Naslon za roko - POLO

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Kak ideja kje kupit naslon za roko za Polo-ta (letnik 2008, temno sive barve sedežev)?

Original se bojda ne dobi (tako na servisu).....

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
321
22
18
Neoriginalne lahko najdeš TUKAJ, samo kako zadeva zgleda pa nimam pojma
confused-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Ah, daj, daj, serija 7, pardon phaeton
cool-1.gif

Vincent, poskusi na ebay.de, morda boš lahko tam dobil originalnega
zmaga.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
original za polota mnde ne obstaja oz. ni obstajal ker bi skeširu ga takoj.
se pa dobi od drugih firm ki so kao prirejeni za polota.
mal poglej po netu.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz mam tistega zgoraj z linka - armster. vzel sem sive barve, obstaja še v črni. mam pa v berlingu. nasloni so za vse enaki, razlikuje se le spodnji del, plastični nastavek, ki se privije na sredinsko konzolo. zadeva je zelo kompaktna, izdelana kakovostno, lahko samo priporočam. ko dvigneš naslon je noter predal, spodaj pa nastavitveni gumb za štelat višino. naslon se premika naprej in nazaj, kupil sem v hali A spodaj (pri izhodu proti tržnici, meni se zdi, da je gama center). vredno svojega denarja ...
lp in dober nakup.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Evo sem že nabavil (in montiral). Kupil sem kar preko bolhe (na ebayu se je izkazalo da ne bo šlo).

Stal je 68 EUR....tako da...ni nek denar.

Zgleda pa takole (kako se obnese med uporabo pa poročam):
632267-08042009100.jpg

Priponke

• 632267-08042009100.jpg
    632267-08042009100.jpg
    69,4 KB · Ogledi: 511

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
malo od bliže:
632268-08042009101.jpg

Priponke

• 632268-08042009101.jpg
    632268-08042009101.jpg
    63,6 KB · Ogledi: 503

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Kam je to pritrjeno? Si moral naredit kake luknje v sredinsko konzolo?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
ne nič ni treba vrtati..odstraniš 'pokrov' - držalo za pijačo (Zgolj potegneš gor..najprej zadaj potem spredaj)..potem prestaviš kovinske zaskočke spredaj (na naslon) zadaj pa se z dvemi vijaki pritrdi v tla (kar ne zadostuje) tako da sem jaz od strani na vsaki strani poslal noter še dva vijaka...tako da zdaj je OK..sicer zadeva ni tako stabilna kot original (Npr. passat) paše vedno povsem dovolj za počivanje roke med vožnjo.

Vse skupaj porabiš 15 minut za montažo (dodatno rabiš še 4 vijake (knipinge) dolžine 25 mm..vsaj jaz sem tako naredil).

Prvi vtisi pa: kompletni naslon (v vodoravni legi) bi lahko bil kaka 2 cm nižji...ker ti rahlo hodi 'šalt hebel' prenizko....imaš opcijo da naslon z nagibom navzdol reguliraš (kar ob mestni vožnji pride prav) oz. če te preveč moti..ga pač dvigneš do konca...pa si 'brez'.

Stabilen je dovolj, na otip (podlaket) tudi OK...in če si ga vajen iz drugega avtomobila praktično v trenutku, ko se pripneš (ja to se malček teže zdaj počne...pa ni panike) nasloniš nanj
smirk-1.gif
...tako da...paše!

Imaš pa v naslonu predalček, prav tako je v kompletu še vedno tisti dvojni 'predalček' - reža ob ročni zavori. Tako da izguba prostora je zgolj dvojni nastavek za pijačo (za ročno zavoro).

(še žena, je v trenutku, ko je vsedla v avto..se naslonila nanj (vajena iz Passata)...šele čez čas je ugotovila da je pravzaprav naslon na novo v avtu
grin1.gif
)

Dotični iz bolhe:
http://www.bolha.com/oglas382616703/sredinski-naslon-za-roko-vw-polo-9n

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Pomoje je to premali avto za montažo naslona......

Kakor za koga. Dimenzionalno vsekakor sede notri. Se pa spomnim, da je nekdo spravil to v Fabio RS. Baje je bila zadeva original VAG, kupljena na servisu, če se prav spomnim.
Mi pa ta na sliki deluje ravno tak kot original v Octavii 1, ki pa je glede na ceno, ki je verjetno ene 2-3x višja, verjetno kar iste kvalitete. Mene vsako tretje jutro razveseli dogodek, ko dam naslon nazaj in mi vse daljince iz naslona pomeče pod sprednje sedeže.
rolleyes-1.gif

Spot

Pripravnik
2. apr 2008
48
0
6
Mi smo en čas meli originalni naslon v Peugeotu 206, pa se ni obnesel preveč, ker je premalo prostora. Težko si je pripeti varnostni pas, med menjavanjem pa se s komolcem zadevaš vanj, sploh če si manjše rasti. Mogoče je Polo malenkost bolj prostoren, da teh problemov ni.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Sorry za off: Sm mislu, da E66 dela boljše slikce...
evil.gif

kako pa veš da imam njega?
grims-1.gif

res je, za moj okus ne dela ravno ne vem kakih fotk, je pa res da je bilo tole slikano v garaži (pod neonkami) tako da so svetlobni pogoji katastrofalni (fleš od mobilca je pa tudi bolj za vzorec)

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Vidi se pod nastavitvam slikce
wink-1.gif
.
Če je bilo v garaži, potem pa vem, zakaj je taka fotka
smile-1.gif
.

On: Mi smo za kolega zrihtal prek ebay.de naslon za roko (original, se mi zdi), pa je bil tud neki tazga dnarja.. Je pa res, da ko se presedm iz passata v polota, ta naslonjalo kr pogrešam.. Če se pa navadš bit brez njega, pa tud ni sile...
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Vidi se pod nastavitvam slikce
wink-1.gif
.
Če je bilo v garaži, potem pa vem, zakaj je taka fotka
smile-1.gif
.

On: Mi smo za kolega zrihtal prek ebay.de naslon za roko (original, se mi zdi), pa je bil tud neki tazga dnarja.. Je pa res, da ko se presedm iz passata v polota, ta naslonjalo kr pogrešam.. Če se pa navadš bit brez njega, pa tud ni sile...
grin1.gif

Ja res je tema že na splošno, tako da dobre fotke ni za pričakovati brez konkretnega fleša.

Ma jaz sem tudi naslon pogrešal....(navadit se nisem mogel)...tako da..zdaj ko ga imam sem super zadovoljen..se splača reskirat te novčiče (roka avtomatsko pristane na njemu
smirk-1.gif
)

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pa ni malenkost "zadaj" al more tako bit? (v smislu da bi bil malenkost daljši,...)

Eno vprašanje kar tako, če slučajno kdo ve zakaj je temu tako;

C-max 08' ima to naslonjalo kar na voznikovem sedežu. Zakaj ga tudi nima sovoznik, glede nato da je prostora med sedežema še
za 2 ta tanka naslonjala in glede nato da bi to naslonjalo firmo stalo mogoče 1€ po modelu bi pa dvignilo udobje sovoznika in to
neprimerno. Občasno ga vozim tudi sam, in večkrat zalotim sovoznico kako mi krade naslonjalo
smile-1.gif

Se dobijo tut ta mini naslonjala brez predalčkov pritrjena neposredno na sedež "nahbau"?
confused-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Dobijo seveda se, samo problem je montaža... Če se ne spoznaš najbolje, je vrjetno treba `rezat` levo stran sedeža (če govorimo za sovoznika), kar pa ni najbolj prijetno, če mal sfališ...
grin1.gif
..

Tak naslonjalo ima fotr v mazdi 5. Mi gre že kr rahlo na qurac, ker tud roke nemorm naslont na njegov naslonjalo, ker je med voznikovim in sovoznikovim sedežom tolk prostora vmes....
frown-1.gif