Nasprotje

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Zadnjič sem bil v Piranu in je kar ok, da so ga zaprli za skoraj ves promet.
No, potem pride mimo električni mini avtobus, tišina, kot bi lebdel. Fajn.
Čez 1 minuto za njim pa ropotajoč dizelski taksi z rahlim črno/modrim dimom zadaj.
Se človek kar vpraša ali je trenutno prevladujoča pogonska alternativa res prava.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Je zgledalo nekako tako?

Hehe, malo heca, ampak zares - da ni izpuhov in da je mir v naseljenih območjih, je zlata vredno. Ampak, nekateri se tega še ne zavedajo, ker imamo motorje na notranje izgorevanje že kar v genih, da je to nekaj normalnega.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.090
5.660
113
ok smrad etak da ni nekaj kar si zelis...

Sam jaz se resno sprasujem kako mi bo vozit avto cez cca 30let ko ne bo tapravga zvoka batnega motorja...krneky!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.090
5.660
113
k zdej mas stelanje ventilov...menjava olja...piljenje kanalov...nastavljanje ...vse za duso v nedeljo popoldne
smile-1.gif

pol bos mel pa sam kaj? galaxy S77 s katerim se bos prek bluetootha povezal z avtom in ga nastavljal
bonk.gif

dooooolgcas....
cry12bpy.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
k zdej mas stelanje ventilov...menjava olja...piljenje kanalov...nastavljanje ...vse za duso v nedeljo popoldne
smile-1.gif

pol bos mel pa sam kaj? galaxy S77 s katerim se bos prek bluetootha povezal z avtom in ga nastavljal
bonk.gif

dooooolgcas....
cry12bpy.gif
grin1.gif

Hehe, po moje bodo avtomobili na fosilna goriva (oldtimerji) še vedno obstajali, le privoščili si jih bodo lahko le ekscentriki, saj bodo bistveno dražji za uporabo v primerjavi z električnimi vozili (pa naj bodo na baterije ali gorivne celice, itd.).
Sicer bo pa tudi na elektro vozilih dovolj dela za DIY majstre, vsaj če potegnem analogijo z RC modelarstvom. Čipanje/menjava elektromotrjev, boljše baterije, tweakanje načina polnjenja ali pa kaj podobnega, kot se že nakazuje v trenutnih vozilih: https://www.youtube.com/user/MtlCarGarage