ne boota se cd-ja

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na pc-ju sem imel xp-je in vse je delalo ok.
nardim bootable-recovery cd
v cd vstavim cd z linuxom in se mi boota s cd-ja in inštaliram kubuntu.
kubuntu dela, vendar sem nekaj prčkal (hotu usposobit tv out) in pobrisal driverje za grafiko in je kubuntu šel rakom žvižgat
problem se pojavi sedaj, ker se računalnik sploh noče bootat z nobenga cd-ja (probal sem; win xp, moj bootable cd, ubuntu, kubuntu, pa še en program)

če pritisnem F12 me vpraša s kje se nej boota in rečem CD, pa me ne šmirgla 5%. bios se mi zdi, da sem tut že cel okol obrnu in nastavil vse, tko kot naj bi blo. Res mi je že zmankal idej, kako naj rešim mašino.
confused-1.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Zadnjič mel podoben problem, razlog je bil odklopljen CD pogon. Preveri to in to da ni moda crknil.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
cd je priklopljen in dela. bom probal z jumperji na diksu se igrat pa formatirat disk v drugem pc-ju.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
evo me z novimi težavami
smile-1.gif

prvič je biu kriv cd rom (sam je že začel nazaj delat:S )

sedaj imam pa problem, da se spet noben OS noče inštalirat. 2linuxa se ustavta tam ko je treba particije nardit.

2 xp-ja se pa neki nameščata in ko se ponovno reštarta gre spet namestitev iz cd-ja.

nč mi ni več jasno:S

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če ni delal, pa je zdaj začel nazaj delat je lahko kriv tudi kabel. Menjaj eno, drugo ali oboje če imaš na zalogi doma... Še vedno mislim, da če nekaj časa "dela" potem pa ne dela, all in all NE dela. Žal. Če poznaš koga v bližini, naj ti posodi enoto + kabel, da vidiš če je res crknila enota in ne matična (kar je sicer zelo malo verjetno, a meni recimo je crknil floppy kontroler na plati in mi ni noben verjel
bonk.gif
)

Vzemi ven disk in ga daj v ohišje/drug računalnik in iz windowsov formatiraj. Če se format ustavi/ne naredi do konca, vrzi disk v smeti/na servis, če je v garanciji...

Testiraj ram: brez pravega razloga, samo da odstraniš možnost napake. Googlaj za memtest, ga daš na cd in restartaš mašino in pustiš delat kako uro vsaj, tolko da pride čez...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
začel delat:)

sem še mal jumperje prestavlju in je začelo delat. tut cd player še kr dela:)
čudna so pota gospodova:)