znajde na senzorju, no tudi kakšna večja smet na zadnji leči zna vplivat na končni izdelek.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.363
81
48
Drugi nasvet je ta, da ko menjaš objektive, držiš body tako, da objektiv gleda proti tlom.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Moja Minolta se ni vidla copica za senzor, pa se mi je v treh letih nabralo tolk praha, da ga na brzino odkloniram. Enkrat na mesec popiham s pihalko in to je to. Pa ne pazim tako zelo in objektive menjam v vseh moznih pogojih. Pa vecinoma pa uporabljam od F10 naprej

bi bilo pa zanimivo, ce bi vsak objavil sliko neba pri F20 pa da vidmo, kolk skrbite za body
smile-1.gif