Navigon Q2/2011

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Se že pasemo .
hysterical-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
kje kje :p

mobilepassion down
mobilisim down
gpsundergrund down

wtf ?
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

srecko76

Pripravnik
27. jun 2011
70
0
6
In kako to namestiš na NAVIGON 40plus?
Če zemljevide samo prenesem gor,se mi noče potem sploh zagnati več oz. se reštarta ko pritisnem POKAŽI ZEMLJEVID.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.438
801
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Potem ti manjkajo .nfs datoteke, ki pridejo zraven zemljevidov ki jih nalagaš (CountryProfiles.nfs, MapDrawer.nfs..itd). Moraš pa prej seveda tudi popolnoma odstranit vse starejše zemljevide.

srecko76

Pripravnik
27. jun 2011
70
0
6
Torej,če prav razumem morajo biti te NFS datoteke za isto obdobje kot zemlejevidi,v tem primeru Q2_2011

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
kot jest vem, se samo zemljevid zamenja pa dela....sem samo vrgel not arizono, pa je tud v USA delal...
smile-1.gif

probej tako, da samo zemljevide zamenjaš....

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.438
801
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
No moje izkušnje pa so drugačne...sem menjaval samo zemljevid, je program krešnil, ko sem kliknil na zemljevid (tako kot opisuje srecko76). Ko pa sem pobrisal vse zemljevide, naložil novejše in hkrati tudi vse .nfs fajle, je delalo b.p.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

srecko76

Pripravnik
27. jun 2011
70
0
6
Tud meni je prej vedno delovalo,če sem samo zemljevide zamenjal.Zdaj imam prvič ta primer,da ne deluje.
Bom poizkusil še z NFS datotekami.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
ja, vedno je najbolje pobrisat vse datoteke v mapi "MAP" in pol naložit vse nanovo.
Tako je najbolj ziher. Pa seveda, pred tem je dobro naredit varnostno kopijo Sd kartice.

Drugače pa v novih kartah še vedno ni novega krožišča tomačevo... žalostno.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.598
68
48
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
ja, vedno je najbolje pobrisat vse datoteke v mapi "MAP" in pol naložit vse nanovo.
Tako je najbolj ziher. Pa seveda, pred tem je dobro naredit varnostno kopijo Sd kartice.

Drugače pa v novih kartah še vedno ni novega krožišča tomačevo... žalostno.

Ja pa še marsikaj drugega ni, pa je že dve leti sprememba. Saj to je problem pri navigonovih kartah. Res je da so 4x na leto popravki, ampak dejansko ne veš kakšno so premembe, če sploh so. Dobro da jih ne kupujem
evil.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Jaz osebno svetujem, da začnite sporočat popravke/napake preko MAP REPORTERJA:

http://mapreporter.navteq.com/dur-web-external/secured/submitDur.do

Tudi sam sem to začel prakticirat in morem rečt, da so moji popravki od decembra 2010 že v novi karti od navteqa
smile-1.gif

tako da, očitno upoštevajo popravke, ki jih uporabniki posredujemo.

samo registrirat se moreš, da dobiš omogočeno popravljanje napak v sloveniji
wink-1.gif

p.s. čim več nas bo začelo sporočat napake, prej bodo videli, da imajo očitno res veliko napak in bodo morda dali vedno več poudarka na našo prelepo deželo
cheer.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Sporočajo se napaka glede cest ,križišča,krožišča ,imena. itd .Napiše se vse podrobnosti in naredi printscreen in pošlje .

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Vem, kaj se lahko sporočaj, saj sem že sam uporabljal to aplikacijo. Sylverja sprašujem, kaj točno je sporočil. Ker jaz sem jim enkrat poslal natančen podatek o manjkajoči cesti, pa ni blo nič.
Bom še enkrat probal!

Nazadnje urejeno:

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Jaz sem poslal za obalo, konkretno za Izolo, da je novo krožno križišče že 2 leti in da ga še vedno ni vrisanega v zadnjem Q2,2011 zemljevidu, kar je seveda zelo čudno. Potem sem poslal še za Medvode, da manjka 1 cesta, kjer so bloki in ta cesta je tam že od vedno (morda več kot 50 let?)
smile-1.gif

tako da bomo vidli, kdaj bosta moja 2 popravka upoštevana in popravljena...upam, da konec tega leta.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.598
68
48
Glede na to, da so karte plačljive (vsaj za nekatere) bi navigon (oz. Navteq) sam moral popravljat karte. Sicer pa kolko jaz vem Navteq kupuje karte pri državnih ustanovah, ki se s tem ukvarjajo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz

thnx fantje, z vašo pomočjo sem tudi sam uspešno posodobil karte:)
Najprej sem zamenjal samo par držav in nfs datoteke pa ravno tiste nove države niso delale. In tudi restart navigacije sem dobil, ko sem pritisnil na zemljevid.
Nato sem pa posodobil vse države in nfs datoteke in sedaj dela.