Nastavitev parametrov prenosnika

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Pozdrav
Zadeva je taka: imam prenosnik Toshiba in instalirane Win 7. Ko se prenosnik zažene prvič, ne dela tipkovnica, mouse pad in VGA resolucija je na osnovni nastavitvi. Ob nastavitvi parametrov v nadzorni plošči ( s pomočjo miške ), zadeva deluje nemoteno...... tudi resetiraš lahko prenosnik, pa se vedno postavi nazaj z pravilnimi nastavitvami.... Ko pa ga ugasneš fizično ( zaustavitev sistema ), potem se pa vsi statusi pojavijo tako kot pri osnovni nastavitvi ( ne dela mouse pad, tipkovnica in grafična resolucija je na osnovni nastavitvi... ) ... Sam sem že posumil na vgrajeno baterijo in sem pogruntal, da če bi bila baterija, bi se datum in ura tudi postavila na začetno vrednost...pa sta točna.... ne vem sicer več kaj naj delam, probal sem celo z drugimi gonilniki za osnovno ploščo... pa je enako....

Se pravi: ko enkrat nastavimo parametre in ne ugasnemo fizično računalnika, tako dolgo ostanejo nastavitve take, kot jih nastavimo... ko pa zaustavimo sistem, se pa vsi statusi postavijo na privzete nastavitve...upam da sem razumljivo napisal ....

A se je kdo srečal že z podobnim problemom ??
bonk.gif

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Kaj maš to Win7 original ali iz pašnika, mogoče je v tem problem, probaj z Visto, XP ali celo Linuxsom, da lahko potem software izključimo iz napak, ker po moje je to hardware napaka, mislim da nekje na matični plošči Prenosnika. Ker koliko je meni poznano je reset in shut down isto za OS. in bi potem če bi jezil OS to tudi ob resetu delalo.
Vprašaj strica googla.

lp bluub

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Ne vrjamem da bi bil problem o tem ali je windows licenčen ali ne. Ali imaš kje v OS nastavljeno da ti z vsakim ponovnim zagonom povrne nastavitve na deafult? kakšen recovory tool?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.095
113
Mogoče pa event viewer pokaže, kaj gre med bootom narobe? Če ne, pa je še več možnosti, da malo bolj podrobno vidiš, kaj se med zagonom OS zgodi.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Včasih je bila finta pri določenih računalnikih,da si moral po nastavitvah parametrov stisnit najprej uporabi in nato vredu,da je prijelo nastavitve.Če si stisnil samo vredu je po ponovnem zagonu bilo spet ves kot da nebi nič nastavljal.Če to ne bo delovalo pa probaj naložit tazadnje gonilnike za tvojo grafično kartico in bi ti moralo avtomatsko nastavit resolucijo.Katero grafično pa imaš in kateri model Toshibe?

Lp