Sedaj je pa uspelo
Še enkrat sem naredil vse po vrsti in sicer: soft reset, hard reset, format, format kartice, posodobitev firmware, na novo namestil vse aplikacije. Izbrisal sem pc suite in ovi suite ter vse gonilnike za kabel. Vse sem na novo inštaliral in posodobil gonilnike za usb kabel, ter namestil samo ovi suite brez pc suite.
Končno sem sedaj inštaliral nokia maps in sicer te iz zgornjega linka, prej poskušal isto ampak je bila morda datoteka poškodovana in jo ni hotelo inštalirat. iz zgornjega linka jo je inštaliralo normalno.
Plačal sem si licenco za glasovno vodenje. Navigacija je za moje potrebe dovolj, vendar je tudi nekaj napak na kartah in pri samem glasovnem vodenju, tako da je to navigacijo treba vzeti z rezervo, ampak za mojo uporabo je čist OK.
Uspelo mi je namestiti tudi kaspersky mobile security kljub temu da je da je datoteka s končnico sis. Namestil sem še nekaj programov s končnico sis. Pri nekaterih ni šlo, ker se je pokazalo opozirilo da je certifikat potekel. Na internetu sem prebral, da je potrebno prestavit datum na telefonu na 1.1.2007 po kakšni logiki sicer ne vem ampak tako sem potem lahko inštaliral še en programček s končnico sis.
Nekatere aplikacije so verjetno tud "unsigned" oz. nepodpisane zato jih je potrebno s posebnim programčkom podpisat da jih lahko potem inštaliraš. S tem se še pa nisem ukvarjal.
Zdaj vse dela in se bom še malo igral z novimi symbian programčki, to sem napisal kar tako, če bo še kdo imel podobne težave.
Drugače pa tupli hvala za pomoč.