naročevanje knjig preko Amazon.co.uk

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
probaj še www.bookdepository.com. majo iste cene kot amazon, sam poštnine ne plačaš.
zmaga.gif

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.066
416
83
Citat:
Kolikšne so dajatve pri nakupu knjig preko interneta iz ZDA?

Uvozna dajatev se obračuna po predpisani carinski stopnji od carinske vrednosti blaga, ki je razvidna iz računa. V carinsko vrednost se v celoti vštejejo tudi poštne pristojbine do namembnega kraja za blago, ki se prevaža v poštnem prometu. Za tiskane knjige je predpisana carinska stopnja "prosto", kar pomeni, da uvozne dajatve ni potrebno plačati. Ob uvozu se plača DDV po stopnji 8,5 % od davčne osnove.

Vir

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Citat:
Kolikšne so dajatve pri nakupu knjig preko interneta iz ZDA?

Uvozna dajatev se obračuna po predpisani carinski stopnji od carinske vrednosti blaga, ki je razvidna iz računa. V carinsko vrednost se v celoti vštejejo tudi poštne pristojbine do namembnega kraja za blago, ki se prevaža v poštnem prometu. Za tiskane knjige je predpisana carinska stopnja "prosto", kar pomeni, da uvozne dajatve ni potrebno plačati. Ob uvozu se plača DDV po stopnji 8,5 % od davčne osnove.

Vir

in kaj ima to veze s vprašanjem?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Nic, ker knjige angleskega amzona v resnici posljejo iz nemcije v nase kraje ... Enako kot angleske knjige, kupljene na nemskem amazonu ...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Nic, ker knjige angleskega amzona v resnici posljejo iz nemcije v nase kraje ... Enako kot angleske knjige, kupljene na nemskem amazonu ...

pa tudi če bi iz anglije...

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Če lahko mal obudim temo ... meni noče niti ene knjige poslati v Slovenijo. Pridem lepo do naročila, vidim ceno potem pa mi zavrne pošiljanje, češ da v Slo ne pošiljajo. Gre za privat prodajalce (rabljene knjige). Kontaktiral sem prodajalca, pa ne dobim nobenega odgovora.

Kak nasvet?

bruco21

Pripravnik
10. maj 2008
106
0
16
Jaz sem nekaj knjig naročil tudi na tej strani... http://aphrohead.com/ - Prav tako poštnine ni, cene nizke... Zelo zadovoljen
zmaga.gif

Normalno, da ni carine, saj smo v EU...
rolleyes-1.gif
...

Nazadnje urejeno:

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ja pri Amazonu je tako, da če je izdelek pri Amazonu na zalogi (piše, da je prodajalec amazon.co.uk) potem pošiljajo v Slovenijo. Pri rabljeni literaturi preko amazona pa je ponavadi prodajalec nekdo drug, ki preko Amazona prodaja. Pri teh pa ponavadi kljub temu, da piše international shipping, velja to samo za nekatere (beri: večje) države, Slovenija pa je ponavadi izvzeta.
Velja tudi za druge izdelke ne samo za knjige.

Za rabljeno literaturo se splača pogledati še kaj drugega. Jaz imam recimo zelo dobre izkušnje s to prodajalno . Včasih se kaj rabljene literature dobi tudi preko ebaya.