Navajanje mačka na WC školjko

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ali je kdo že poskusil kaj takega?? Je uspešno? Kako je potem s smradom, če se voda ne potegne takoj?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na "prvotnem" videu na koncu še sama vodo "potegne".
A tega tile nimajo v programu?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Jst ga raje pošljem k sosedu na vrt med solato
evil.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.361
3.053
113
Lublana
Obišči stran
S punco sva mačka navadila na WC školjko,sploh ni nek hud problem. Učenje pa traja cca 3mesce, če se prav spomnim. Je pa to super stvar! Ne rabiš mačjega stranišča, ne rabiš kupovati peska, ni potrebno vsakodnevno pobiranje kakcev iz peska, pesek ni razmetan po celem stanovanju, ni neprijetnega vonja po stanovanju...... v glavnem ogromno prednosti, če je vaš maček hišni in ni nikoli ali pa je zelo malo zunaj. Za stanovanja je pa to sploh edina pametna rešitev.

aja! Tale traing kit "citi cat" je pa pomojem čisto brez potrebe saj lahko vse potrebno za učenje najdeš doma.

Na posnetku je najin maček
https://www.youtube.com/watch?v=F6YmPRkC0eU

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
hysterical-1.gif
Nerodno je edino da mora bit WC vedno odprt ter da mora biti dekl na školki vedno odprt, drugače nema sranja in scanja!

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.361
3.053
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Kako je potem s smradom, če se voda ne potegne takoj?

Aja! Še tole. Kadar ne moreš takoj potegniti vode je res lahko nekoliko smrada ampak ni sile in to se zgodi le ko naju ni doma in se vseskupaj ne more primerjati s smradom iz peska mačjega stranišča.. Je pa tako, da najin maček pokliče, ko opravi potrebo na WCju, kadar sva doma.
Sicer je pa baje možno mačka navaditi tudi to, da potegne vodo ampak je problem, ker potem to stalno počne v igri in zato je bolje, da tega ne zna
wink-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.663
1.238
113
Celje
in kako ti je to uspelo? veliko "pacarije"?

Ker meni načeloma ni panike wc zjutraj mu očistit, moti me le pesek v kopalnici...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
meni gre pa ravno to čiščenje peska in mačjega wcja na živce, ko premešaš pesek to tako smrdi po mačjem urinu da je joj. Pa prah od peska se dviguje...skratka zmeri bolj premišljujem da si nabavim tale kit.

igi

Guru
13. okt 2007
5.663
1.238
113
Celje
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
meni gre pa ravno to čiščenje peska in mačjega wcja na živce, ko premešaš pesek to tako smrdi po mačjem urinu da je joj. Pa prah od peska se dviguje...skratka zmeri bolj premišljujem da si nabavim tale kit.

Imava zaprto mačje stranišče in prahu ni popolnoma nič več. Pesek pa se najbolje obnese "golden grey" ker praktično nič ne smrdi. Ampak res nič, napram kakšnemu Lidlovemu... Pa še porabiš ga precej manj. Edino, kar je moteče, da ko maček pride iz wcja s sabo prinese droben pesek in ga je potem v kopalnici nekaj po tleh!

B81

22. jul 2007
37.941
11.128
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
hysterical-1.gif
Nerodno je edino da mora bit WC vedno odprt ter da mora biti dekl na školki vedno odprt, drugače nema sranja in scanja!

Ne, to malo s tačko pobriše kaj ji je mimo neslo, ker mačjeljubec itak ne bo videl, da je pokrov umazan....
evil.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.361
3.053
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik igi pravi:
in kako ti je to uspelo? veliko "pacarije"?

Ker meni načeloma ni panike wc zjutraj mu očistit, moti me le pesek v kopalnici...

Pacanja med učenjem je v bistvu natanko toliko kolikor je pacanja z mačjim straniščem s peskom. Po učenju pa pacanja ni več!
Meni tudi čiščenje mačjega stranišča ni bila neka huda muka saj sem to prej stalno počel leta in leta za vsaj 4 mačkami kar smo jih v tem času imeli doma. Problem je, da včasih pozabiš spucat, ker ni cajta...ali pozabiš kupit pesek pa ti ga zmanjka, pesek se hitro raznosi po stanovanju, stalno smrdi celo stanovanje ....v glavnem zelo dobro vem, da je veliko bolje, če gre maček na WC školjko, kot pav pesek to lahko trdim, ker sem oboje dal čez.. Ne moreš verjeti kako zelo kool je to, da je maček tako vzgojen in nimaš nobenih problemov z njegovo škatlo s peskom in brskanjem po njem. Ni primerjave, tudi zaprto mačje stranišče ne reši vseh problemov. Jaz vem, da nikoli več ne bom imel mačjega stranišča ampak bom vedno navadil mačka na naš WC.

Citat:
Uporabnik Spirit pravi:

Točno tako.

Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
hysterical-1.gif

Refleks zakopavanja pa vedno ostane
wink-1.gif
Ja pokrov školke mora bitseveda odprt in pa vrata WCja tudi. Vendar se mi to ne zdi nikakršen problem. Tudi, če imaš mačje stranišče moraš imeti vrata kjer je odprta. Lahko pa v vrata narediš mačji prehod z nihajnimi vratci in vrata lepo zapiraš! Bolj pomebno je to, da ne potrebuješ nobenega prostora za škatlo s peskom, kar je spet dodaten plus.

B81

22. jul 2007
37.941
11.128
113
Ja, in da hodijo na wc samo ljudje, ne pa tudi živali... ko sem prvi spiritov post prebral sem mislil da se zajebava...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.202
16.483
113
a v bistvu se ne zajebava in sedaj si tudi pasjeljubci želijo, da bi njihovi psi takole opravljali potrebo
grin1.gif