Nasvet glede sš!

FairyTale

Zelenc'
5. avg 2008
2
0
1
Radvanje
Hei!
Sicer sem opazila, da vas je večina že dosti starejših, pa vendar.
Septembra bom začela hoditi v gimnazijo in vem da tam učne ure potekajo dokaj drugače kot v oš.
No, mene zanima kako(da si bom izpisala kjlučne podatke) in kam si naj zapisujem snov, da si bom čim lažje zapomnila in imela urejene zapiske.
Prijateljica mi je predlagala, naj si snov zapisujem v poseben zvezek, ter si jih doma prepišem, saj si bi naj tako hitreje zapomnila.
Hvala za nasvete!

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Pri nas na gimnaziji so skoraj vsi profesorji narekovali snov, enako kot v OŠ. Pri tistih ki je niso, pa smo se učili iz učbenikov, ker zapiskov si pri takih ni noben delal.
smile-1.gif

Za zapisovanje sem uporabljala Akto, lepo sem imela vse zapiske na enem mestu, in mi ni blo treba nosit miljon zvezkov (moreš pa met vsaj približno urejeno, da se potem znajdeš).

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Ne kompliciraj, gimnazija ni noben baubau
smile-1.gif

Jaz sem bolj lene sorte, pa si večinoma nisem delal zapiskov, pred testom sem jih enostavno šel skopirat od sošolke
smirk-1.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Ah izguba časa, če bi še enkrat vse doma prepisovala, si boš nakopala za 1-2 ure na dan dela, medtem pa raje ponovi tisto snov, ki ste jo jemali, pa vedno moraš enostavno vse zastopt glede snovi, če se ti zatakne obvezno vprašaj profesorico ali pa sošolke/sošolce. Pri nas je bil samo eden, tako zagrizen, da je vsakič spraševal rezulata je bil, ta, da so drugi v classu imeli žurko se mu smejali itak na konc je bil odličen ostali pa popravce ali pa se proti koncu šolskega leta obračali na njega, no nekateri so se zmuznli (npr.jaz, čeprav jaz sem redno hodil k pouku, zapiske imel vedno pošlihtane, ampak kaj ti nuca, če imaš zapiske prfekjtno narejene, če ne kapiraš snovi, prfokse zanima tisto, kar ti znaš in ne kako lepo imaš urejene zapiske, čeprav tudi to gledajo, ampak pisava tukaj ne igra vlogo temveč, da imaš vse snovi v zvezku, sem tud že dobil 5, ker sem imel pošlihtane zapiske).....tko, da glej, da boš vse snovi kapirala.
write.gif

Nazadnje urejeno:

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
ne bodi neumna pa ne prepisuj si doma, ker je škoda časa. zapisuj si le bistvo ker je škoda papirja in kulija
smile-1.gif
jz delam to že 3 leta pa hodim skozi gimnazijo brez problema. drugače pa med gimnazijo in osnovno šolo res ni take ogromne razlike in ni tak bavbav kot vsi pravjo tko da....

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Sandrca pravi:
ne bodi neumna pa ne prepisuj si doma, ker je škoda časa. zapisuj si le bistvo ker je škoda papirja in kulija
smile-1.gif
jz delam to že 3 leta pa hodim skozi gimnazijo brez problema. drugače pa med gimnazijo in osnovno šolo res ni take ogromne razlike in ni tak bavbav kot vsi pravjo tko da....

srednja poklicna šola je lažja od 8 classa
hysterical-1.gif
no govorim za sebe še iz pred let

Drugače se pa v SŠ tud taki najdejo, k doma prepisujejo snov in rezulata je ta, d akljub urejenimi zapiski ne znajo še vedno nič.Ženske so bolj mahnjene na lepoto črk, besed in sam zgled besedil, skic, barvitost besedila.....

Nazadnje urejeno:

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Zapisuj si, kar narekujejo (če bodo) in delaj domače naloge, da ne bo piz.darij potem pri rezultatih.
smile-1.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
akta je fajn, ampak moraš bit res malo bolj zorganiziran, da se listi ne izgubijo. Doma moraš met obvezno še kak fascikel ali dva,da potem notri spravljaš snov po predmetih. Sicer se pa z zapiski ne obremenjevat...če med poukom pridno spremljaš in si zapišeš tisto, kar profesor pove, nimaš kej met problemov.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Sandrca pravi:
smile-1.gif

Gimnazija je tolko brez problema, da vedno prođe. Le marsikdo pade gimnazijo, ker mu pač na popravcih gledajo skozi prste. Drugače pa ti da ogromno znanja (iz vseh področij) in iz gimnazije prideš ven čisto nekaj drugega kot iz oš. Verjetno k temu pripomorejo tudi leta in osebnostni razvoj. Če imaš kolko tolko spomina in če vsaj malo migaš, si boš zapomnil marsikatero stvar, jezik lahko izpiliš do potankosti, se preizkusiš na vseh področjih ... Svež gimnazijski maturant ima verjetno največ znanja iz različnih področij.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Zapisuj si, kar narekujejo (če bodo) in delaj domače naloge, da ne bo piz.darij potem pri rezultatih.
smile-1.gif

Odvisno od predmeta. Jaz sem fiziko, matematiko, kemijo vedno raje poslušal in dojel ter potem zapisal....nekateri/večina pa vneto piše v zvezek po nareku, dejansko nič posluša, še manj pa dojame. Lep zvezek, prazna glava.

Enako na faksu težje predmete.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Valda, tvoje znanje po gimnaziji ni specializirano, ampak je široko in je le priprava na fax oz. na nadalnje življenje.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
V sš ponavadi še vedno narekujejo, je pa v redu in super, če se navadiš pisat in zapisovat še vmes ko prof. reče, da TO SI PA NI TREBA ZAPISAT, da napišeš vseeno - včasih potem ravno to vpraša pri ustnem, obenem se pa navajaš na faks, kjer je pa konc z narekovanji.

Js ti priporočam ZVEZKE in ne kakšne akte, piši z modrim kulijem vse, doma pa si lahko le podčrtaš s tistimi fluorescentnimi črtali bistveno (je tudi lažje za učit in bolj pregledno).
wink-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
ksz...

Jaz sem pa proti fluorescentnim signirjem in barvam vseh vrst... Vsaj mene spravljajo ob živce
smile-1.gif
)

Glede nareka ni panike, normalni prfoksi kolikor tolikor narekujejo, prvič pa v gimnaziji srečaš sistem, da prfoks ne bo več odgovovarjal na vprašanja v stilu "Kaj?" ampak ti bo naklonil enega svojih bolj groznih nasmehov in te zignoriral
grin1.gif

Sam sem bil vedno tak, da sem zadeve lepo pisal po vrsti po razlagi (kot gred žeblji v krsti), pa če mi je bilo tisti trenutek vse jasno ali pa prav nič - v obeh primerih sem bil do naslednje ure na istem, vse pozabil
bonk.gif

Naslednji sveti gral učenja je sprotno učenje, ki izgleda kot nekaj takega: v šoli pišeš zapiske, nato jih doma samo še enkrat prebereš in drugi dan že skoraj znaš snov, nato popoldne spet zelo na hitro ponoviš itn. Truth be told, meni je sistem uspeval samo kakšen teden v 1. letniku gimnazije in podobno na začetku faksa
hysterical-1.gif

Kot so ti že povedali, prepisovanje celotnih "dopoldanskih" zapiskov "samo zato, da bo lepše izgledalo" v drug zvezek popoldne je izguba časa in tega ne počni (no, zadnje čase je moderno pisanje v Wordu - če že, piši samo povzetke, niti slučajno pa ne celotnih zapiskov!), največ, kar je še smiselno je samo podčrtovanje bistva v dopoldanskih zapiskih.

Sicer pa je bila gimnazija čudovita stvar, prfoksi so bili fajn, nekaj snovi je bilo celo čisto pametne, punčke so bile pa itak zakon
cheer.gif
)

andrej

Pripravnik
20. maj 2007
50
0
6
Gimnazijo delaj po liniji najmanjšega napora
aplauz.gif

Med urami spiš .. med vsakim odmorom kavica v kafiču .. paziš da nimaš preveč neopravičenih .. pred testi prekopiraš plonkce od sošolcev/sošolk .. narediš gimnazijo
grin1.gif

Gimnazija je simpl
cool-1.gif
le preveč resno je nesmeš jemat ..