Ne dela internet na Xperia Z1

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
Ne dela internet na mojem Xperia Z1. Ne vem kaj se je zgodilo, saj je nekaj dni nazaj še normalno delal. Domač wi-fi dela ok, saj se vsi ostali aparati normalno priklapljajo. Moj telefon tudi ni vzrok, ker se preko drugega ponudnika (wi-fi v lokalu) lepo priklopi.
Pri nastavitvah wi-fi mi sporoča pridobivanje naslova IP .

Kje torej je lahko še težava?

Tale telefon sploh noče shranit nastavitev glede podatkovnega prenosa podatkov (beri: nastavitev se kar sama vklaplja) in nalaga vse povprek, temu primeren je tudi račun. Počasi imam dovolj teh 'pametnih telefonov'.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vseeno restartaj domači wifi router.

da se ti mobilni net vklaplja je pa lahko kriva kakšna aplikacija. pobriši tisto, ki si jo nazadnje namestil.
oz lahko v nastavitvah (data usage) tudi vidiš kater app ti požre največ podatkov.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
vseeno restartaj domači wifi router.

da se ti mobilni net vklaplja je pa lahko kriva kakšna aplikacija. pobriši tisto, ki si jo nazadnje namestil.
oz lahko v nastavitvah (data usage) tudi vidiš kater app ti požre največ podatkov.

vse to sem že naredila oz. poskusila.. brez uspeha.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kater appi ti pokurijo največ neta?

jah pol je v takem primeru najboljš factory reset naredit...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.780
5.912
113
Citat:
Pri nastavitvah wi-fi mi sporoča pridobivanje naslova IP .
Na tvojem routerju povečaj območje za dhcp pool, vklopi dhcp server, če ga je kdo izklopil)

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kater appi ti pokurijo največ neta?

jah pol je v takem primeru najboljš factory reset naredit...

FB in podobno, sem že dala dol vse kar sem lahko. Posodabljajo pa se skoz neke aplikacije kot je foto album in podobno, za katere mi je čisto vseeno.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
338
11
18
Na Androidu že od prazgodovine obstaja vklop opozorila in omejevalnika prenosa podatkov. Ne vem, zakaj si eni pametne telefone kupujete, če je na koncu desetkrat pametnejši od vas? =] Da se pa ti ne bodo aplikacije posodabljale preko mobilnih podatkov, pa klikni na Google Play, Nastavitve in izberi ''Samodejno posodabljanje aplikacij samo v omrežju Wi-Fi''.
Ali pa prodaj telefon, pa si kupi starega Benefona.

PS: Maš Siolov router? Pa zanima me še, katero verzijo Androida maš naloženo.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Za posodbitev aplikacij se da nastavit, da se posodabljajo ali ročno ali samo na wifi.

Za foto album imaš mogoče vklopljen sync/back up in ti fotke shranjuje kam v oblak?

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Se opravičujem otvoritelju teme, ker mu odvzemam temo.
Po nadgradnji Xperia Z1 na lollipop, sedaj ne najdem widgeta oz toogla, ki je bil prej namenjen za utišanje zvočnika, vklop in izklop Wifi, bluetooth, prenos podatkov, gostovanje itd. Predvsem me zanima utišanje zvočnika, mogoče kdo ve kje se nahaja, al je potrebno naložit kakšen drug program za ta namen?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Glede tega se pritožuje veliko Lollipop uporabnikov, ampak bo z 5.1 že bolje ...

Če ima Z1 enako kot Z2, potem Volume down in potem izbiraš med profili, samo pazi, ker, če daš None, so tudi alarmi utišani.

Morda SoundHUD app, če želiš klasični Silent.

WiFi - samo podrsaš navzdol z vrha ekrana in se ti odpre meni.

Nazadnje urejeno:

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Ja za zvočnik sem ravnokar gotovil, kje se izklaplja. Tam kot ti praviš, tako da mi je Hard Reset naredil samo škodo, ker moram sedaj vse jovo na novo inštalirat.
10.gif

Za ostalo pa vem kje se nastavlja oz. vklaplja.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Še nekaj me zanima vezi lollipopa. Kako se na začetni zaslon dodajajo zaznamki, oz kje se sploh nahajajo?

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
To so bližnjice, ki odpirajo internetne strani, katere sem shranil, da bi jih kasneje direktno odprl, brez da bi vsakič v google vtipkaval določeno internetno stran.
Ah sem že pogruntal, kako gre. Na tisti internetni, ki bi jo hotel imeti na namizju, greš na tiste tri pikice na desni strani zgoraj, izbereš iz spustnega menuja "stran" ter izbereš "dodaj na domači zaslon".
smile-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Thnx
redface-1.gif

Leon2007 - vsaj v Firefoxu (morda tudi v drugih brskalnikih) samo dolgi pritisk direktno na URL in se ti tudi pojavi "dodaj na domači zaslon".