Navigacija na Kenwood DNX5220BT

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Pozdravljeni GPS guruji

Sosed ima v avtu Kenwood DNX5220BT na katerem je naložen Garmin s starimi kartami iz leta 2008.

Nalagal sem Garmine ter iGo navigacije na različne naprave, katere sem lahko prklopil na računalnik, kako pa naj na tega "hudiča" naložim nove karte ?

Dobil sem;
-AdriaROUTE from CN Europe NT 2012.40
gmapsupp (72,0 Mb)

-City Navigator Europe NT 2012.40 + AdriaTOPO v2.41
gmapprom (1,99 Gb)
gmapsup2 (794 Mb)

...dal na usb ključek pa neznam kaj več narediti z njimi. Ko prklopim usb na napravi ni nobene možnosti za kopirat ali karkoli narediti z njimi.

Sem sploh taprave dol dal za tako napravo?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Avtoradijo moraš potegnit iz ležišča in boš na zadnji strani našel vtič istega kot ima nuvi.
Kabel vklopiš v avtoradio in v prenosnik in ko si to naredil zaženi na avtoradiu garmin in te bo vprašalo,če hočeš v mass storage mode.

Od tu naprej je pa vse isto kot na nuvijih
wink-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pozoren bodi samo na poimenovanje kart,ker prepozna samo imena gmapsupp.img ,gmapprom.img in gmapprom1.img drugih imen ne prepozna.

Adriaroute je pa tazadnja 4.00 in je velika 170Mb.
Cn je zadnji 2013.10,velik 2.5Gb

Če se ne motim ima pa ta Kenwood 4Gb diska nisem pa siguren.
Na njem boš našel po vsej verjetnosti ASR mapo,ki je ne potrebuješ,ker ne deluje v Slovenščini.

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
mnja evo zdele še mal sprobavu in naletel na problem. Adria route dela (sicer verzija 75MB), ne dela pa City Navigator za evrop in sicer ko vnesem neko mesto preračunava tm do 22% in javi da ni dovolj pomnilnika
confused-1.gif

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Ja, sem posodobil na 2.80.
Zdej sem našel še te novejše karte in pomoje sem tiste, ki sem jih kopiral gor, napačno preimenoval. Jutri bom še 1x dal karte gor in če poimenujem AR "gmapprom" in CN "gmapsupp" bi oz. naj bi delalo?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Moralo bi delat brez problema,če daš AR kot gmapprom.img in CN kot gmapsupp.img.
Možno da si imel prej probleme ker si imel stare karte sestavljene.
Na DNX seriji 7 delajo kot urica brez zatikanja sem pred kratkim delal sodelavcu skupaj.