Navedba vira?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Odvisno od pravil citiranja in navajanja, ki jih uporablja tvoja šola. Itak so ti dali pravilnik, zihr je tudi objavljen na netu?

Verjetno je smiseln drugi način
vir: spletna skupnost alter

Alter pa potem daš na spisek virov, skupaj z URLjem

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pravilnik je že sam stvari niso razložene glede citiranja! Moram kake nove diplome pogledat, kak se po novem sistemu to dela!

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Kaj pa takole?

Avtor(-ji) (leto objave). Naslov. Izdaja. Kraj objave: založnik. Elektronski naslov. <datum dostopa>
(Elektronski naslov (URL) in datum, ko je bila informacija najdena na spletni strani sta obvezna podatka. Izdajo in založnika se navaja, če so ti podatki dostopni in preverljivi.)

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
pri meni je bilo --> vir: www.naslov.com potem pa v virih povezava in obvezno datum. če imaš več linkov iz iste strani, jih oštevilčiš na način : vir:www.naslov.com a b c itd... in potem v virih enako povezava in vsekakor po vrsti!
moj predlog je da pokličeš ali greš v referat da en bo potem problem pri tehničnemu diplome.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Stvar se je rešila tako, ker sem vedel da imam virov preveč ko sem linke povezal vse skup na zadnjo stran je bilo 4 strani virov, kar so na faksu rekli da je preveč in da so nalogo pogledali in so tut oni naleteli na problem. NAredili so izjemo na zadnjo stran sem lahko napisal: Ime vira. vstopna stran.com in datum prvega kopiranja iz njihove strani! Pod tabele pa sem napisal samo Vir: ime vira. 2009!
Dovolj razumljivo? Drugače pa je pravilno tako kot si napisal ti! Pri meni je bila ena izjema!