Ne morem odprati XML iz brskalnika

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Imam sledeči problem. Na enem portalu imam ene xml (InfoPath) dokumente. Če jih želim odpreti iz brskalnika (FF ali IE8) mi dokument odpre v xml editorju. Če pa ta dokument shranim in ga zaženem shranjenega pa mi normalno odpre v Infopathu
confused-1.gif
.
Prosim če mi lahko pomagate, ker počasi že zgubljam živce.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
v browserju: tools -> properties -> programs, poišči ustrezen format in mu določi infopath kot program za gledanje

lp

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Kaj pa če ni istaliranega Infopatha....XML se lahko odpre kar z browserjem.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
v browserju: tools -> properties -> programs, poišči ustrezen format in mu določi infopath kot program za gledanje

lp
V browserju med programs ni tega fotmata
confused-1.gif
. Kako se doda?

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Kaj pa če ni istaliranega Infopatha....XML se lahko odpre kar z browserjem.
Ne vem če nisi prebral. Shranjene datoteke normalno odpiram z Infopathom

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
Uporabnik gufy pravi:

lp
V browserju med programs ni tega fotmata
confused-1.gif
. Kako se doda?

dodaš ga tako, da odpreš en fajl tega tipa, torej bi ga moral imeti že not. poglej, če je kak tip datotek, ki se odpira z XML editorjem. mogoče je to ta, ki mu prirediš infopath

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaki XML editor omenjaš v prvem sporočilu?
Ta kateri je integriran v Win XP.
No viš, zato pa sprašujem. Ker XP nima XML editorja.
Po defoltu jih odpre v IE.

V Firefox poglej, kaj piše v Tools / Options... / Application (v polje za iskanje vtipkaj xml)

IE pa uporablja sistemske nastavitve. Torej klikni na kaki XML fajl z desnim gumbom, Izberi Open with... (če ni te opcije, potem ponovi vajo, a drži SHIFT med klikom) in tam izberi želeni program, pa še kljuko na "Always use the selected program....."

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
No viš, zato pa sprašujem. Ker XP nima XML editorja.
Po defoltu jih odpre v IE.

V Firefox poglej, kaj piše v Tools / Options... / Application (v polje za iskanje vtipkaj xml)

IE pa uporablja sistemske nastavitve. Torej klikni na kaki XML fajl z desnim gumbom, Izberi Open with... (če ni te opcije, potem ponovi vajo, a drži SHIFT med klikom) in tam izberi želeni program, pa še kljuko na "Always use the selected program....."
Želim odpreti v FF. Grem na Tools/Options....vpišem Xml in ne najde ničesar
frown-1.gif

Če pa želim odpreti v IE- desni klik/ pa nimam opcije Open with (tudi če držim shift)

Nazadnje urejeno:

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ne v IE, v Windows Explorer.

Kar na desktop si daj en XML fajl.
Ja saj to sem naredil. Pa mi shranjen xml file normalno odpre. Iz brskalnika pa mi ga ne odpre v Infopathu.
P.S.
Če v Windows explorerju nastavim da mi po defaultu odpira v Infopathu, si NE zapomni moje izbire
confused-1.gif
WTF. (čeprav odspodaj odkljukam, da mi vedno odpira s tem programom)

Nazadnje urejeno: