Neakteri kolesarji in ostala neodgovorna golazen!

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
resnično me zanima, kaj storiti, oziroma, kam se obrniti v primeru, da vsakodnevno srečuješ kolesarje in pešce brez odsevnikov, kajšele da bi imeli luči, na glavnih cestah izven naselja

v temnejšem obdobju leta, torej jeseni, pozimi, ko so dnevi precej kratki, jih je zelo težko zaznati in opaziti, še posebej, ko je na cesti še nasprotni promet...

če mu potrobiš, mu itak ne kapne, zakaj si mu trobil, policaji pa jih ponavadi ne srečajo, da bi jih malce opomnili...

13.gif

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
prosim da se tema preimenuje v: "Nekateri kolesarji in ostala neodgovorna golazen..."

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
ehja...
smile-1.gif
saj sam tudi kolesarim... ampak jaz sem kupil luči na kolo, in jih tudi uporabljam, če se v temi gibljem ob slabo osvetljenih cestah, pa uporabljam kresničko in odsevni trak - VEDNO !

ampak... saj ne vem... tule pri nas (okolica MS) je žal vsakodnevna stalnica, da so ljudje neosvetljeni, brez posebne zaščitne opreme (kresnička, lučka, ipd...) na cestah in ob cestsah, in ni videti, da bi se policaji kaj posebej ukvarjali s tem problemom...

vsi vemo, da je nevarno pijan vozit avto, da pa je nevarno v črni jakni brez luči kolesariti... pa noben ne povdarja

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Mene bolj zanima, če takega povoziš, če si kriv? Ker je parkrat res malo manjkalo pa bi takega kolesarja zbil - tema, nasproti vozeči avti in slepeče luči, deževno vreme in pa razfukana, ozka cesta - ma ni šasne, da ga vidiš
frown-1.gif
Sicer mi ni jasno, kaj takim ljudem je, da tvegajo življenje...očitno jim sploh ni jasno kako malo manjka, da jih nekdo povozi v smrt.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
verjetno boš kriv, kako boš pa dokazal, da mu luč ni delala ?

neprilagojena hitrost, lahko bi pričakoval, da bo kolesar na cesti, pretesno prehitevanje... kaj pa vem... bognedaj da se kateremu to zgodi !

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Meni je še manj jasno, zakaj se kolesarji vozijo kontra po kolesarskih stezah. In potem, ko pripeljem do glavne ulice se mi kolesar pripelje z desne, tik pred havbo, pa nekaj krili
jezen.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
še večji problem je, da v primeru, ko ne zapelje pred havbo ampak nanjo, (ponavadi) nahebeš ti.

ker je on kao šibkejši udeleženec v prometu in bi ti moral paziti nanj.

ta logika mi nikoli ni bila jasna
sprasujem se.gif

oz. ima kdo kakšne bolj zanesljive informacije, morda celo iz prve roke?

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
še večji problem je, da v primeru, ko ne zapelje pred havbo ampak nanjo, (ponavadi) nahebeš ti.

sprasujem se.gif

Kolesar, kateri se je vozil kontra po kolesarski je nabil kolega na haubo. Kolega ni bil nič kriv, vsa krivda je šla kolesarju, pa čeprav je bil tam zelo glasen in prepirljiv
evil.gif
. Je pa res, da je kolega imel malo sreče, ker ko se je to zgodilo je ravno mimo šibala marica in so kar oni poslali kolege na mesto nesreče. Tako da, ko je kolega klical, so mu rekli, da so že obveščeni in šibajo tja.
Je pa to bilo nekje 9 let nazaj.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
ksz... sicer ni bilo v temi, je pa bil pred mano pijan kolesar, ki je rahlo cikcakal na ozki cesti (dva avtomobila komaj gresta v štric)
in ker se mi je že na daleč zdel sumljiv, sem se mu počasi približal (40kmh) in 10m pred mano pa ga je vrglo čez celo cesto
bonk.gif

polne po bremzi in zadnji moment zavil mimo njegove glave.... budala ena!
in da ne omenjam peščev na tej isti cesti
bonk.gif
) v črni jakni, črnih hlačah eh.... ma saj nima smisla
pač... kot voznik avtomobila moraš bit trikrat bolj previden...

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
resnično me zanima, kaj storiti, oziroma, kam se obrniti v primeru, da vsakodnevno srečuješ kolesarje in pešce brez odsevnikov, kajšele da bi imeli luči, na glavnih cestah izven naselja

v temnejšem obdobju leta, torej jeseni, pozimi, ko so dnevi precej kratki, jih je zelo težko zaznati in opaziti, še posebej, ko je na cesti še nasprotni promet...

če mu potrobiš, mu itak ne kapne, zakaj si mu trobil, policaji pa jih ponavadi ne srečajo, da bi jih malce opomnili...

13.gif

Tile kolesarji brez luči so postali zelo popularni!
jezen.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:Tile kolesarji brez luči so postali zelo popularni!
jezen.gif
Ampak to moraš imeti res IQ na nivoju imbecila, da greš tako izzivat usodo.
rolleyes-1.gif
Takim žal očitno ne moreš več pomagat.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
KSZ
Jaz dam občasno ponoči gor odsevni brezrokavnik, ko peljem psico na sprehod, ona pa ima vedno oblečeno odsevno pokrivalo in naju vsi gledajo, kot da sva z lune padla...
stupid-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Ninđe pač. Mene so ene 10 let nazaj ustavli policaji in me popisal ko sm brez kresničke hodil zgodaj zjutraj po cesti, pa zagrozil da bojo spet mal okol pršli pogledat. In so celo res se mimo pripeljal dva dni pozneje, sam sm mel kresničko. Čeprav eni tud če majo kresničko, jo na takem mestu nosijo da jo včasih v zadnjem momentu vidiš.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik blazko pravi:

sprasujem se.gif

Kolega je take babca fasal na havbo (po kolesarski v kontra). Bebec (torej kolesar) je plačal kazen + škodo na avtu ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
V bistvu bi bilo treba spremenit ZVCP. Kolesarji & pešci brez predpisnih svetil/odsevnikov - avtomatisko za vse krivi sami.
Bi bil hitro red.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:

13.gif
A si predstavljaš, kaj bi šele bilo, če bi imeli prižgane meglenke...???
shocked-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
lepo ga zbiješ pa sam je kriv.

ti si resno bolan in to dokazuješ z čisto vsakim svojim postom. in btw če mene lepo zbiješ, prisežem da te tak nalomim da v življenju več ne boš sposoben napisat jamrajočega posta na alter