Naslednik Nissan Primere - bo kaj novega?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Hi

A je kdo zasledil ali ima Nissan sploš še namen delati kakšen "boljši" avto v srednjem razredu? Včasih je bila recimo popularna Primera, zadnja se je poslovila mislim da leta 2007 od takrat pa čisto nič novega.

Nekaj se je baje govorilo, da pride konec leta 2008 ven naslednik, sedaj pa je vse tiho.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
jaz se bojim da ga je Renault kupil z namenom da počasi uasne to znamko....mogoče bo zadržal zgolj 'razred' terencov.

Ker resnici na ljubo tudi trenutni modeli so vse prej kot opazni...še najbolj zbode v oči njihov malček (ne vem imena
crazy1.gif
) ostalo je pa pravi poraz.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
zadnji dobri nissan, poleg patrola seveda in pathfinderja, je bil stari sunny. primera je bila ze senca svojih predhodnikov sploh model P11 in kasnejsi facelift ter poroka z renojem. nobene škode ne bo, bi rekel.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
jaz se bojim da ga je Renault kupil z namenom da počasi uasne to znamko....mogoče bo zadržal zgolj 'razred' terencov.

Ker resnic na ljubo tudi trenutni modeli so vse prej kot opazni...še najbolj zgode v oči njihov malček (ne vem imena
crazy1.gif
Ž) ostaloje pa pravi poraz.

To jaz dvomim, da bi ga kupil samo zato, da ga "uniči". Nissan je v USA zelo zelo močan, vsaj kolikor sem bil jaz tam sem videl ogromno Nissanov. Škoda, da se niso od Nissana nič naučili glede kvalitete, po drugi strani pa je Nissanu kvaliteta tako padla da bog pomagaj. Res pa je, da so bili ti Nissani narejeni v Angliji.

Meni je vseen škoda, da ni Primere oziroma naslednika. Bi bila fajn konkurenca Mazdi 6, Toyoti ....

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
V ZDA so mocni z Infiniti-jem, v Evropi se pa zdi, kot, da se otepajo kupcev. Lep primer je Tida. Take gajbe pa se ne. Zgleda, da res Francozi bremzajo, v stilu, da mora biti Megane lepsi. Cudna politika. Med terenci pa zmagajo. Pathfinder, Navarra, Murano..., edino X-Trail je pussy.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
ob tem je treba rečt, da je nissan en redkih, k je v teh časih povečal prodajo. predsvem na račun quashkaja in murana.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Nissanu gre pravzav odlično. Preden se je spečal z renaultom pa je bil tik pred propadom in ga je samo prestrukturiranje s strani renaulta rešilo. Nedvomno imata od naveze oba koristi. Kar se pa tiče zamenjav za pri nas slavne modele pa najbrž sploh nimajo potrebe. Te cenovne razrede dobro pokrivata note in qashqkai.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ob 1% trznem delezu je res problem ustvariti dodaten promil prometa
smirk-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Podatek za leto 2006 je 3.2 miljona prodanih vozil ob svetovni proizvodnji 68 miljonov. Meni se zdi to skoraj 5% tržni delež. Tebi se zdi to drobiž?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ok se strinjam, ne strinjam se pa s pokritostjo modelov. ker nissan note in qashqkai sta v primerjavi s primero tako, kot bi lastnikom honde accord ponudil ekvivalenta v hondi jazz in suzukiju sx4, renault koleos ali podobna jajca. enostavno to ni to. primera spada v srednji razred, tj. razred bmw 3 (!), ne neka kinder jajcka in suvi.

saj jo imam sam
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pozabljaš, da se nissan pojavlja v renaultovih finančnih izkazih in je najprej treba zadovoljit lastnike šele potem potencialne kupce. Najbrž je v Evropi renault z določenimi modeli (megane, laguna) dovolj močan, da enakovrednih nissanov ne rabijo. Se mi zdi kar prav, da se v Evropi usmerjajo v druge razrede. Suvi in terenci jim grejo hudičevo dobro od rok, pa še veliko zaslužka prinesejo.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ko čujem, da je za nissanov avto spet "nissan izdelal karoserijo/šasijo, renault pa je dal motor", grem v posteljo, se uležem in se prisilim sanjat o 300 ZX - časih, ko je nissan bil nissan.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kateri motor pa je za nissana izdelal renault, razen dci-ja, ki je itak svetlobna leta pred vsem, kar je pred tem dizelskega izdelal nissan? Je tudi obratno, da renault uporablja velike nissanove motorje, ampak gre sigurno za velika jajca, drugače jih tja ne bi vgradili.