Ne mine dan, da na 24kur ne bi omenili "fejsbuk".

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Pa saj niso normalni tej amaterski novinarji na 24 ur. Zgleda da je kak novinar pred kratkim odkril fejsbuk in zdaj imajo to za nek zanesljiv vir. Svašta ej.
confused-1.gif

Še malo pa bom preklopil na RTV.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
24ur.com že nekaj časa ne odprem več, ker je kvaliteta porazno padla, 24ur bo pa očitno tudi hmal na istem.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
24ur.com že nekaj časa ne odprem več, ker je kvaliteta porazno padla, 24ur bo pa očitno tudi hmal na istem.

-||-

S tem da iz navade občasno še kar vtipkam 24ur.com, mislim da si bom to stran kar blokiral na routerju da bo mir. Saj njihovi kolegi iz SVET-a so pa še par nivojev nižje.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Nacionalka dobiva kritike večinoma zaradi programa. Pa ne moreš kar po vrstnem redu izgubljat vse prenose tekem (nogomet, košarka, hokej,...), povečevanju kulturnega programa (neke Bedaste predstave z raznih gledališč), pa lepo te prosim kdo to gleda?! Nobenega novejšega filma. vedno več nekih mejnih oddaj, Verskih, ipd. svaštarij. TOP SHOP reklam.
Profesionalnost je še kar v redu, ne pa ko gledaš poročila na 24ur, pa ko se une voditeljice naslanjajo na tisto mizo, kot da so za šankom. Da ne omenjam raztegnjene slike in samohvale (nov studio tralala), nesposobne voditelje Klemenčič, Ota Roš ipd. ter novinarjev NEJC SIMČIČ, pederajs, po vezah speljanih zafnanin sesterJambrek pa še in še bi lahk našteval..
Ena pozitivna točka je Edi Pucer, se vidi da je Primorc. Go Edi!:D

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ja šport so umaknil s programa, ker preveč stane. Nazadnje so naprimer pojasnil zakaj ne bojo prenaša Euro lige in se mi je zdel to fer od njih, da mal povejo razloge. Je pa res, da je zarad tega tudi kvaliteta njihovega programa padla na nulo v očeh športnih navdušencev.
smile-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Pa saj niso normalni tej amaterski novinarji na 24 ur. Zgleda da je kak novinar pred kratkim odkril fejsbuk in zdaj imajo to za nek zanesljiv vir. Svašta ej.
confused-1.gif

Po moje Karmelina Husejnoviæ, vsaj ona je gor... Pa svašta lahko prebereš...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik absistem pravi:

Jst sm kakšen mesec pa pol nazaj prešaltal na RTVS in tud mal ne pogrešam 24kur... gor grem samo še takrat, ko prenašajo kakšno tekmo v živo.

Kvaliteta člankov je na RTVS neprimerno bolj na nivoju, čeprav se še vedno najdejo kakšni "novinarji", ki pišejo, da je Fredy Mercury čist preveč cenjen in da je bil samo še eden povprečen pevec.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
TV Slovenija ima poleg dokaj kvalitetnega informativnega programa še dobre dokumentarce in sposobne ljudi, ki jih berejo. Ostalo je pa enostavno žalostno smešno (še posebno žalosten je "zabavni" program), ampak naj jim bo, prve dve stvari sta itak edini, ki ji sploh gledam po tv.

No, kar se tiče web strani, je razlika med tv slo in 24ur praktično neizmerna. Ampak vseeno je očitno da tudi tam pišejo članke precej nerazgledani šmrkavci. In zelo redko popravijo napako, če jih opozoriš.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Primerjava informativnega programa gre vsaj pri meni vedno v prednost RTV, saj je za moje pojme POP TV premalo profesionalen - pa ni važno, če vsako leto dobijo viktorja! Poročil tam enostavno ne morem gledati!

Drug primer je 24ur.com. Čeprav sem z njimi sodelovala že nekaj let nazaj, dvomim, da so se stvari drastično spremenile (še ljudje so isti). Ko gledaš 24ur.com in 24ur, imaš občutek, da gre za dva popolnoma drugačna koncepta: poročila so kao resna, z nekaj populističnih vsebin (kronika) ter malo zanimivosti iz sveta (včasih se mi zdi, kot da si jih sami izmišljujejo). Spletna stran pa je v glavnem zabava, trači, erotika, pa še malo resnih novic, da ne bi kdo kaj pripomnil.

Naj me kdo popravi, ampak mislim, da bi si morala biti medija komplementarna - razen, če na TV ne nagovarjajo publike med 18-45 letom, na spletu pa tiste pod 18 let...

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Zanimivo je znano dejstvo, da je najcenejša minuta TV programa športni prenos. Sledi kviz. Verjamem, da denarja potrebni organizatorji športa (nimajo nobene zveze s športom) prenose podražijo, ampak vseeno to ne more biti tako drago. Nacionalki verjetno denar težko gre od hiše (doma ni problem za pregrešno drage projekte).
Je pa nacionalkin program poden od podna. Listam spored. Ponovitev na ponovitev. Novega nič. Potem se pa čudijo, če ljudje gledamo kaj drugega. Rešuje jih informativni program, tako da se gledanost v povprečju malo dvigne. In se čudijo, da nimajo dovolj reklam. Še malo, pa bodo med intervjujem s predsednikom države ustavili prenos in pokazali kako bedasto reklamo v stilu "nič več umazanih majčk".
24ur pa sploh ne gledam in strani tudi ne odprem. Saj se ne hvalim, ampak te vsebine so za malo drugačen nivo.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ja baje Eurolige letos ne prenašajo, ker se je podražil za 250%.

"In kaj to pomeni konkretno? Lani je bilo pri 25 tekmah, vrednost ene 7 tisoč evrov, letos 24 tisoč, to je skoraj 250-odstotno povečanje. Čeprav se zavedamo, da srečanja Union OIimpije zanimajo širšo slovensko javnost, RTV Slovenija ni mogla pristati na take pogoje in tako neracionalno trošiti tako vašega kot našega denarja preko vseh razumnih meja."

LINK

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Da ni športa se ne strinjam... Smučarijo imajo, potem so tukej atletika in ostale zadeve. Kdo pa je prenašal olimpijske igre? Je bil to POP? Če pa ni žogobrca, košarke in formule pa je televizija ožigosana kot da na njej ni športa.
Kaj pa pravite na POPtevejvske telenovele? To je šele najcenejša možnost, kako zafilati program. Nakup avtorskih pravic za predvajanje ene serije "španščine" stane hišo precej manj, kot če sami sproducirajo vsebino.

Drugače pa, kar se tiče javne RTV (kar je RTVslo) naj bi le-ta imela izobraževanje, informiranje in zabavo. Služit more različnim okusom (visok, nizek, popularen, elitni...). Potem pa tukej nastane še ta hakelc, ki veliko doprinese k splošnem mnenju o tem da je RTV poden - zakonsko so obvezani, da morajo tolko in tolko % programa posvetiti manjšinam (etičnim, jezikovnim in starostnim). Zato so tukaj potem oddaje kot so Hidak itn...

Kriza javne RTV (takšna kot jo imamo pri nas) pa po svetu ni nič nenavadnega. Podobno je tudi v Franciji, Novi zelandiji...

Meni nasplošno pa je program RTV-ja svetlobna leta pred ostalimi - sem tip, ki si rad pogleda kakšno gledališko predstavo (ravno zadnjič sem ujel Veliki briljantni valček), zanimiv dokumentarec ali pa odmeve, v katerih se podrobno razpravlja o določeni tematiki. Res pa je, da se pred TV vsedem parkrat na mesec. Gledanja filmov pa se na TV izogibam zaradi vseh reklam. Tako potem odpade POP in kanal a.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Ko si omenjal težave javnih televizij, tudi najboljša med javnimi televizijami, BBC, ni brez težav. Letos so odpustili kar nekaj kadrov. Skratka, s krizo se srečujejo tudi najboljši. Dejstvo je, da je težko delati za prav vse okuse, pri tem pa še poslovati rentabilno.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Še to: največja potrata davkoplačevalskega denarja je za moje pojme SLO 3. Že med poročili politike težko prenašam, da imajo pa za samopromocijo lasten program, je pa čisti kriminal.
stupid-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
.ksz.

Glede poročil sem na obeh kanalih.
Enostavno rabim tako "rdeče" kot "črne", pa tudi "rozaste".

Glede filmov (pa tudi koncertov - vseh zvrsti) je pa nacionalka svetlobna leta pred Popom. Mavrična TV je sama plastika na plastiko (s parimi svetlimi izjemami) - glede mehiških novel so glavni, kup nadaljevank so začeli ponavljat, sredin film je od pamtiveka neka supermarket "doktor Roman" mikrovalovna plastika,... Mogoče kdo še ni gledal Botra? Aja, 5 let stari otroci ga pa res še niso videli..... Če nisi ljubitelj tistega zategnjenega dohtarja, enostavno nimaš kaj gledati!

Športa ne spremljam - vsaj "med pomivanjem posode gledam tekmo" zame ni ravno neko resno spremljanje.
Tako da težko komentiram to plat.

Disclaimer: Lovim samo SLO 1 in 2, POP in Kanal A. To je vse, kar obsega moj TV svet...
smile-1.gif