Ne dela internetna povezava med klicem

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Torej, verjetno neznam nastavit,tako da poznavalci Androida malce asistence.
Pri IP5 sem brez problema čekiral mail, browser in ostalo med klicem, pri Samsungu S5 mi pa to ne uspe...vse kar dobim so obvestila ki so na sliki.

Kako to rešit?

EDIT: Če je telefon povezan preko LTE;potem internet ne deluje, če pa 3G, pa deluje internet.
confused-1.gif

screenshot2014-06-30-15-.png

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Imaš mogoče ameriški S5? Ker S5 pri Sprint operaterju nima podpore za SVDO ali SVLTE, kako je pa z evropskimi S5-kami pa ne vem...

Of course, with no separate CDMA2000 and LTE antennas, as depicted in the diagram above, the Galaxy S5 does not support SVDO nor SVLTE.
http://s4gru.com/index.php?/bl...er-aggregation/

SVLTE: http://www.phonescoop.com/glossary/term.php?gid=509
SVDO: http://www.phonescoop.com/glossary/term.php?gid=508

Ej nevem, kupljen je bil na Mobitelu, tako da če mi poveš kje preveriti izvor oziroma če ima te antene ali ne, pa z veseljem preverim.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Samo kolikor mi je LTE jasen, tam več ni razlike med voice in data (kot pri 2G in 3G), ampak je kar vse data. Torej to ne bi smel biti problem.
Ena rešitev je, da pač onemogoči LTE in uporablja samo 3G. Načeloma če ne rabiš LTE hitrosti je 3G itak boljši, saj žere manj baterije.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Če je bil pri mobitelu kupljen potem je sigurno evropska verzija.
Na gsmarena piše oznaka Samsung SM-G900F za evropski model. Verjetno v settings->about piše ta model?

Kot je že phillips rekel poskusi onemogočiti LTE...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Če je bil pri mobitelu kupljen potem je sigurno evropska verzija.
Na gsmarena piše oznaka Samsung SM-G900F za evropski model. Verjetno v settings->about piše ta model?

Kot je že phillips rekel poskusi onemogočiti LTE...

Res je, piše SM-G900F .
To z sprmembo 4G na 3G sem že naredil in v tem primeru tudi stvar funkcionira, zato mi potem sploh ni jasno zakaj na LTE naj nebi? Hitrost mi pride prav pri UL/DL priponk,tako dače že imam možnost LTE, bi ga rad izkoristil.

Citat:
Uporabnik philips pravi:
Samo kolikor mi je LTE jasen, tam več ni razlike med voice in data (kot pri 2G in 3G), ampak je kar vse data. Torej to ne bi smel biti problem.
Ena rešitev je, da pač onemogoči LTE in uporablja samo 3G. Načeloma če ne rabiš LTE hitrosti je 3G itak boljši, saj žere manj baterije.

Trenutno na 3G to deluje normalno,ampak imam željo uporabiti LTE če je le možno nekako to rešiti.
Na Telekomu žal ne vedo nič v zvezi s tem.

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
V Sloveniji oba operaterja uporabljata Circuit-Switched fallback (CSFB), kar pomeni, da te vrže iz LTE omrežja in klic vzpostavljaš preko 2G/3G omrežja. Če bi deloval Voice over LTE (VoLTE) bi ostajal na LTE in klic vzpostavljal kot VoIP klic.

Kot kaže telefon takrat, ko naredi CSFB onemogoči delovanje interneta, ker naj bi ta delal preko LTE-ja. Vseeno pa je to precej čudna rešitev.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Po slikah sodeč nimaš vključenega interneta oz. mobilnih podatkov...razen če se pri klicu izključijo, za kar pa ne vem. Če niso pri Samsungu nič spreminjali, potem bi moralo biti zraven tistih črtic od signala še dve puščici in en izmed teh znakov: E, 3G, H+, 4G).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Glede na pisanje uporabnika Uporabna_Stran je ta zadeva "normalna" na vseh LTE telefonih. Pač voice gre na 2G oz. 3G in data iz LTE pač vmes pade. Čeprav bi se tudi lahko nadaljeval na 3G (za 2G vem da oboje kao ni možno).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
KSZ

Prvotno sem imel vključen LTE, tudi hitrosti 20MB to potrjujejo, ampak ko pa imam klic, pa ni variante da vmes pogledam karkoli na internetu in to mi je pa kar moteč faktor.

Sedaj sem sicer ročno vklopil samo 3G omrežje in zadeva deluje,ampak vseeno mi je pa butasta rešitev da med klicem iz LTE vrže na 2G, ko pa bi lahko komot vrgel na 3G in ohranil povezljivost ter klic.

Skratka, iščem rešitev da je omrežje nastavljeno na LTE + da ob klicu je možno uporabljati internet ( pa tudi če "samo" po 3G hitrosti).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Po slikah sodeč nimaš vključenega interneta oz. mobilnih podatkov...razen če se pri klicu izključijo, za kar pa ne vem. Če niso pri Samsungu nič spreminjali, potem bi moralo biti zraven tistih črtic od signala še dve puščici in en izmed teh znakov: E, 3G, H+, 4G).

Tako nariše samo med klicem, po klicu so znaki ki jih omenjaš.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Žal je pri Mobitelu narejeno tako, da za voice omrežje preklopi nazaj na 2/3G (odvisno od pokritosti). Za voice po LTE-ju (VoLTE) je v grobem potrebna nadgradnja na IMS sisteme. Iz zanesljivih virov vem, da ima Mobitel že take sisteme (proizvajalec: Ericsson) z kar nekaj uporabniki na njem (200k+). Zakaj ne omogočijo VoLTE pa mi ni čisto jasno. Mogoče je težava ker je potrebno še nekaj opreme za "voice continuity" (da med prehodom med LTE celico in 2/3G ne pade vzpostavljena zveza).

VoIP bi imel iste težave, z padanjem zveze med prehodi med različnimi tehnologijami.

LP
Torus