Ne-originalno Qi polnjenje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.137
7.022
113
Ima kdo izkušnje iz prve roke s tem? Za Samsung A3 2016 sem nabavil polnilec in tuljavico, sicer zadeva deluje, a je nestabilna in velikokrat "meče ven". Isti polnilec recimo deluje b.p. na Lumiji 930.

Na sumu imam prešvohen Qi "sistem". Namreč original polnilec je 1.55A, Qi pa da od sebe samo 1A. Mogoče zato meče ven, ker pač telefon ne dobi dovolj toka? Čeprav Lumia 930 je enako 1.5A polnilec pa dela b.p.

Obstajajo sploh bolj močni Qi, kot 1A?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.999
1.890
113
To je kot loto. Meni je npr na nexus 5 delal super, na lg g3 sploh ne, sem pol originalnega kupil. Aja oba sta za prodat, ce koga zanima slucajno :)

fujtajksel

Pripravnik
4. sep 2014
167
5
18
Premalo toka naj ne bi bil problem, sej polnjenje deluje tudi s šibkimi USB polnilci ampak dlje traja.
Zadeva je definitivno občutljiva na točen položaj, mogoče tudi na debelino in material olupka (kovina?)
Imam od fonesalesman na LG G4 in dela. Kar je mogoče moteče je da se zadeva greje, zna bit nezdravo za baterijo. Ampak pri prejšnjem telefonu sem imel ful težav z USB konektorjem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.137
7.022
113
Al pa defektna tuljavica? Ovir ni, oz je ovitek guma, manj kot 1mm debeline. Nastavljam ga na vse možne pozicije, tak občutljivo pa tudi ne more bit.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.137
7.022
113
Čudno mi je tudi to, ker imam še en drug Qi polnilec, kateri ima v sebi 3 tuljavice ravno z namenom večje stabilnosti in da pač ni treba položit telefon na njega z milimetersko natančnostjo. Je pa bolj švohen. Ampak če je tako, da polnilna moč nima veze, bi pač toliko dlje trajalo, da napolni telefon.
No..tudi ko je telefon na tem polnilcu meče ven in ne polni konstantno.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
...zadnji.....

kupil sem TOLE .....priklopim na original samsung polnilec in dela tudi fast charge...S6 Edge + špila na njemu brez problemov....dam ponaredek polnilec, lučka gori polni pa sploh ne....niti počasno polnjenje....če pa telefon priklopim na ta polnilec ponaredek pa ga prepozna kot fast charge in napolne tiktak...

tako da jaz mislim, da ni pravila...pač neke stvari so kompatibilne z drugimi neke ne....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.137
7.022
113
Še enkrat sem sprobal zadevo na starejšem Qi polnilcem s tremi tuljavami in deluje b.p., oba telefona! Zdaj pa ne vem več, če sem takrat kaj narobe naredil, ampak se spomnim, da mi prej ni delalo...

Tako da očitno je bogi polnilec, samo ena tuljava in je potrebno "na milimeter" natančno postaviti gor.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik kwa1 pravi:
...zadnji.....

kupil sem TOLE .....priklopim na original samsung polnilec in dela tudi fast charge...S6 Edge + špila na njemu brez problemov....dam ponaredek polnilec, lučka gori polni pa sploh ne....niti počasno polnjenje....če pa telefon priklopim na ta polnilec ponaredek pa ga prepozna kot fast charge in napolne tiktak...

tako da jaz mislim, da ni pravila...pač neke stvari so kompatibilne z drugimi neke ne....

A se da ta svetloba, tako pri "stoječem" kot pri "ležečem" polnilcu kako izklopim? Mene namreč zelo moti, da imam ponoči, ko spim, kakršnokoli svetlobo
grin1.gif

Kakor sem videl ima ta "ležeči" polnilec lučko čez celo spodnjo stran, ta "stoječi" pa samo eno majhno lučko spredaj, katero bi lahko načeloma "prelepil" s kakšnim črnim trakom ali čem podobnim
hysterical-1.gif
?

Pa še nekaj: pri teh neoriginal polnilcih sem že slišal, da znajo oddajat tak zelo tih zvok od sebe - kot neko piskanje in je ta zvok ponoči zelo moteč. Kako je pri tvojemu "stoječemu"? Se kaj sliši, če približaš uho? To sem tudi nekje na tujih forumih že zasledil, tako da očitno je nekaj na temu?

Hvala!

sass

Guru
1. sep 2007
5.232
869
113
ima dva različna, neoriginalna brezžična polnilca in oba zelo visoko piskata, vendar to slišim meter, največ dva metra daleč. bo pa vsako let bolje, moji starši ne slišijo piskanja
smile-1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
No saj, pol je isto pri vseh teh kopijah. Jaz imam tudi enega takega doma in ponoči slišim, kako visoko piska (PIIIIIIIIIIIIIIIII)
grin1.gif

Bo treba na original prešaltat
cry12bpy.gif

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
glede svetobe...samo ta majhna na sprednji srtrani je....komot jo prelepiš in "ugasneš"...;)

hmmmm glede piskanja pa....hmmm....nič ne slišim....
shocked-1.gif

je pa res, da ga imam v službi, tam ni taka tišina....ampak tako na "uho"...ni slišat kakega piskanja....