Nedeljski izleti z avtom

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
513
79
28
Poskušajmo najti čim več dobrih cest, ki bi bile zanimive za npr. nedeljski izlet z avtom.

Cilj izleta ni ogled kakšnih znamenitosti in nevm kaj, temveč samo uživanje z avtom na cesti . V mislih imam kakšne gorske (ni nujno), vijugaste ceste, z malo prometa, po možnosti brez makadama...

Fajn je tudi, da je na cilju mogoče kašno pijačo spit ali kaj podobnega.

Za začetek naj dam nekaj meni zanimivih:

- Rakitno
- Kranj - Podblica
- Brezovica - Horjul
- Logarska dolina
- Krvavec

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Zapelji se v Baško grapo, na koncu pa lahko na Mostu na Soči še kaj spiješ
smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
ceste na rakitno, krvavec, logarsko, jezersko in kamniško bistrico so sicer lepe, vendar so poleti tudi polne kolesarjev, kar zna biti ob gostem prometu kar neprijetno. sicer pa je meni npr. všeč cesta ob savi od trbovelj do litije in potem spet od jevnice do dolskega, ker je dovolj lepo speljana, da se da vozit ~100 km/h in dovolj ovinskasta, da ni dolgočasna. seveda za vikende, med tednom je ta cesta namreč
uf-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.980
-387
113
čez horjul v škofjo loko (šentjošt, pa tm čez)... za en športni avto (ala impreza
smile-1.gif
) ne zmanjka ovinkov!!!

pol lepa je tud iz logatca do ajdovščine, čez godovič.
Pa od tolmina do bovca...
Men je tud čist ql do morja stara cesta...
Pa od Zaloga do Besnice, pa tm čez, v litijo, pa v Laško - naša stara pot do "Piva in Cvetja"!

sej če ne bi bilo nevarnosti radarja bi bilo veliko takih poti!

Planinske ride so že čist bedne ratale. skor zmer so policaji nekje, pa še kolesarjev je polno...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Kočevje-Petrina (MP Brod na Kolpi)
Kočevje-Dvor
Kalce-Hotedrščica-Godovič-Idrija-Tolmin-Bovec

Pazi na motoriste.
pozdrav.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Pa od Zaloga do Besnice, pa tm čez, v litijo,
cheer.gif

Malo prometa, dobri ovinki, zaenkrat še ni peska (upam, da cestarji ne bodo posipali bankin
10.gif
)

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Tukaj je Top 10 drives. Par jih je nam dokaj ''blizu''. Cesta na Grossglockner bi bila možna izbira za kak nedeljski izlet. Jaz se nagibam k slednji in Dolomitom kot podaljšan vikend.

TOP 10 drives

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kot prvo.
Ne it na tak izlet v nedeljo! (nedeljski šoferji) Ker to so trase kjer je zelo malo ravnin. Prehitevat pa tud ne moreš kar povprek ker je polno kolesarjev ob nedeljah na obeh straneh cest.

Pojdi raje na izlet npr. en torek dopoldan.
grin1.gif

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Kje si ti najdu policaje na ridah? Sm skor vsak teden tam, pa jih še nikoli nisem videl.. .Pa ne z motorjem, z avtom, ker blizu živim..
Na kolesarje pa je res treba pazit ja..

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Kamnik savinjska čez Črnivc lepa cesta. Vojnik Rogla. Velenje Črna na Kor. Dravograd Maribor pa še in še.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Čez črnivec je samo gradbišče. Odsvetujem

Kočevje - Novo mesto
Novo mesto - Metlika
Celje - Konjice
Logatec - Wajdoušna čez Podgrad

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Cesta iz NM do Metlike pa res ni napačna.. Če greš čez gorjance se je prav fino tam peljat.. Pa nisem šel samo enkrat.

Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Kočevje-Dvor

Pazi na motoriste.
pozdrav.gif

Tukaj sem se peljal kakih 14 dni nazaj.. Cesta res ubijalska, ovinki so ubitačni, če imaš RWD :D sploh une 3 serpentine na začetku, ko štartaš iz dvora. Motoristi so pa tud utrgani tam...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
to kar si ti naštel je bil za izlet s kolesom
smile-1.gif

Cesta proti Horjulu je bolj za kamikaze..ne za uživancijo...jo pa lahko potegneš naprej do Šentjošta, ter naprej na Žiri..tam spiješ kofe in se vrneš nazaj čez Škofja Loko....

Solidna...mimo Bleda do Bohinja...luštna cesta, adrenalin ob prehitevanju 70 farerjev v ovinku
evil.gif

Osebno pa najlepši del Slovenije...pičiš čez Kranjsko goro na Vršič ter se spustiš dol v dolino Soče...mimo Kobarida, Idrije nazaj proti izhodišču (če je to npr. Lj.)

Ena Krajša...do Kranja (lahko po stari cesti) potem na Naklo, do Krope, se dvigneš do Dražgoš (samo trenutno ne vem ali je cesta mimo Krope že sploh odprta)...ter dol na Železnike, Selca, Škofja Loka in proti Lj.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Hehe, čist isto furo si napisal kot jaz, samo v obratnem vrstnem redu.
smile-1.gif
Cesta v Kropi je bila asfaltirana že lani, tko da ni panike. Se je pa prej tud dalo vozt, samo ni bla uradno odprta.

Tole furo čez vršič pa že neki časa načrtujem z motorjem, pa kr ni vremena tapravega!
rolleyes-1.gif

Drgač pa odličen topic! Ga bom kar pod zaznamke dal, če kdaj ne bo ideje za furo!
cheer.gif

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Odpeljal tole progo Kranj-Kropa-Železniki-Bohinj-Bled-Kranj , lepa cesta asfaltna niti ne toliko prometna
aplauz.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Proti Sorici je na začetku vzopna še grda cesta, pol naprej je pa kot v pravljici!
smile-1.gif
Iz Soriške planine proti Bohinju je pa tud lepa cesta.