naročilo ure iz UK - prazna škatla

Cola

Pripravnik
26. okt 2007
92
1
6
Naročil uro preko sem spleta v UK, peko UPS-a v Sloveniji v slabem tednu, pošiljko prevzamem, po 100 m od prevzemnega mesta ugotovim, da je škatla ob strani prerezana - v škatli pa presenečenjej . Laufam nazaj za dostavljačem,ki mi jo prijazno vzame nazaj, ter zabeleži, pač poškodba itd.
Kaj hočem povedat: odpirajte embalažo pred dostavljačem in preverite vsebino!!!

koliko

Guru
21. avg 2007
4.423
2.509
113
SV SLO
Skoraj nič ne razumem!
evil.gif

Cola

Pripravnik
26. okt 2007
92
1
6
nekdo jo je pač maznu - potovala je London - Frankfurt - Milano - Brnik, verjetno si jo kdo zaželel, na škatli je namreč lepo pisalo, da jo pošilja ena trgovina z urami.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Shit. To se mi pa še ni zgodilo pa veliko naročam.
So me pa enkrat nategnili kitajci - UK naslov, ki niso robe nikoli poslali, ampak so potem na koncu le vrnili denar.

Boljše firme imajo robo zavarovano, tako da boš verjetno dobil drugo uro.

Cola

Pripravnik
26. okt 2007
92
1
6
na srečo nisem, poklical v trgovino kjer so mi prijazno razložili, da se take stvari dogajajo, da naj počakam da pride podroben opis dogodka iz UPS-a do njih, nato so mi poslali novo uro - drugič ne več z UPS ampak z Royal Mail.

Še enkrat, ko dobite robo, odprite pre dostavljavcem in preverite vsebino

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Cola pravi:
na srečo nisem, poklical v trgovino kjer so mi prijazno razložili, da se take stvari dogajajo, da naj počakam da pride podroben opis dogodka iz UPS-a do njih, nato so mi poslali novo uro - drugič ne več z UPS ampak z Royal Mail.

Še enkrat, ko dobite robo, odprite pre dostavljavcem in preverite vsebino
Prav veliko ti ne pomaga, da odpreš pred dostavljačem. Ko podpišeš, pošiljko dobiš in potem lahko delaš z njo kar hočeš. Če je prazna, je pač prazna. Je pa treba ob prevzemu preveriti, če je embalaža nepoškodovana!

Cola

Pripravnik
26. okt 2007
92
1
6
ni čisto tako, ali pa sem imel srečo z dostavljačem, podpisal sem, da sem robo prejel, naknadno ugotovil, da je embalaža poškodovana, kjub temu je vzel robo nazaj in zapisal zaznamek...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Shit. To se mi pa še ni zgodilo pa veliko naročam.
So me pa enkrat nategnili kitajci - UK naslov, ki niso robe nikoli poslali, ampak so potem na koncu le vrnili denar.

Boljše firme imajo robo zavarovano, tako da boš verjetno dobil drugo uro.

Preslabo si gledala. Lokacijo preveri na sellerjevem My Ebay pageu, ne pa v zgornjem desnem okvirčku oglasa. Na UK striktno preverjaš vse sellerje iz preventive.

Za specifične stvari pa najraje po telefonu pokličem.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Cola pravi:
ni čisto tako, ali pa sem imel srečo z dostavljačem, podpisal sem, da sem robo prejel, naknadno ugotovil, da je embalaža poškodovana, kjub temu je vzel robo nazaj in zapisal zaznamek...
V tem času bi ti lahko teoretično sam razrezal paket in vzel uro, ter kasneje reklamiral, da je paket poškodovan in roba ukradena. Ampak izgleda, da imajo v tej firmi precej takih primerov, zato so že navajeni...
bonk.gif

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
O tem smo se že dosti pogovarjali. Moj frend je dobil namesto nekega LG-ja čokoladico.. katastrofa! =/ (Tipsona so sicer že leep čas nazaj dobili, denarja pa ni od nikoder =/)

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
Natančno ne vem, bom vprašal tega oškodovanca, ki ga poznam, pa potem poročam!

Vem le toliko, da so nepridiprava dobili že leep čas nazaj, a denarja oškodovani še ni dobil, čeprav na vsake tok časa pokliče na policijsko postajo..
stupid-1.gif

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Sej če plačaš preko paypal maš itak zavarovan do 500 Euro ali se pač motim sicer pušneš tisto provizijo od paypala za rešitev spora a dobiš večino keša.

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Mogoče ne spada prav v to temo, ker je problem že rešen, vendar kot splošno informacijo prilagam spodnja 2 linka:

http://www.epc.si/images/stories/splosno/spori_majhnih_vrednosti.pdf

http://www.epc.si/index.php?op...=98&lang=sl

To je nek postopek izterjave/tožbe v EU v primeru naročila preko interneta in neprejetja plačanega artikla. Kolegu recimo niso dostavili robe v vrednosti 350 EUR, pa se je z njimi pregovarjal preko 1 leta. No, zadnje pol leta se sploh niso hoteli več oglasiti. Ko pa smo dobili to EU varianto da preko sodišča vložiš prijavo, smo jim lepo poslali v UK link do tega obrazca in pojasnili postopek, potem pa je dobili odgovor še isti dan. Denar je bil na računu v 2 dnevih. Skratka, zadeva deluje.

Upam, da bo še komu koristilo... Srečno!