navijači

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
berem kako so angleži bežal pred rusi in kaka hudobija sem jim je godila.

nisem sicer fuzbalogled, fan usnja, ampak nekako mi nekje iz podzavesti tolčejo novice o angleških navijačih, ki pretepajo tega in onega.
a je to napačno informiranje iz ozadja, ali je le palca dobila drugi konec?

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Kukr sem spremljal, je le palica dobila drugi konec. Bojim se pa da niso nastradali "pravi", ampak zgolj nedolžni kot kolateralna škoda - udri ga, ima dres isti kot un k je klofal mojega prjatl. Naslov bi se pa dalo spremeniti v "huligani", ker to nima nobene veze z navijanjem za svojo ekipo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik softi pravi:
berem kako so angleži bežal pred rusi in kaka hudobija sem jim je godila.

nisem sicer fuzbalogled, fan usnja, ampak nekako mi nekje iz podzavesti tolčejo novice o angleških navijačih, ki pretepajo tega in onega.
a je to napačno informiranje iz ozadja, ali je le palca dobila drugi konec?

Angleži so uspeli huliganstvo spravit iz stadionov, ker kdor dela izgrede nima več vstopa na tekme. Izkoreninit pa ga seveda niso mogli, se je preselilo pač na ulice (ker z nogometom oz. športom itak nima veze).

13. jul 2011
2.677
626
113
Angležem se je pred 25 leti dokončno posvetilo, da ima čreda pač čredni nagon in je dovolj da se jo le malo spodbode na pravem mestu in bo podivjala. In to lahko povzroči že majhna skupina ali celo posameznik.
Ugotovili so, da je najbolje to preprečiti, kot potem gasiti požar in iz tega (obvladovanja množic) so naredili celo znanost, včasih gredo že v prav bizarne detajle. So pa večinoma zelo uspešni. Drugod po Evropi si še vedno zatiskajo oči in jih zato stvari ujamejo nepripravljene.
O ruskih huliganih, ki že dolgo časa razbijajo doma, sedaj so pa očitno začeli potovati, pa ne bom, ker so za folk tukaj Rusi itak vedno nedolžni - vključno z OP, sploh v tem primeru, ko so jim, kot kaže, na pomoč priskočili še eni nikoli nič krivi - Srbi.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Ta prave Angleške huligane imajo že +15 let na kratki špagi ampak res kratki pred tekmo so vsem na seznamu, da so v preteklosti delal kažin pobrali potne liste in jih ni bilo naproti rusom... Rusija pa teh zakonov nima.
Glej šahiste proti turkom... objemal so se pa skupaj pijejo...

13. jul 2011
2.677
626
113
Točno tako. Fantje, ki so jih aretirali v Franciji (menda je med njimi tudi 16 letnik), ne bodo zlepa več videli stadiona od znotraj. Ob vsakem gostovanju angleške reprezentance pa bodo nesli potni list na policijo.
Ne verjamem, da Angleži okrog hodijo organizirano z namenom pretepa, so pa gotovo med njimi petelinčki, ki so takoj za, če jih kdo izzove, še posebej ko so dodatno opogumljeni s pivom.

13. jul 2011
2.677
626
113
Tisti na stadionu ja, tisti, ki so se pred tekmo spopadli s policijo pa ne. So pa stvar začeli lokalni fantje, ki jim je očitno še vedno v neznansko zadovoljstvo izzivati Angleže. Največja fora je, da se je isto v Marseillu že zgodilo l. 1998, pa se francoska policija ni iz tega očitno nič naučila.
Druga fora pa so ruski huligani. Menda jih je v Francijo prišlo cca. 150 zgolj in izključno zaradi pretepa. Po majicah, ki jih je bilo videti na slikah, so bili med njimi tudi Srbi.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Kukr sem spremljal, je le palica dobila drugi konec. Bojim se pa da niso nastradali "pravi", ampak zgolj nedolžni kot kolateralna škoda - udri ga, ima dres isti kot un k je klofal mojega prjatl. Naslov bi se pa dalo spremeniti v "huligani", ker to nima nobene veze z navijanjem za svojo ekipo.
hysterical-1.gif
ka, če bi naletel na prave Angleže, bi pa verjetno konec na palici ostal isti.
Sicer mi ni čist jasno, zakaj se zmeraj neki pretepajo na fuzbali. Včasih so se na veselicah, v google generaciji se pa na fuzbali.
Še dobro, da se mi za fuzbal gladko j..!
evil.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
pa zakaj??? kaj ima to veze z športom?? Tekmovanjem??
Zdej sem nekje videl, da je na svetovnem tekmovanju v kuhanju makaronov zmagal neki slovenec. Pa ni bilo zaslediti, da bi se tud tam navijači tepli.
evil.gif

V čem je to sam pr fuzbalu fora?
Mi je že znanc povedal, da je šel enkrat v Zagreb na tekmo SLO:CRO. Seveda z vlakom, da bo bolj varno. Pa je bil prvič tepen že, ko je stopil na zadnjo stopnico vagona. Policaji (HR) zraven so pa skor "navijali", kot pa da bi red naredili. Med tekmo, je pa tolk čevljev prletelo v njega, da se števila ne bi sramovala niti kakšna manjša obutvena industrija.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
pa zakaj??? kaj ima to veze z športom?? Tekmovanjem??
Zdej sem nekje videl, da je na svetovnem tekmovanju v kuhanju makaronov zmagal neki slovenec. Pa ni bilo zaslediti, da bi se tud tam navijači tepli.
evil.gif

V čem je to sam pr fuzbalu fora?
Mi je že znanc povedal, da je šel enkrat v Zagreb na tekmo SLO:CRO. Seveda z vlakom, da bo bolj varno. Pa je bil prvič tepen že, ko je stopil na zadnjo stopnico vagona. Policaji (HR) zraven so pa skor "navijali", kot pa da bi red naredili. Med tekmo, je pa tolk čevljev prletelo v njega, da se števila ne bi sramovala niti kakšna manjša obutvena industrija.

Nima dejansko veze s fuzbalom ali športom. To je samo maska za te debile, da se lahko tepejo in so agresivni in ker so kao navijači je to ok. Ko bi šli v pravo vojno bi pa jokal ko bi jim nogo ali roko odstrelili.