Neenakomerna obraba gume

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
570
113
Takole, imam sledeč problem. Gume imam na ločenih feltnah, zimske/letne. In na letnih gumah, se mi eno kolo na notranji strani veliko bolj obrablja, ostale se obrabljajo enakomerno. Tudi zimske se na vseh 4-ih kolesih obrabljajo enakomerno
confused-1.gif

Sam bi si nekako mislil,da če bi bila optika v klincu,da bi mi na istem kolesu veliko bolj radirala tudi zimska guma, pa je zimska ok in enakomerno obrabljena čez celo površino.
Obstaja opcija, ker ko sem pred dvema letoma kupil feltne z gumami,da je bila že takrat na notranji strani bolj obrabljena , pa da nisem bil takrat ko sem kupoval pozoren. Ker drugo res ne vem, kaj bi lahko bilo?

Je kdo že imel podobno težavo?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Daj jo na zadnjo os, pa boš videl koliko se ti res bol obrablja. Sicer pa, če si že pred 2 letoma kupil rabljene, itak letos še ne boš pogruntal v čem je štos.

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
570
113
Napumpane so vse isto. Sej zdej sem itak nove gume gor dal, da nebi imel na tehničnem kakih težav
smile-1.gif
Samo se mi zdi po eni strani brezveze na optiko vozit in plačevat nevemkolk keša, če se nazadnje izkaže,da je z optiko vse ok.