Ne bere DVDja

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
A ima mogoče kdo idejo kako narediti sliko original DVDja?

Očitno je na njem takšna zaščita, da ga DVD iz laptopa sploh ne zazna?!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Možnosti je več in sicer:
DVD je za določeno regijo ( SLO ima privzeto 2) in ti ga zato ne prebere, po vsej verjetnosti pa ti je le CD/DVD enota na prenosniku šla rakom žvižgat ali pa je DVD toliko popraskan, da ga ne more prepoznat.

Probaj še na kakem drugem PC.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Če je to DVD prenosnika, je stvar zelo enostavno uredit:

S palčko za ušesa, pred tem namočeno v 99 % izporopilni alkohol, očistiš majhno steklo laserčka. Vidiš ga takoj, ko izvlečeš predalnik za DVD ploščo.
Če pa ti sicer bere vse DVD-je, razen tega ne, je lahko spraskan ali kot pravi kolega @popotnik, ima zaščito, katero je sicer možno zaobiti s kakim neoriginal firmware-jem. Če je DVD Optiarc

LP

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Gre za navigacijski DVD za avto. Poskusil na drugem računalniku in ga takoj prebere. Na mojem laptopu pa žal ne, pa sicer nimam drugih težav niti pri branju niti pri peki, tudi DLa ne.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Eni so bolj občutljivi od drugih.
Zadnjič ravno imel problem s kopiranjem enega DVD-ja, na prenosniku in mojem Pc ga nikakor ni prepoznalo, potem pa dobim za popravljat neko " predpotopno čudo " in za hec vstavim DVD in ga je iz prve prečitalo.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Možno je tudi, da določen tip dvd-ja ni kompatibilen z napravo. govorimo prav o specikacijah glede na product number. morda bi pa moral samo posodovit firmware

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Gre se za navigacijski DVD za avto in za določene te dvd-je potrebuješ čisto poseben pekač, da ti ga uspe prekopirat
smile-1.gif

Bolj je stara DVD enota, več možnosti imaš, da ga boš prekopiral in še če imaš pravo znamko pekača, je zmaga popolna
evil.gif

Torej, če bo posodablajl FW enote bo s tem naredil več škode kot koristi.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
S tem se pa nebi popolnoma strinjal. Sem imel probleme z tovarniško navigacijo VW-ja. Po nadgraditvi FW in snemanja z najnižjo hitrostjo z nekim posebnim profilom v Imgburn mi je šele uspelo. Ampak te druge stvari (Imgburn) in vse nastavitve so bile pred tem zaman do zadnjega FW. Je pa to Optiarc AD-7243S. Sicer pa itak lahko poskusiš z različnimi FW.

Se pa strinjam, da je take DVD-je bolje peči s starejšim pekačem.