Naše pametno sodišče za prekrske

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Torej, ene kazni nisem plačal oz pritozil se v roku, sedaj pa sem dobil sklep o uklonilnem zaporu
crazy1.gif

Stvar me niti ne gane kej preveč,ker konec koncev lahko poloznico se vedno plačam,ampak bolj me bega dejstvo

"Storilec mora nastopici izvrševanje uklonilnega zapora na dan, določen v pozivu pristojnega okrajnega sodisca"

Ampak tega datuma nikjer v tem dopisu ni.

Ima kdo kakšen izkusnje s tem? Ker drugače bo kot ponavadi, pritozba -> zastaranje
grin1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
upam da izgubiš položnico in te vklenejo in odpeljejo.
evil.gif

Nazadnje uredil moderator:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Sej ni nobene poloznice zraven.
Stare tudi ni nikjer.

Tako da... pritozba
grin1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Jaz ti svetujem, da plačaš. Poznam človeka, ki ima psihične težave in kadar je v slabšem stanju dela kozlarije (npr. vožnja ponoči z motorjem brez luči
stupid-1.gif
), za kar mu policaji z veseljem napišejo položnico. In teh položnic ne plačuje, ker nima službe in nima $$$.

Ampak po novem je pri nas red in človek je fasal uklonilni zapor (ko odslužiš keho si $$$ seveda še naprej dolžan državi
tongue-1.gif
Uradni razlog: zapori so pri nas prenapolnjeni in jih je premalo...

Moj nasvet: pokliči, probaj se zmenit za kakšne obroke in plačaj.
tongue-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Pa so tvojo protožbo obravnavali? A ne bi moral bit vabljen k prekrškovnem organu, da pojasniš situacijo in podaš svoj zagovor in morebitne oprostilne dokaze?

Vsak še tako hud kriminalec ima pravico do odvetnika, sojenja v njegovi prisotnisti in do zagovora. Ti pa ne?

Mislim da ena od človekovih pravic govori o pravici do pritožbe in zagovora pred sodnimi organi. So ti kršili človekove pravice?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik tony pravi:

Ampak po novem je pri nas red in človek je fasal uklonilni zapor (ko odslužiš keho si $$$ seveda še naprej dolžan državi
tongue-1.gif
). Tukaj pa pade presenečenje: človeka so dali v celico skupaj z največjimi kriminalci.

Čudno. Takrat, ko so tak zakon sprejemali, so nam zatrdili, da NOBEN, ki NE MORE plačat ne bo šel v uklonilni zapor, ter da je tak zapor samo za tiste, ki imajo in nočejo plačat.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Če se ni pritožil v roku, je isto, kot če se ni ...
Ko storiš prekršek za pike, imaš vedno možnost, da pisno podaš izjavo prvostopenjskemu prekrškovnemu organu, ki nima obravnav "v živo". Če z odločitvijo tega organa nioi zadovoljen, vložiš azhtevo za sodno varstvo in stvar gre na sodišče. Tam sodnuik oceni ali je potrebno zaslišanje v živo (lahko pa ga zahtevaš, če češ), ali pa ima dovolj dokazov, da se kar odloči.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ma tukaj je bil prekrsek nikakav....

Eno izslijevanje prednosti, 15 jurju ali neki tazga...Denar res ni problem,samo zakaj bi placal ce ni potrebno, oziroma v tem primeru verjetno bo ker sem zaj.. z datumom pritozbe takrat.

Samo cudno mi je to,ker v temu dopisu pise samo teh 15k sit , oz 62€ mislm da je, nic pa ne pise o stroskih. Bo dovolj da placam teh 62€ ter posljem potrdilo sodnici?

Mogoce bom sel na to karto
grin1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če se ni pritožil v roku, je isto, kot če se ni ...
Ups, imaš prav. Sem napačno prebral in mislil, da se je pritožil v roku.

Sem se pa jaz pred leti pritožil v roku -še po prejpnjem zakonu. Pritožbe mi niso obravnavali , vsaj ne da bi vedel. Tudi me niso poslali k sodniku za prekrške, kot bi po zakonu ob negativno rešeni pritožbi takrat morali. Kazen so mi enostavno odtrgali od plače.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:

tongue-1.gif
). Tukaj pa pade presenečenje: človeka so dali v celico skupaj z največjimi kriminalci.

Čudno. Takrat, ko so tak zakon sprejemali, so nam zatrdili, da NOBEN, ki NE MORE plačat ne bo šel v uklonilni zapor, ter da je tak zapor samo za tiste, ki imajo in nočejo plačat.
Motor naj proda, pa bo imel za kazni....