Naslednik P1i

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Pozdravljeni!

Nekako gleda, kaj bi si kupil. Imam skoraj odsluženi P1i, zdaj pa sem pregledal vse telefone pri M@ in praktično ni ničesar, kar bi res hotel met.
Kaj priporočate? Všeč so mi touch screen telefoni in telefoni s qwerty tipkovnico, ne maram pa ravno telefonov, ki se odpirajo (na kakršen koli način).
Kakšen predlog?
Hvala seveda vnaprej-)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

E71

Touchscreen je na tako majhnih zaslonih po mojem nepotrebnen. Če želiš, da je večji, potem rabiš že izvlečno tipkovnico...

Vem, da ga "imajo vsi", ampak tudi to je dober pokazatelj, kako super telefon so spacali pri Nokii. Pride pa v kratkem ven naslednik - E72.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala!

Imam možnost met E63, ki je praktično okrnjena E71, kajne? Kaj je bistvena razlika (razen ohišja in fotiča) med obema?
Praktično je že doma, ker je noben ne uporablja. Tako, da sem se odločal ali kupiti nekaj novega, ali kar imeti E63.
Kaj meniš?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Nja... če je zastonj, go for it. Razen če te kaj posebnega moti in/ali iz dna srca sovražiš Symbian (ne bi bil ne prvi in ne zadnji...
smile-1.gif
).

Kar se mene tiče, pa ohišje naredi veliko razliko med obema napravama. Tako kompaktnega in kvalitetno izdelanega telefona še nisem imel v rokah od 6210 dalje.

v0x

Pripravnik
13. maj 2008
179
1
16
Ja jaz tut premišlujem o E71... povej mi kako je kaj z baterijo? kako dolgo zdrži pri kakšni uporabi telefona?
smirk-1.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala ti!
Ja, doma imam že praktično novo E63 in ne vem, če se mi splača investirat v E71 samo zaradi ohišja. Kolikor vem, je vse isto (tudi baterija), razen ohišja, kaj?
Pa tudi E63 ima kljub plastiki IZREDNO kompaktno ohišje. Res.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Iz SE G900 sem sel na N E63. Moram reci, da je prijetna sprememba. Zadeva je preceeeej hitrejsa, bolj logicna... Ceprav sem mislil, da se na qwertz tipkovnico nikamor ne bom mogel navaditi, se je to zgodilo ze po prvem dnevu uporabe. Baterija pa tudi zdrzi cca 6 dni ob zmerni uporabi.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala!

Ko si ravno komentiral - si morda nastavljal gmail račun na E63? Meni se zapleta že, ko ne morem izbrat pop strežnika...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Gmail imam samo kot smtp, ker imam drugace prevec dela s stalnim spreminjanjem le tega. Streznik imam pa lasten, ampak sem prelen, da bi za smtp nastavil auth
redface-1.gif

Imas na gmailu omogocen pop3?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Imam, ampak mi ga na nokii ne pusti, da nastavim. Piše, da ko je strezžnik izbran, ga ni mogoče nastaviti. Krneki:(

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Vidim, da se že navajaš na E63. Čestitke ob novi pridobitvi!

Za Gmail jaz uporabljam bodisi java odjemalec posebej za Gmail ali pa ga odpiram kar v Opera Mini. Funkcionalnost je enaka kot na računalniku in ni se treba ubadati z nekimi poštnimi strežniki in podobnim.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

3-5 dni, odvisno od uporabe.

Ne vem, če ima kateri mobilni aparat, ki je prišel na trg v zadnjih 24 mesecih, boljšo baterijo.

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Najlažje ti je v Gmailu še omogočit IMAP dostop. Če pa želiš pop strežnik, ga pa moraš malo okrog prinest, tako da svoj mail vpišeš napačno in sicer Primer: xxx@krneki.xx, tako sam ne bo določil nastavitev ampak te bo vprašal po njih. Ko to nastaviš še popraviš svoj e poštni naslov.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala!

Imap sem nastavil. Kaj pa je razlika? Pri imap ostane na strežniku, pri pop se naloži na telefon?