Navigacija Blaupunkt Lucca 3.3 fe

dules

Pripravnik
24. dec 2009
65
0
6
Pozdravljeni, katere navigacijske mape lahko inštaliram na to navigacisjko enoto ??
Enota je Blaupunkt Lucca 3.3 fe iz leta 2007

Hvala

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ne verjamem, da boš našel kompatibilne zemljevide za to navigacijo. Edina varianta ti je, da zamenjaš navi softwer na napravi recimo z iGO8. Potem boš lahko uporabljal najnovejše zemljevide in hkrati tudi zanesljiv navigacijski softwer.

EdZed

Pripravnik
2. dec 2009
63
0
6
Se bom še jaz pridružil, ker se ravno sprašuje okoli navigacije Blaupunkt travelpilot lucca.
Danes mi je sodelavec prinesel ravno tako navigacijo s prošnjo, če se da zemljevide na napravi posodobiti. Navigacijo je kupil cca 3 leta nazaj v Nemčiji, uporabljal malo, zdaj pa mu leži v predalu. Tudi jaz sem mu omenil zamenjavo navi softwerja, ko pa sem začel iskati USB priključek sem pa samo debelo gledal nek čuden priključek, za katerega niti ne vem kako se mu reče. Prinesel je vse s sabo pa ni bilo nič pametnega zraven, da bi navigacijo povezal z računalnikom. Prosim za nasvet kje začeti (verjetno kabel) in kaj vse rabim, da zamenjam navi software.

lp

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Premalo informacij...Ima naprava SD? Če da, kaj je na njej? Če ne, pomeni da navigacija teče iz flash diska in bo potrebno napravo povezat na pc, da se zamenja software. Pofotkaj vhod za kabel, da vidim sploh za kaj gre.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
I've found a much better asnd easy way. It works (My Lucca is now in its Windows CE desktop
smile-1.gif

1. Enter the hidden menu: Boot Lucca and in the first screen (the advise one) press with a stylus like this: Up-Left corner, Up-Right corner, Down-Right corner. You'll have the Factory Test Menu

2. Press the "File Explorer" button (Down Left).

3. Go to the Windows Folder. Run "ChangeUSB.exe". Choose ActiveSync. Now you have access to the whole file structure in your Lucca from your PC. Reboot Lucca.

4. From your PC run CeRegEditor (Google will find it for you). Access "HKLM\Init" and change Var Launch50 from "\Windows\LuccaLanguage.exe" to "\Windows\Explorer.exe". Reboot.

5. You got it
smile-1.gif

EdZed

Pripravnik
2. dec 2009
63
0
6
Naprava ima režo za SD kartico v kateri je trenutno fake kartica (nima nobenih kontaktov), verjetno zato, da se ne nabira prah
smile-1.gif

Sem poslikal samo navigacijo in tisti čudni vhod.
1437952-travelpilot2.jpg

Priponke

• 1437952-travelpilot2.jpg
    1437952-travelpilot2.jpg
    51,7 KB · Ogledi: 235

EdZed

Pripravnik
2. dec 2009
63
0
6
ups sem bil prehiter, prilagam še sliko navigacije in link do spletne strani, kjer sem našel opis te naprave z tehničnimi specifikacijami, sam tu vidim še en dodatek na dnu, ki jo pri navigaciji, ki jo imam ni. In tudi v opisu omenja USB
confused-1.gif

Blaupunkt lucca

lp

EdZed

Pripravnik
2. dec 2009
63
0
6
Upam da bo sedaj tudi slika zraven
tongue-1.gif

1437959-travelpilot1.jpg

Priponke

• 1437959-travelpilot1.jpg
    1437959-travelpilot1.jpg
    74,2 KB · Ogledi: 244

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Hja izgleda da ima pač takšen konektor za USB. Se mi zdi da imajo nekaj podobnega tudi stari Beckerji. Skratka brez kabla nimaš kaj veliko naredit, razen da preko file explorerja (do katerega prideš preko skritega menija po zgornjih navodilih) direktno zaganjaš iGO ki ga daš na SD.

EdZed

Pripravnik
2. dec 2009
63
0
6
Bom navigacijo najprej dal na polnilec, da sploh vidm kako zgleda sama navigacija. potem pa v trgovino po SD kartico in bom poskusil po tvojih navodilih. Sam Primo na tej napravi verjetno ne bo laufal, je najbrž pametnejša izbira iGo 8. Ker pa tega nimam bi prosil za dodatno pomoč.
grims-1.gif

Hvala in lp