Ne printa minolta magicolor 2400w in 2500w

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Delujoč tiskalnik, če odmislim problem s papirjem, ki ga vedno ne zagrabi in povleče s kupa (vedno mora biti kupček debel ene 2 cm v predalu) sem izklopil in postavil na mirovanje nekaj mesecev. Po ponovnem priklopu sem bil neprijetno presenečen, papir je prišel ven brez slike na njem. Po odprtju printerja sem obrise slike videl na širokem traku folije, ki se verjetno vrti skupaj s papirjem in je napeta na mehanizmu nameščenem na spodnjem delu pokrova tiskalnika. Kaj bi bilo narobe in kot rečeno na obeh tiskalnikih.
Na obeh tiskalnikih pa se enako na zaslonu pojavi na sliki utripanje enega dela (kasete) ki je rdeče obarvana in utripajoča. V tej kaseti je odpadni barvni prah, ki se zbira od printanja. Je možno, da je ta kaseta polna, ali da se je ta prah strdil (od neuporabe) ? Kaseto bom najprej očistil. Kaj mislite, da bi bilo narobe, da papir gre skozi, printanje pa je neuspešno, na koncu pa še javi napako.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
očistil sem odpadni prah s kasete, printanje je še vedno neuspešno. Na računalniku se izpiše napaka: 2400w paper jam at transfer roller, na printerju utripa znak za napako. Tudi predlaga rešitev in sicer:
1. Open the printer cover.
2. Remove the jammed paper.
3. Close the printer cover.

ali:

1. Odprite pokrov tiskalnika.
2. Odstranite zagozdeni papir.
3. Zaprite pokrov tiskalnika.

Vse to seveda ni res, papir ni se zagozdil, je lepo prišel ven s tiskalnika, le da na njemu ni bilo zaželenega printa. Seveda odprem tiskalnik in zaprem in sledi mletje in tiskalnik je zopet v redu in pripravljen za tiskanje. Kaj bi torej bilo narobe ?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ma Minolta je totalni creap zadeva , najceneje bo, da ga pospremiš do smeti ......

Sam sem veliko tega prodal, strankam cene kartuš so odurne, cena na stran neverjetno visoka pa še nadomestnih kartuš ni, ker imajo nek svoj prah namagneten v tonerjih, tako, da ponovno napolnjene npr. Pavlinove kartuše in druge enako naredijo samo to, da povsem zapaca čistilni valj ...................

Na daljši rok samo v smeti edina pametna zadeva !

Qshtr

Fizikalc
22. avg 2011
477
79
28
+1

Sem imel multifunkcijsko napravo magicolor 2490... škoda besed...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Pa Lexmark z zaščitnimi RFID čipi so tudi take naprave, da se jim izognite kolikor se da...........

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
bom malo temo ukradel, ker ste znalci tukaj,
obstaja kak barvni laserc za office/small office, ki bi natisnil enako ali podobno kvalitetno kot xerox dc 240/250 (zame profi kvaliteta)?

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Kaj naj rečem, počasi pridobivam dober občutek za kot pravite slab tiskalnik. Tako sem uredil nekaj mikro stikal (eden problem je ko vklopi stikalo, le to ne spusti časovno takoj, zamuja (se na nek način za par sekund zlepi skupaj). Potem so to slabi stiki, kontakti in že nek del mehanizma se ne premakne. Model 2400w sem dokaj hitro spravil v delovanje, je pa bilo barvno tiskanje katastrofalno. Pojavljale so svetle ozke bele črte (v tem delu ni bilo tiskano nič). Tako sem naletel na nasvet, da je potrebno dobro očistil steklo, skoz katerega gre laser. Simpl poseg a rezultat totalen, foto kot se šika. Poiskal si bom tudi ustrezna čistila za te namene in dobro očistil sam tiskalni.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
bom malo temo ukradel, ker ste znalci tukaj,
obstaja kak barvni laserc za office/small office, ki bi natisnil enako ali podobno kvalitetno kot xerox dc 240/250 (zame profi kvaliteta)?

Bolje kot barvni laserc je INk jet tiskalnik z letvijo ( ne glavo) nova zadeva kako leto na trgu, ki bo krepko spremenila pojmovanje tiska ... posebej za Office uporabnike. Stvar imam sam v firmi že pol leta deluje v nulo , imam celo predelano na CISS z litrskimi posameznimi barvami, strošek tiska smešen, po kalkulacijah z vzdrževanjem krepko pod 1 cent za barvno stran, enaka cena za ČB, ob uporabi original kartuš pa ste pod 2 centa .

http://www.printink.si/tiskalnik-hp-officejet-pro-x476dw-cn461a dobi se ga za malo nad 600 eur z DDV gre pa za multifunkcijo z faxom vse v enem in potisnim skenerjem ki zna vse ni da ni !!!!

Edino vhodna cena je na nivoju ....

https://www.youtube.com/watch?v=RSix-WkEOv4

Zadeva je povsem brez konkurence !!! Za sedaj ! Ja pa nisem prodajalec le uporabnik , navdušen uporabnik
smile-1.gif

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
kakšna pa je barvna obstojnost na vlago, na obrabo (npr. nalepke ) ? Grafična kvaliteta je ok? Kar razpiši se prosim
smile-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Na vlago in na obrabo ne vem ??? Nisem testiral Grafična kvaliteta vrhunska, obstojnost barv na soncu tudi, tisk tudi do roba ... kaj več se pa težko razpišem, sem se že, za kaj več pa po googlay !

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Če bodo nizke cene na eni strani, potem bodo morale pasti tudi na drugi strani. Sem bolj za prah kot pljuvalnik, ampak pri tem bo seveda odločilna cena in kvaliteta.