Zanima me, če kdo mogoče pozna pravne postopke pri moji situaciji:
1) pri neki tožbi smo rešili spor izvensodbo in dosegli poravnavo
2) tožeča stranka je denar nakazala na račun mojega odvetnika
3) odvetnik se ne javlja več na klice in emaile ter ne nakaže denarja (od tega je že več kot 1 mesec)
Z odvetnikom imamo podpisano pogodbo o zastopanju, poslal je že dva računa za opravljene stioritve, brez obrazložitve. Ker je v pogodbi jasno opredeljeno, da so lahko stroški odvetnika poračunani na koncu in odšteti od odškodnine, me zanima:
1) Ali lahko zahtevam obrazložitev računa (glede na odvetniško tarifo)
2) Kaj narediti, ker se mi ne javlja? Ali je dovolj pisni poziv poslan s priporočeno pošto, da mi pošlje obračun in v roku 3 dni nakaže na TRR denar?
Predlagali so mi, da če odvetnik zamudi rok pisnega poziva, da ga lahko prijavim Odvetniški zbornici, ki bo disciplinsko obravnavala primer in se nato odločim še za tožbo. Odvetnik pa lahko izgubi licenco..
Ima še kdo kakšne podobne izkušnje, mogoče kakšno mnenje ali pa rešitev?
PS: Rešitev naj ne bo balkanska posla, ker to ne pali
1) pri neki tožbi smo rešili spor izvensodbo in dosegli poravnavo
2) tožeča stranka je denar nakazala na račun mojega odvetnika
3) odvetnik se ne javlja več na klice in emaile ter ne nakaže denarja (od tega je že več kot 1 mesec)
Z odvetnikom imamo podpisano pogodbo o zastopanju, poslal je že dva računa za opravljene stioritve, brez obrazložitve. Ker je v pogodbi jasno opredeljeno, da so lahko stroški odvetnika poračunani na koncu in odšteti od odškodnine, me zanima:
1) Ali lahko zahtevam obrazložitev računa (glede na odvetniško tarifo)
2) Kaj narediti, ker se mi ne javlja? Ali je dovolj pisni poziv poslan s priporočeno pošto, da mi pošlje obračun in v roku 3 dni nakaže na TRR denar?
Predlagali so mi, da če odvetnik zamudi rok pisnega poziva, da ga lahko prijavim Odvetniški zbornici, ki bo disciplinsko obravnavala primer in se nato odločim še za tožbo. Odvetnik pa lahko izgubi licenco..
Ima še kdo kakšne podobne izkušnje, mogoče kakšno mnenje ali pa rešitev?
PS: Rešitev naj ne bo balkanska posla, ker to ne pali