Ne lovi digitalnih programov -vročinski val?

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Mogoče butasto vprašanje, pa vendar
tongue-1.gif

Zadnje par dni (od kar je ta vročinski val, mi tv ne najde skor nobenega programa oz samo slovenske, drugače pa živim ob ita meji in mi ponavadi prikaže še najmanj 150 itajanskih, zdaj pa nič oz enih 10.

Mogoče neumno vprašanje ..... a vpliva vročina na sprejem digit signala?

Nazadnje urejeno:

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz sem tri dni nazaj imel tezave s Slo kanali .. so kar zginli.
Na enem Tv sem potem obrnil anteno v drugo smer in jih poiskal ponovno.

Drug Tv sem pustil, pa so se "sami vrnili". In zdej spet delajo ok.
Z Italijanskimi pa ni tezav. Lovi vse. Cca 200 kanalov.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vročina lahko vpliva posredno le tak, da je slabši signal zaradi suhega zraka in jasnega neba, ampak da bi kar tako izginili kanali je precej neverjetno.

Imaš mogoče kako zunanjo anteno? Lahko, da se pregreva (ali pa italijanski oddajnik in ga je vrglo ven).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Jaz sem tri dni nazaj imel tezave s Slo kanali .. so kar zginli.
Na enem Tv sem potem obrnil anteno v drugo smer in jih poiskal ponovno.

Drug Tv sem pustil, pa so se "sami vrnili". In zdej spet delajo ok.

To je lahko povezano z izgradnjo Mux C, na katerega bodo šli vsi komercialni programi, potekajo dela po celotni SLO. Lahko, da so ravno v teh dneh posodabljali Tinjan, ki že ima Mux C.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Niso kar zginli ..... postopaoma se je signal izgubljal, potem pa izginil, na drugi tv pri starših lovi vse na sobno anteno....
jst mam anteno na strehi. Preveril sem vse spoje, kable .... antena se ni premaknila za mm ..... vse ok!
ne vem kaj bi lahko blo. ni mi jasno.
Je pa na podstrešju kjer je vse kablovje ful ful vroče .... sj pravim, se mi zdi zelo nemogoče da bi blo s tem povezano .....

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Vročina dirketno ni spremenljivka v prenosu radijskega signala. So pa lahi znani po tem da navijajo svoje oddajnike preko (normalnih) moči kar ima za posledico povečano gretje komponent (ojačevalec), sedaj ko je toplo verjetno nižajo moči da kaj ne zagori.

Druga opcija je da si v bloku in da sedaj vsi sosedi nažigajo klime in ventilatorje kar povzroča radijske motnje, če je signal na meji potem tak šum lahko vpliva na sprejem.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Pa če imaš antenski ojačevalnik, poglej če so elektrolitski kondenzatorji v napajalniku še celi. Ti gredo tudi radi v vročini. Potem je seveda bistveno slabši signal - lahko ga ni.

LP

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Meni tudi v tem vremenu ne lovi hrvatov (pa jih drugače tudi 4, včasih celo 7), ostalo je OK.

Dvomim pa, da je kaj povezano z vročino, ker se to dogaja tudi pozimi ...