Nategnjena mišica na rami

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Tole bom laično napisal: očitno sem si nategnil mišico na levi roki, konkretneje na rami (posledica amaterskega športanja, smučanje na vodi).
Bolečina je prisotna stalno, gre pa mešanico kot bi me nekdo boksnil v ramo in pa revme. Roko težko dvignem gor, nekje do višine glave še gre, potem pa vse težje. Je pa že 5 dni od poškodbe, pa nič bolje.

Do konca tedna sem še na dopustu na Hrvaškem, torej ne bi šel do zdravnika, če res ni nujno. Mi predlagate kaj posebnega ali samo mirovanje? Tudi slednje je oteženo, ker imamo sabo otroka, ki ga je treba občasno malo nosit.
Se pa sedaj filam z Lekadoli, da je bolečina manjša, ker ponoči se samo premetavam po postelji. Naj grem vseeno kar tukaj na Hitno pomoč ali samo počivam?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Kakšno kremo npr. Perskindol...ta je meni top, so pa verjetno tudi druge s podobnim učinkom. Verjetno si res samo nategnil mišico...tako da mirovanje oz. čim manj obremenjevati.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Ali roko, ko jo iztegneš, lahko zadržiš v vseh pozicijah, ko jo dviguješ proti nebu? (boli te vmes lahko, ne sme ti pa roka omahniti brez moči)
Ali imaš moč v rami (roki), in lahko z njo ( z roko) zadržiš določen upor nanjo? (Poskusi različne pozicije upora)

Če lahko, potem moraš počivati vsaj 3 tedne in roke ne pretirano obremenjevati. Oteklina oz. notranja poškodba se mora umiriti.

V primeru, da roke ne moreš zadržati v določeni poziciji, pojdi k zdravniku, ki te bo verjetno poslal na kak ultrazvok ali magnetno resonanco oz. slikanje, ker takrat imaš lahko natrgane vezi.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Hvala ti za razlago, bom pozoren. Trenutno sem na ibuprofenu in voltarenu, pa poizkušam roko čim manj obremenjevat, čeprav je na dopustu z majhnim otrokom to kar težko.
Mislim pa da imam samo nategnjeno, ker mi roka ne omahne. Bom pa naredil ponovno test, ko popusti ibuprofen.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
počivaj in maži z ledom ali perskindol kremo.
sem imel enako težavo. nimaš kej, mine čez čas.
aja, pobaj knajpanje. med tuširanje izmenjuj vročo in mrlo vodo po bolečem mestu.

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Ta perskindol je boljši/drugačen od npr. ketonala? Imam precejšno oteklino na levem zapestju, v vseh položajih je boleče (roke v zapestju sploh ne morem premakniti) in čutim zategnjenost od komolca do sredinca. V bistvu je podobna bolečina kot ''heksenšus'' v vratu, samo da je stalna.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Najbolje da probaš oboje. Sam sicer že par let uporabljam perskindol. Rumeno za ogrevanje mišice sklepov ipd, modro za hlajenje...po večini rumena pred tekom po stegnu, in mečih ter pokostnici in pa občasno če me na fitnesu pri napačnem gibu kaj stisne, tako da lahko drugi dan spet telovadim...seveda namažem pred treningom. Glede na to da imaš večjo oteklino, ne moreš premikati roke, lahko da imaš zvin in je najbolje iti k dotkorju po kakšne protibolečinske tablete in slikanje, glih nedolžno se ne sliši kar si opisal...lahko pa s kremo probaš za začetek.

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Berem zdaj, da zvin zapestja lahko nastane tudi zaradi ponavljajočih se gibov. Sem vedno mislila, da se zvin naredi pri enem bolj nepazljivem gibu. Sta me pa že včeraj čez dan bolela zapestje in komolec pri maksimalnem upogibu, kot bi bila zaležana, danes je pa samo slabše.
Bom zaenkrat led in ketonal pred spanjem (kako bom spala še ne vem). Drugače pa jutri zdravnik, samo nočem, ker je to za jokice
cry12bpy.gif

Hvala za odgovor!