Nastavitve za bus ali kamion

esko

Pripravnik
30. maj 2008
40
0
6
Kupil sem garmin 760 in me zanima kje dobim dodatne funkcije za izbiro pešec-kolesar-avto-bus-kamion da lahko nastavim višino vozila

Nazadnje urejeno:

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Od kod ti ideja, da lahko pri garminu nastaviš višino vozila?? To, da nastaviš KAO tobornjak, bus,... spremeni samo malenkost izbiro cest ( bolj kot ne glavne ) in malenkost drugaæe izračuna čas prihoda na cilj.

esko

Pripravnik
30. maj 2008
40
0
6
saj ravno to hočem ker avtobus ali tovornjak zaradi višine ne more skozi marsikateri podvoz. potrebujem samo link kjer se ta nadgradnja dobi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Mislim da tega ne podpirajo karte, zato je praktično vseeno kaj imaš nastavljeno...

esko

Pripravnik
30. maj 2008
40
0
6
seveda da to karte podpirajo. Ampak jaz imam zaenkrat samo izbiro pešec-kolo-avto in želim še bus ali kamion kot imajo nekateri garmini že po defoltu. Sej če voziš v slo to ni tak problem,v tujini pa lahko zelo zaideš in turistični avtobus ni lahko obrniti.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Ne, karte NIMAJO vnešenih nadvozov, podvozov! Poglej, kar sem napisal v prejšnjem postu!

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Karte tega NE podpirajo v taki meri, da bi se lahko zanesel na to. Verjemi, da sem od zacetka, ko sem dobil nuvija, tudi jaz slepo verjel v to in marsikdaj s tovornim vozilom obracal na odrocnih mestih. Laik pac, zdaj pri istih nastavitvah pa se vedno uporabljam glavo zraven. Pa sem poizkusal nastavitve kolo, osebni avto, tovornjak pa ni bilo razlike.

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Razlika se kaze samo v tem da te v primeru kamiona glih ne pelje čez vsak znak za omejitev kamoina(osni pritisk itd...),res pa da kolikor vem bl v evropi,pri nas adriarute je bl tko tko z tem

esko

Pripravnik
30. maj 2008
40
0
6
No hvala za repliko na prvi del ,mi pa še noben ni odgovoril drugega dela:
Ampak jaz imam zaenkrat samo izbiro pešec-kolo-avto in želim še bus ali kamion kot imajo nekateri garmini že po defoltu.
Kje se lahko ,če se lahko dobi ta dodatek?

daltonix

Pripravnik
6. okt 2007
115
0
16
Informacija katero sem dobil od GARMIN-a je da so pri novih modelih ukinili možnosti KAMION in AVTOBUS, ker je kar nekaj voznikov mislilo da ko izbere -kamion- ni potrebno skrbeti za mostove in podvoze. Zaradi tega se je večkrat zgodilo da kamionist zapelje v nizek most in podobno. Ker GARMIN ( in skoraj vsi navigatorji za širšo populacijo) nima teh zadev vrisanih. odstranili so podporo za velika vozila
Obljubili so še da bodo zadevo ponovno omogočili, ko bo kartografija to podpirala.
Do zdaj sem na internetu zasledil samo 3 proizvajalca navigacij kateri se "hvalijo" da imajo urisane višine mostov in podvozov

Nazadnje urejeno:

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Na tej strani so na razpolago "nizki podvozi" za področje Anglije, Škotske in Velsa v obliki POI za različne navigacije.