Navigacija na Omnii

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Torej zanima me kaj ste uspeli usposobit. Moram eno postimat in dat kaksno pametno navigacijo gor, da bo delalo (najraje tomtom ali navigon), garmina ne prebavljamo najbolje. Hec je, da so bili do sedaj vedno eni problemi s sprejemom satelitov, pa en program ni delal, drug je izgubljal satelite etc. Sem ze veckrat porihtal stvari ampak tej omnii se pa niti nisem kaj prevec posvecal. Je treba nujno imeti instaliran sw za neke gps proxye etc. Se spomnim teh zadev se iz qtekov in kar ne morem verjet, da brez tega v letu 2009 to ne dela. Torej samo malo usmeritve potrebujem kje nastajajo tezave.
smile-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Mogoče bi blo bolje, če bi se obrnil v podforum Navigacija in tam prašal
wink-1.gif
.

Drugače pa: meni je na garminu stvar lepo špilala:) obvezno imej notri SIM kartico (tuki sm skor živčnga fasu, predenj mi je en user to povedal...
grin1.gif
). Bojda tom tom gre gor, IGO tudi.. Vse je pa odvisno od želja.. Da potrebuješ pa kak poseben prog, pa ne vrjamm... mogoče je dovolj, če na omnii vklopš A-gps (ta se hitreje connecta na gps preko baznih postal signala-pobere par kb prenosa podatkov na iskanje satelita-v slo zanemarljivo, v tujini pa....).

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Eh, zahebu forum.
grin1.gif

Ma berem po forumih, da rabis gps proxy, spet drugi trdijo, da jim dela BP brez njega. Vem pa to, da je to mal cuden telefon.
smile-1.gif
Najbolj me zanima, ce rabis proxy za navigon oz. tomtom. Pogojno bi se Igo sel v igro.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Zaka pa pol preprosto ne naložiš gor tom tom-a, daš telefon nekaj na plano in počakaš prvič par min, da najde satelite? pa boš takoj vedel, na čem si...

Ni panike-bo mod presodil, a obdrži tukaj ali v navi forumu. Mogoče bo več sreče tam...
smile-1.gif

p.s. telefon je dejansko odf00kan... Jaz sem garmina nalagu na 3 različne omnie in pri vsaki je bil drug error...
grin1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Hec je, da ni moj telefon in ga bom verjetno dobil za en dan da zrihtam to. In ne bi glih rad zapravil cel dan ampak s cimmanj muke resil zadevo.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
No naj ti povem da Igo in Garmin delujeta b.p. na tem telefonu in brez da bi karkoli dodatno instaliral.Tom Toma pa Navigona pa nisem probal,ampak načelno bi morala tudi ta delati.Pa če boš naredil gor Igota obvezno daj gor zadnjo karto od Monolita,je res super :D

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
igo dela brez problema, samo agps mora laufat. za navigon pa je vsaj za prve verzije ki so prišle ven, bilo potrebno neke proxije inštalirat. mogoče zdaj ne več
sicer pa nevem kaj bi se sploh zajebaval. igo je itak najboljši in nimaš kaj razmišljat, pa še preverjeno dela
wink-1.gif