nastavitev stikalne ure

makomako

Pripravnik
29. jan 2012
37
1
8
Živijo!

Mi lahko kdo razloži za navodila od te stikalne ure tracon tko-he

http://m.si.traconelectric.com/files/ckfinder/upload/um/TKO_HE_um.pdf

Rabim za nastavitev vklopa gorilca za peč na sekance. V omarici je poleg te stikalne ure še časovni rele schrack zr5mf011, če to kaj vpliva na nastavitev gorilca ne vem, zato prosim za pomoč(nisem štromar).

Rad bi, da bi se peč vklopila vsak dan zjutraj ob 6-8 in popoldan od 17-19 ure. Se to da nastavit? Kakšna je razlika med 12 in 24urnim delovanjem? Prosim, če bi lahko kdo malo obrazložil navodila. Nisem še kaj prestavljal, da nebi kaj prestavil, zdaj je nastavljeno da se dnevno vklaplja od 17-19ure.

lp

22. jul 2007
13.389
1.646
113
124
A ti od teh 10 prednastavljenih kombinacij nobena ne odgovarja
sprasujem se.gif

makomako

Pripravnik
29. jan 2012
37
1
8

Koliko jaz razumem moraš iti v eno od 10 kombinacij, recimo meni prva ustreza(to je za cel teden enak čas vklopa in izklopa) in potem v tej prvi kombinaciji nastaviš čas vklopa in čas izklopa. Zdaj me pa zanima, ali lahko vnešeš več časov vklopa in izklopa, torej za zjutraj dve uri in za popoldan dve uri?

Torej Korak 7 pravi Ponovite korake 2-6 (nastavitev časa 2-8/on/off), ali to pomeni da lahko vneseš več časov vklopa in izklopa?

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Mislim, da je to isto kot navadna stikalna ura. En program je samo za en čas, naslednji program je za drug čas in tako naprej. Torej lahko vneseš od 2 do 8 programov. En program je za čas vklopa, drugi oz. naslednji program je čas izklopa, naslednji 3 program je zopet čas vklopa in tako naprej. Iz tega sklepam in predvidevam, da lahko nastaviš 4 čase za vklop in 4 čase za izklop.
Naj me kdo popravi če se motim.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če je tole prav razloženo in dela po nekem ustaljenem principu, lahko nastaviš 10 [ON] [OFF] terminov; če je želja nastavit 6-8 in 17-19, bo za to porabil dva, enega za [ON]6h [OFF]8h, drugega za [ON]17h [OFF]19h.

12/24h režim pomeni samo, ali ti prikaže 3 popoldan kot 15h ali kot 3PM.

(So pa nekateri res inovativni pri tem, kako naredino "meni" z minimalnim prikazom na displayu in minimalnim številom tipk... )

makomako

Pripravnik
29. jan 2012
37
1
8
Ura nastavljena po principu, kot je opisano v prejšnjih dveh postih. Hvala za pomoč. LP