Navaden ali široki zaslon Garmin

mirkuma

Zelenc'
4. dec 2007
17
0
1
Zdravo, ker ste tu sami znalci, se obračam na vas z nekaj vprašanji.

1.)
Zanima me ali se dejansko splača dodati nekaj več denarja in vzeti W serijo (širokizaslon), ali je sama navigacija in preglednost
povsem v redu na normalnem zaslonu in širok zaslon pride bolj v poštev pri gledanju slik itd. Je širokozaslonska navigacija dejansko boljša le v 2D načinu (več kate) ali pride prav tudi v 3D načinu uporabe karte?
Če pa je dejansko navigacija na W zaslonu bolj pregledna ali odtehta cenovno razliko. Izbiram med 205 in 205W oziroma med 255 in 255W (zalika med navadnim in W modelom je cca. 49EUR).

2.)
Prav tako se mi poraja vprašanje ali npr. 205W + SD kartica ali 255W...recimo da karte niso problem, koliko je navigiranje iz kartice počasnejše kot iz notranjega pomnilnika (205W ga ima premalo za Europe NT+AR)?

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
1) odvisno od posameznika, meni je manjsi ekran vec kot dovolj, nekaterim je bolj vsec sirsi ekran

2) ni razlike v hitrosti

mirkuma

Zelenc'
4. dec 2007
17
0
1
Hvala, dodajam novo vprašanje:
3.)
Katere tipe SD kartic podpira Garmin (konkretno modeli 205/205W/255/255W)?
Class2 (navadna SD do 2GB), Class4 (HipperSpeed/Extreme III/150x itd. do 4GB), Class6 (SDHC do 8GB) oziroma nekaj takega, ni mi cisto jasna terminologija, ker najdem tudi Class2 SDHC? Lahko to kdo bolj podrobno razloži? Bo 2GB dovolj za evropo in adrio?

Nazadnje urejeno:

Kamac

Pripravnik
10. jul 2008
40
2
8
Limbuš
Dilema "ozek" ali širokozaslonski nuvi ima več aspektov, najbolj bistvena se mi zdita prva dva, ki pa si nasprotujeta:

1 - širokozaslonski nuvi ima bistveno višjo ločljivost ekrana (480x272 napram 320x240 oziroma 131k napram 77k) in s tem precej lepšo sliko. Ker sem direktno primerjal in uporabljal oba (nuvi 250, 250W in 255W), lahko rečem, da pri sami navigaciji v 3D pogledu razlika niti ni tako zelo očitna, pri 2D pogledu pa je razlika zelo velika - na širokih nuvijih je preglednost bistveno boljša. Druga posredna prednost pa je precej lažje "tipkanje" po zaslonu, saj so "tipke" precej večje.

2 - "ozek" nuvi je bistveno majši od širokozaslonskega in s tem precej priročnejši. Če je GPS z nami pogosto tudi izven avtomobila, je to velika prednost za manjšega brata - podobno kot razlika med majhnim telefonom in "opeko".

3 - nuvi 2x5 podpira microSD kartice, 2x5W varianta (in starejši 2x0) pa SD. To niti ni problem - najbolje je kupiti microSD z SD adapterjem in lahko uporabljamo v vseh... vsi tipi SD kartic so dandanes zelo poceni.
Mislim pa da nuviji nasplošno nimajo velikih problemov s kompatibilnostjo raznih tipov in velikosti SD in microSD kartic, vseeno pa bi bilo dobro pred nakupom preveriti združljivost...

4 - cena,...

Skratka treba je postavit prioritete in se odločit.

Sam sem se odločil za 255W, ker me je prepričala boljša slika. Vedno ko ga primerjam z očetovim 250 pa vidim, da je moj precej velik za v žep... Želel bi si višjo ločljivost v "ozki velikosti"...