Nastavitev vzmeti vratc vgradnega pomivalca

Joan

Zelenc'
5. sep 2007
25
0
1
Prosim vas za pomoč, kako nastaviti moč vzmeti na vratcih vgradnega pomivalnega stroja gorenje GV 63320. Ko sem stroj dobila nazaj iz servsa je bil brez sprednje fronte, sedaj ko je fronta pritrjena gor, pa so vratca pretežka in jih je treba zadržati, da se z vso silo ne odprejo do konca.
Hvala in lp

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Pokliči servis. Kar so zasrali, naj popravijo! Mislim pa, da je ena vzmet počena - podobno je bilo pri mojem - prazna vrat ena vznet zdrži, z dvojno težo pa pač ne.

Joan

Zelenc'
5. sep 2007
25
0
1
Samojed, hvala.
Ima kdo kakšen namig, kako se vzmet menja pri tem modelu stroja? Ne da se mi spet ubadat s serviserji z Brnčičeve, ki bi radi samo kasiral, ko jih rabiš jih pa ni.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.503
5.796
113
spodaj maš vzmet na spodnjem delu pod vratci na vsaki strani. Malo pritegni z šraufncigerjem dokler ne zadrži vrat.
Verjetno so popustili, da jim je držalo vrata odprta.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik Joan pravi:
Samojed, hvala.
Ima kdo kakšen namig, kako se vzmet menja pri tem modelu stroja? Ne da se mi spet ubadat s serviserji z Brnčičeve, ki bi radi samo kasiral, ko jih rabiš jih pa ni.

poklici gorenje brnciceva, naj ti posljejo navodila od stroja. notri so navodila kako nastaviti silo za vrata. dobis na mail v pdf formatu. potem pa po navodilih samo vzmet pravilno nastavis ...

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Odvisno od modela. Dotičnega ne poznam, moj prejšnji (star sedaj cca 13 let) je imel jekleno pero in vzmet z 3 nastavitvami. Za ta poseg je bilo treba stroj zvleči ven, odpreti stranice in nastaviti.
Sicer ne bi vedel, ampak so ravno jeklena persa (pleh po domače) razpadala in sem moral menjati. Komplet je bil 40 € (2x po 5 cm "pleha").
Če se da z vijakom nastavit, bi tudi sam naredil tako, sicer pa se ne hecam - če je šel na servis z eno napako, nazaj pa prišel z drugo - naj pride serviser popravit, v nasprotnem primeru pa klic na tržno inšpekcijo.
Ta "šara" (na splošno, ne samo od gorenja), je vsak dan slabša, vendar dražja. Sem se odločil striktno beležiti vse napaka, seveda račune (btw - v veliko primerih garancija velja z računom, ki pa je na termo papirju in zbledi tudi v temi v 2 letih) in posege serviserjev. Če je nekaj uredil in drugo pokvaril, naj kar lepo pride nazaj.